Vizitator vasilica Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Buna sunt mai nou pe forum si asi dori daca cineva aere cunostinte despre cum se poate face o punte redresoare pentru un aparat de sudura, eu am deja luate diodele de la cineva care le aduce din Ucraina, is foarte mari, doresc sa pot folosi aparatul de sudura pentru electrozi bazici, aluminiu, fonta si inox, mai trebuie puse alte componente electronice, (condensatori de exemplu), se pricepe cineva sa ma ajute si pe mine!? astept raspuns sal si o zi buna va doresc de Ziua Indragostitilor. pa. Link spre comentariu
Vizitator Nicolas Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Salut. Din informatziile date nu mult ajutor pot s-ati dau. Te rog sa dai urmatooarele informatii: tensiunea in v. a aparatului curentul ce poate debita aparatul sau diamatrul electrodei folosite, tipul diodei si cate bucati ai eventual ceva despre infasurarea secundara (cum e bobinat cate iesiri are) Daca ai 4 buc diode e suficient montat in punte. Nu uita montarea diodelor pe radiatoare cu suprafete suficient de mari pt. disiparea caldurii,de altceva nu prea ai nevoie. Mult succes, Nicolas. Link spre comentariu
cipcirip Postat Februarie 15, 2009 Partajează Postat Februarie 15, 2009 Salut, diodele le montezi in punte; daca sunt toate la fel poti folosi 3 radiatoare, daca ai 2 cu anodul la capsula si 2 cu catodul la capsula poti folosi doar 2 radiatoare. Obligatoriu, daca vrei sa mearga ,,linistit``, trebuie sa folosesti un soc de filtraj serie pe iesire. Sectiunea conductorului trebuie sa fie cel putin egala cu a conductorului din secundarul traf`ului, iar ca numar de spire cel putin jumatate din secundar. Obligatoriu pe miez de tole.Daca nu ai facut inca transformatorul, fa asa: imparte primarul in 2 sectiuni, cel putin una cu prize de reglaj, iar pt secundar si filtru fa 4 bobine IDENTICE, din care 2 le inseriezi, si vor fi secundarul, iar celelalte 2 le legi ,,antiserie``, si vor constitui socul de filtraj. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 15, 2009 Partajează Postat Februarie 15, 2009 Dupa cum a zis si cipcirip, pentru a putea folosi electrozi bazici iti trebuie neaparat o bobina in circuitul secundar. Electrozii bazici nu prea suporta trecerea prin zero a curentului. Fara bobina aia, sudezi doar cu supertit. Dar atunci nu prea are sens redresarea.Pentru suduri mai pretentioase (aluminiu, de ex) iti recomand o sursa WIG. Neaparat cu arc pilot (la sudarea aluminiului arcul pilot functioneaza tot timpul, nu numai la amorsare). Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 15, 2009 Partajează Postat Februarie 15, 2009 ... fa asa: imparte primarul in 2 sectiuni, cel putin una cu prize de reglaj, iar pt secundar si filtru fa 4 bobine IDENTICE, din care 2 le inseriezi, si vor fi secundarul, iar celelalte 2 le legi ,,antiserie``, si vor constitui socul de filtraj.Deci cele 2 bobine antiserie, plasate pe acelasi miez cu traful, vor fi parcurse de curentul continuu redresat cu puntea ??? I-o place miezului? Link spre comentariu
cipcirip Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 Ii place, nu`i place...nu mi`a spus; cert e ca am realizat cel putin 30 trafo de genul asta, functionale, in ciuda circotasilor... Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 16, 2009 Partajează Postat Februarie 16, 2009 si daca bobinele sunt puse in antifaza,nu se anuleaza inductanta?(in mare parte) Link spre comentariu
Vizitator vasilica Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 Salut, diodele le montezi in punte; daca sunt toate la fel poti folosi 3 radiatoare, daca ai 2 cu anodul la capsula si 2 cu catodul la capsula poti folosi doar 2 radiatoare. Obligatoriu, daca vrei sa mearga ,,linistit``, trebuie sa folosesti un soc de filtraj serie pe iesire. Sectiunea conductorului trebuie sa fie cel putin egala cu a conductorului din secundarul traf`ului, iar ca numar de spire cel putin jumatate din secundar. Obligatoriu pe miez de tole.Daca nu ai facut inca transformatorul, fa asa: imparte primarul in 2 sectiuni, cel putin una cu prize de reglaj, iar pt secundar si filtru fa 4 bobine IDENTICE, din care 2 le inseriezi, si vor fi secundarul, iar celelalte 2 le legi ,,antiserie``, si vor constitui socul de filtraj.sal domnu CIPCIRIP, am inteles un pic cele mai sus mentinate numai ca nu stiu exect cum sa le fac nu sunt un profesionist, nu puteti sa mi aratati o schema mai exact? ce fel de bobina se face si cum sa o montez anume. Ma gandeam ca, cu cateva diode si niste condensatori poti suda aproape orice, aveam o alta idee mai ciudata, asa am auzit pe la altii, cu respect Vasi. , , Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 ia uite aici un arc pilot pt sudura wig si o mica sudura la curent mic de 15A. http://tinypic.com/player.php?v=33xxc2b&s=5 http://tinypic.com/player.php?v=20p9deo&s=5 Link spre comentariu
nickrvl Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Lamuriti-ma si pe mine cum de arcul pilot (arc amorsare) nu strapunge puntea redresoare pentru ca teoretic are tensiunea mai mare decit tensiunea de strapungere a diodelor din punte? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Ai gandit bine, dar ti-au scapat niste chestii din vedere.Sunt mai multe metode prin care poti sa te scapi de tensiunea mare.O idee buna ar fi sa il cuplezi chiar la iesire, direct pe electrod. Cum e vorba de frecventa mare nu te afecteaza deloc, chiar daca sunt 8kV acolo.Intre iesire si punte ai o bobina de valoarea mare si pe langa asta mai infigi un cond de ordinul sutelor de nF pentru a trage la masa inalta frecventa.Mai trebuie sa ai grija sa izolezi cat de bine tot traseul de cablu de la oscilatorul de HF-HV pana la electrod. Toate bornele sa le prinzi cu plexiglas gros de carcasa si sa pastrezi distanta mare intre trasee, altfel patesti ca fuge curentul prin alta parte decat pe unde vrei tu si arcul e de toata jena.Inca ceva, in timpul experimentarii cu arcul pilot sa lucrezi departe (macar la 1m) de alte aparate pentru a evita accidentele. Link spre comentariu
Vizitator gigione Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Salut tuturor ! V-as ruga daca se poate sa imi spuneti unde pot gasi un echivalent la o dioda de tipul IDW100E60 ( IF-100A cu VRRM-600V) rapida, eventual un shottky 6ooV/150A, pt. un aparat de sudura. Eu am cautat pe la magazinele noastre on line si nimic... Cu stima ! Mihai Link spre comentariu
suiram Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Are cineva o schema de arc pilot? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Deci cele 2 bobine antiserie, plasate pe acelasi miez cu traful, vor fi parcurse de curentul continuu redresat cu puntea ??? I-o place miezului?Parca, numai asta nu-i va "place" miezului?...imparte primarul in 2 sectiuni, cel putin una cu prize de reglaj...Datorita faptului ca primarul este inductanta cu rol de magnetizare a miezului, si stiind ca aceasta inductanta este direct proportionala cu patratul numarului de spire, oare ce consecinte ar putea avea reglajul numarului de spire in primar??? Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Daca te-ai gandit sa-ti faci un transformator de sudura in curent continuu(in regim de amator),sa stii ca nu tot ce zboara se mananca. Ai spus ca vrei sa sudezi piese din aluminiu, din fonta dar si din fier.Nu ai dat nici un exemplu de piese din fonta care ai dori sa le sudezi(pentru fonta sunt niste reguli de respectat). In ceea ce priveste sudura cu electrozi bazici, astia sunt foarte puternici si dupa o astfel de sudura , nici pila nu prinde, basca trebuie sa folosesti flexul. O sapa sau un harlet se poate suda bine si cu supertit. De asemeni sudura cu electrozi bazici nu se poate executa afara pe timp de iarna, deoarece crapa. Intr -un cuvant nu face ata ,cat fata, iar daca totusi vrei sa te afli in treaba, diodele nu trebuie sa le aduci tocmai din Ukraina,se gasesc si la noi ex: TU-32B romanesti. Eu i-ti urez spor la treaba si umplerea timpului cat mai placut. Petrica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum