danzup Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 am gasit alt traf, cu acelasi pachet de tole, dar cu o singura infasurare de 240 V in gol, si vreo 217 in sarcina cu bec de 60 W, iar timp de vreo ora jumate nu s-a incalzit mai mult de 30 grade, ceea ce zic ca-i destul de ok, + ca si sarma din sucundarul de 6,3 v e mult mai groasa, vazandu-se ca a trebuit sa duca un aparat mai fortoscredeti ca e ok sa-l pun pe acesta? 2 finale 6p14p nu consuma mai mult de 40 W pe anod zic euE ok ,dar era si mai bine daca mergeai cu tensiune anodica un pic mai mare . Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 mai mare insemnand cat? Link spre comentariu
danzup Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 mai mare insemnand cat?Pai un 300V ar fi fost chiar foarte bine , dar merge si asa cum ai tu acum ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 mai mare insemnand cat?Pai un 300V ar fi fost chiar foarte bine , dar merge si asa cum ai tu acum !pai redresat ajunge la 300 V, teoretic cam 305(lund in calcul doar 217 V)300V redresati ar ajunge la 420 V ceea ce cred ca-i prea mult pt saracele tuburi Link spre comentariu
danzup Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 Pai un 300V ar fi fost chiar foarte bine , dar merge si asa cum ai tu acum !pai redresat ajunge la 300 V, teoretic cam 305(lund in calcul doar 217 V)300V redresati ar ajunge la 420 V ceea ce cred ca-i prea mult pt saracele tuburiEu ziceam +300V c.c. , daca tu ai atat e ok !NU am inteles ca mai sus precizai tensiuni in c.a. ! Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Eu ziceam +300V c.c. , daca tu ai atat e ok !NU am inteles ca mai sus precizai tensiuni in c.a. !scuzati confuzia, credeam ca s-a inteles ca precizam tensiunile in CA Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Buna seara De curind am reusit sa pun la punct un SE 6P14P (al 2'lea dar ni alta carcasa) , acum folosesc Uf direct din traf fara stabilizare , cu fire torsadate , am pozitionat trafurile astfel incit sa nu am brum de la traful principal (am facut reglari doar cu Ua si fara Uf in circuit pina cind a disparut brumul) , am legat masa de la intrare audio , iesire si ecran cablu semnal in stea si apoi la primul condensator de filtrare , lafel si cu cablajul tuburilor , aceasta metoda am aplicat-o si la "vechiul amplificator" care avea Uf redresata si filtrata. La prima varianta cu Uf redresat si filtrat nu am avut brum de la filamente , decit de la traful principal , acum am brum de la filamente in prostie ... inca nu am incercat nici o metoda pt a scapa de brum cu Uf alternativa.Inca o problema ar fii la releele de temporizare , cind aclanseaza releul Ua am pocnituri in difuzor.Astept parerile/sfaturile voastre.Citeva poze cu montajul:[attachment=2]Clipboard02.jpg[/attachment][attachment=1]DSC02508.JPG[/attachment][attachment=0]DSC02506.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Buna seara De curind am reusit sa pun la punct un SE 6P14P (al 2'lea dar ni alta carcasa) , acum folosesc Uf direct din traf fara stabilizare , cu fire torsadate , am pozitionat trafurile astfel incit sa nu am brum de la traful principal (am facut reglari doar cu Ua si fara Uf in circuit pina cind a disparut brumul) , am legat masa de la intrare audio , iesire si ecran cablu semnal in stea si apoi la primul condensator de filtrare , lafel si cu cablajul tuburilor , aceasta metoda am aplicat-o si la "vechiul amplificator" care avea Uf redresata si filtrata. La prima varianta cu Uf redresat si filtrat nu am avut brum de la filamente , decit de la traful principal , acum am brum de la filamente in prostie ... inca nu am incercat nici o metoda pt a scapa de brum cu Uf alternativa.Inca o problema ar fii la releele de temporizare , cind aclanseaza releul Ua am pocnituri in difuzor.Astept parerile/sfaturile voastre.Citeva poze cu montajul:[attachment=2]Clipboard02.jpg[/attachment][attachment=1]DSC02508.JPG[/attachment][attachment=0]DSC02506.JPG[/attachment]pentru brum pune doua rezistente de 56..100ohmi/1w intre firele care duc la filamente si masacel mai bine este sa pui un semireglabil de 100..200ohmi,eventual bobinat,capetele le legi la filamente si cursorul la masa,reglezi pina dispare brumulmai verifica si legaturile de masaca sa scapi de acel "pac" la cuplarea anodiceimonteaza pe contactele releului un condensator de 22...100nF/600v plus o rezistenta de 470...1000k/1w ,aceste doua componente se pun in paralel Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Am 2 rezistente de 120R pe alimentarea filamentelor dar nu isi fac datoria , o sa incerc cu legarea unui capat la masa , in cel mai rau caz trec pe redresare. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Am 2 rezistente de 120R pe alimentarea filamentelor dar nu isi fac datoria , o sa incerc cu legarea unui capat la masa , in cel mai rau caz trec pe redresare.pai daca nu sunt la masa sunt puse degeabaai un atasament de la minevezi cum sunt puse rezistentele la masa ? filamente el34 Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 Rezistentele sunt legate ca si in schema dvs. , o sa mai verific legarurile la masa , oricum sunt de test , abia am reusit sa leg toate componentele , lipseste "cireasa de pe tort" care va compensa aspectul amplificatorului doar ca nu stiu unde sa o pun Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 26, 2010 Partajează Postat Septembrie 26, 2010 lipseste "cireasa de pe tort" care va compensa aspectul amplificatorului doar ca nu stiu unde sa o pun EM84? Link spre comentariu
nooob64 Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 lipseste "cireasa de pe tort" care va compensa aspectul amplificatorului doar ca nu stiu unde sa o pun EM84?Nu ... EM84 nici nu se compara cu ce va fii Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 doar nu pui laser?? Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 27, 2010 Partajează Postat Septembrie 27, 2010 selector de canal cu afisare pe tub nixie?sau ce poate fi?VFD? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum