Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6P14P (EL84)

danzup

Postări Recomandate

Tutorial pentru incepatori :cum sa-ti faci un amplificator cu lampi simplu .Trebuie sa cumperi urmatoarele :- o rigla (sipca mai groasa) geluita de lemn de 65mm x 12mm x 2000mm- o placa de tabla de aluminiu de 500mm x 250 mm- o bucata de parchet laminat - doua bucati de cornier de aluminiu - 2 lampi 6P14P si una 6N2P , plus 3 socluri- 2 transformatoare de iesire calculate pentru EL84 ( adica sectiunea cel putin 6 cm patrati, nr spire primar = 3000 (670ohm)nr spire secundar = 146 spire (2,4 ohmi))- un traf de alimentare cu primar la 220V , in secundar doua tensiunicu 6,3V/2A si cel putin 230V /1 amper .- mai multe suruburi si sculele curente : masina de gaurit , fierastrau de taiat , scula de gaurit de 22mm pentru socluri Cum eu aveam toate astea , in afara de tabla de aluminiu pe care am cumparat-o azi la ora 14.00 din Mr.Bricolage.Am vrut sa vad in cat timp fac carcasa si astfel am constatat ca la 21.00 am terminat . Dupa ce postez ma apuc de montajul pieselor . Voi face poze si cand e gata .Vreau poata fi ascultata la intalnirea de saptamana viitoare a lamparilor .

Link spre comentariu

Capacul acela care acopera traful , de unde l-ai luat ?

Ala e un traf pe care l-am cumparat de pe elforum de la @hbi cred acum un an sau poate un an jumatate .

Asa l-am luat , e un toroidal in rasina iar capacul e culoarea aluminiului .

Precizez : acest amplif ca si celalalte este facut pe masa din bucatarie de la bloc . Nu am atelier mecanic sau altceva .

Pentru tanara generatie o dovada cat de usor e sa-ti faci un amplif pe lampi .

Link spre comentariu

Felicitari pentru initiativa !

- 2 transformatoare de iesire calculate pentru EL84 ( adica sectiunea cel putin 6 cm patrati, nr spire primar = 3000 (670ohm)nr spire secundar = 146 spire (2,4 ohmi))

Cred ca rezistentele acelea sunt ohmice , sa nu se inteleaga ca impedanta trafului , EL84 avand nevoie de 4k5 - 5k2 in SE .
Link spre comentariu

Felicitari pentru initiativa !

- 2 transformatoare de iesire calculate pentru EL84 ( adica sectiunea cel putin 6 cm patrati, nr spire primar = 3000 (670ohm)nr spire secundar = 146 spire (2,4 ohmi))

Cred ca rezistentele acelea sunt ohmice , sa nu se inteleaga ca impedanta trafului , EL84 avand nevoie de 4k5 - 5k2 in SE .
Da e rezistenta ohmica masura cu un aparat de masura ieftin . De obicei incepatorii nu au punte de masura a inductantei sau a impedantei , de aceea am pus valori masurate ca rezistenta in cc.
Link spre comentariu

Gaurile pt socluri cu ce le-ati dat? Eu nu m-am indurat sa dau pe un burghiu conic sau o presa pt tabla, mai mult decat am dat pe tuburi si am dat gaurile cu un burghiu de 3mm si am slefuit la ele dupa... :d si tot mai am.

Link spre comentariu

Gaurile pt. socluri la aritma mea le-am taiat cu fierastraul de traforaj in tabla de al de 2mm, se da o gaura cu bormasina in tabla, se baga panza traforajului, se strange traforajul, si se taie pe conturul circular.Au niste panze nemtesti la Pr_k _r de numa !!!

Link spre comentariu

Gaurile pt. socluri la aritma mea le-am taiat cu fierastraul de traforaj in tabla de al de 2mm, se da o gaura cu bormasina in tabla, se baga panza traforajului, se strange traforajul, si se taie pe conturul circular.Au niste panze nemtesti la Pr_k _r de numa !!!

Cine stie... castiga!Eu am dat, ca fraierul, o gaura cu bormasina si-apoi m-am apucat de pilit... M-a pus Aghiuta sa fac intai un suport in U, din profil otelit (ca asta am avut), pentru lampi, apoi sa fixez suportul in carcasa, dupa care sa gauresc si capacul caracasei, ca sa scot lampile la vedere. Uite de ce este bun un tutorial...
Link spre comentariu

Schema : (In aceasta schema traful de alimentare este cel de darclee , pentru traful cu care in final am facut alimentarea singura modificare este ca nu are 2 x 230V in secundar (doua infasurari) ci doar o singura infasurare si voi folosi o punte semiconductoare )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări