blue Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Ok, valderama este un tip interesant si cateodata simpatic, "fregventa" cu , care enerveaza pe unii este direct proportionala cu indiscutabila compententa a domniei sale, dar daca reuseste este un merit... Link spre comentariu
Kosmin Postat Iunie 17, 2009 Partajează Postat Iunie 17, 2009 Va rog sa punem capat offtopic-ului si sa ramanem cu ochii pe subiectul acestui thread altfel ma simt nevoit sa iau masuri mai drastice si anume sa inchid topicul ceea ce nu va fi de folos nimanui! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Cativa colegi de pe forum mi-au cerut pe PM datele transformatorului de iesire pentru EL84 PP UL.Nu mi-au lasat adresele de mail,asa ca le pun aici pentru toti cei interesati. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 imi puteti spune cu ce program ati creat fisierul mai sus atasat sau sa-l postati in alt format? Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 imi puteti spune cu ce program ati creat fisierul mai sus atasat sau sa-l postati in alt format? LT spice IV,nu stiu sa fac conversia,dar este liber pe net si e bine sa-l ai si tu. Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Puteti deschide fisierul cu orice editor de text (Notepad, Wordpad).Spre final, veti gasi si specificatiile transformatorului.Cinstit ar fi ca orice fisier pus la dispozitia forumistilor sa fie intr-un format accesibil majoritatii utilizatorilor si sa nu trebuiasca soft suplimentar; eventual, se poate face si un print-screen... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Puteti deschide fisierul cu orice editor de text (Notepad, Wordpad).Spre final, veti gasi si specificatiile transformatorului.Cinstit ar fi ca orice fisier pus la dispozitia forumistilor sa fie intr-un format accesibil majoritatii utilizatorilor si sa nu trebuiasca soft suplimentar; eventual, se poate face si un print-screen...Ai dreptate,d-le,dar mie-mi este extrem de usor sa fac schemele in acest program si mai cred ca este un program care nu trebuie sa lipseasca unui electronist.Poate sunt eu ceva mai rudimentar sau primitiv,dar cred ca foarte importanata este pana la urma infirmatia in sine.Oricum pe d-ta te stiu un om de caracter asa ca o sa tin cont de aceste sfaturi,dar dupa ce voi mai invata cate ceva. O sa pun aici si pozele trafurilor pentru Lorik199,asta ca sa nu mai deschid o alta postare.Iti multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Sfatul lui "fcon",multumesc! Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ...Poate sunt eu ceva mai rudimentar sau primitiv,dar cred ca foarte importanata este pana la urma infirmatia in sine.... mai degraba suntem NOI mai rudimentari, preferand Office-ul lui MS si creionul si hartia, in locul programelor dedicate! :bataieO singura intrebare: de ce priza la 25%? Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 ...Poate sunt eu ceva mai rudimentar sau primitiv,dar cred ca foarte importanata este pana la urma infirmatia in sine.... mai degraba suntem NOI mai rudimentari, preferand Office-ul lui MS si creionul si hartia, in locul programelor dedicate! :bataieO singura intrebare: de ce priza la 25%?Daca folosesc mai mult de 25%,reactia locala introdusa pe G2 va depasi 8dB,fenomen ce va micsora substantial randamentul etajului final.Daca folosesc un procent de 25%,tubul final va lucra pe caracteristica unei pentode,randamentul se apropie de etajele PPclasic, adica 61%-62% (un PP pur are randamentul de 70%-75%,asta depinzand de acuratetea realizarii practice) si reactia negativa pe G2 va fi de numai 3dB la capetele benzii si cam 6dB pentru frecventele medii,inductantele bobinelor pentru G2 sunt de numai 750mH pentru fiecare in parte.Si daca mai spun ca si din experienta de atatia ani am constatat asta,ar fi desuet. Daca ati simtit un pic de ironie in spusele mele din posturile anterioare imi cer scuze,dar la varsta mea chiar nu sunt si nici nu pot fi un as al computerelor,asa ca hartia si creionul nu-mi sunt chiar straine Link spre comentariu
fcon Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Daca folosesc mai mult de 25%,reactia locala introdusa pe G2 va depasi 8dB,fenomen ce va micsora substantial randamentul etajului final.Daca folosesc un procent de 25%,tubul final va lucra pe caracteristica unei pentode,randamentul se apropie de etajele PPclasic, adica 61%-62% (un PP pur are randamentul de 70%-75%,asta depinzand de acuratetea realizarii practice) si reactia negativa pe G2 va fi de numai 3dB la capetele benzii si cam 6dB pentru frecventele medii,inductantele bobinelor pentru G2 sunt de numai 750mH pentru fiecare in parte.Si daca mai spun ca si din experienta de atatia ani am constatat asta,ar fi desuet.Am intrebat, deoarece gasisem scheme cu priza "clasica", la 43%.Ma uitam, la un moment dat, la un transformator Mullard (in imagine si, mai mult in http://www.vvttransformers.co.uk/vtp204300.htm) creat special pentru EL84 PP, care ofera prize la 43% si 20%. Explicatia alegerii acestora nu am gasit-o in datasheet.Vazand optiunea exprimata pentru 25% si avand, deci, trei optiuni, totul a devenit putin confuz, iar experienta personala in electronica, chiar daca, temporal, incepe in anii '70, practic este cea a unui amator entuziast, bazandu-se mai mult pe intuitie si mai putin pe aparate, calcule si stiinta.Lucrul bun este ca inca mai este loc si dorinta de a invata...Daca ati simtit un pic de ironie in spusele mele din posturile anterioare imi cer scuze...Nu este cazul; nu sunt chiar atat de sensibil, ba chiar consider ca un pic de umor este absolut necesar. In mai toate mesajele mele pun cateun strop-doua; prietenii mei s-au obisnuit... Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Da,cunosc destul de bine aceasta teorie in ceea ce priveste procentele din bobinaj pentru coexiunea lui G2.Daca as fi ales 20% reactia pe G2 nu ar fi fost suficient de prezenta,iar un procent mai mare,40%-60% as fi dus tubul spre caracteristica unei triode,sau chiar super-triode si as fi castigat in largirea benzii de frecventa spre partea inferioara,dar as fi pierdut foarte mult in dinamica si chiar in putere. EL84 este o lampa superba pentru amplificatoarele de casa,chiar daca unii spun ca 4W sunt suficienti pentru o auditie lejera intr-o casa normala,eu spun ca altfel se poate asculta muzica la 4W cu un amplificator cu o putere de 10W-15W comparativ cu un amplificator de 4W-5W(!!!!). Am mai spus si cu alte ocazii ca eu ascult la un amplificator de100W cu EL34,dar puterea masurata in timpul auditiei pe boxe nu depaseste 4-5W,dar "forta" se simte in expansiunea dinamica ce ti-o poate conferi puterea,mai ales la anumite pasaje din muzica. Pana la urma ;"de gustibus non est disputandum!" Daca ai un final realizat te rog sa incerci un traf bobinat cu datele de la mine si o sa te convingi de spusele mele. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 imi poti spune si mie costul total la ampl de pe pag 1?te rog.Costurile de realizare ale unui stereo SE cu EL84 (6P14P) variaza de la 0 RON daca il realizezi in totalitate cu piese recuperate si materiale de prin casa si pot ajunge la sume consistente daca cumperi tot si ai pretentii referitor la calitatea sunetului (alias trafuri iesire). Ca fapt divers, acestea erau in jur de 200 RON, lampile aproximativ 75 RON (recomand "rusoaicele" 6N1P si 6P14P de la Kosmin) un soclu e 3-4 RON, etc.Apreciez faptul ca esti mic si ai astfel de pasiuni, FOARTE BINE ! Si eu ma jucam cu tuburile de pe la varsta ta dar nu singur.Si incearca sa fii mai disciplinat si sa respecti regulile acestui forum daca vrei sa fi tolerat si ajutat in ciuda varstei nepotrivite... Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2009 imi poti spune si mie costul total la ampl de pe pag 1?te rog.L-am vandut deja cu 250lei .Atacul este cu 6H6P si finalele sunt 6P14P-EB .Iar Catalin C. este multumit de amplif . Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 imi puteti spune la care procent trebuie facuta priza "ideala" pt G2 la traful de iesire pt pp?ca am vazut destule "controverse" in acesta privintaintreb pt ca vroiam sa-mi fac zilele astea 2 trafuri de iesire Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum