Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentarea simetrica

tranzistor

Postări Recomandate

Desii electronica ma pasioneaza din clasa a 5-a,alimentarea simetrica nu o stiu decat teoretic....asa ca acum cand am inceput sa fac de la 0 o sursa de alimentare simetrica,am intalnit niste probleme,astfel,vreau sa obtin o tensiume de +/-27-28 v. Pentru asa am inteles ca as avea nevoie de un traf care sa scoata 2x20vbun,asta l-am facut bine,am rebobinat unul,am obtinut 2x19 v.Cand redresez obtin 2x 17v,pun condesatori,dar tensiunea creste doar intre +si - ,adica in loc de 34v obtin 50 v,dar nu se modifica tensiunea din mediana,adica am tot 2x 17 v......De ce???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tranzistor

2

• mircea888

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

daca ai facut ca in imaginea atasata ar trebui sa mearga[attachment=0]REDRESARE.JPG[/attachment]deci capetele ramase le pui la diode sau puntea redresoare gnd-ul ramane gnd si nu-l conectezi la diode sau poti incerca sa redresezi fiecare ramura in parte dar nu are rostsper ca intelesdaca mai ai nelamuriri da-mi un pmP.S :atunci cand masori pe capetele care ies de la puntea redresoare ar trebui sa ai can 45 v dar ia in vedere si cadere de tensiune pe o dioda care este de 0.7 v deci 2.8 V

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

condensatorii trebuie inseriati (unul din ei il conectezi la plusul celuilalt) si apoi conectezi plusul acestei grupari serie la plusul puntii si minusul la minus, iar punctul de inseriere al conzilor il conectezi la masa, adica la mediana trafului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări