vidry Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Salut!!!Cu ce naiba pot sa curat varfu de la pistolu de lipit...ca ma iau dracii cat tot dau cu smirghelu'.Ceva solutie care sa imi usureaza munca la lipit! Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Ceva solutie care sa imi usureaza munca la lipit!Colofoniu. Link spre comentariu
vidry Postat Februarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2009 Cum se foloseste? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Cu ansa calda in el. Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 I se spune sacîz, cand lipeam cu pistolul inmuiam ansa in el si apoi il stargeam cu un servetel, cand era fierbine ansa bineinteles. Astfel ti ansa mereu curata si faci lipituri curate, nu cu negreala pe margine. Il gasesti cam la orice magazin de electronice. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 po?i folosi ?i t?mâie... sau dac? e?ti foarte disperat, merge ?i cu r??in? de brad... ?i în cazuri extreme, de prun sau de vi?in!!! (de fapt, sacâzul ?la e r??in? de brad rafinat? destul de simplu...)sun? a banc, dar nu este, le-am încercat pe toate... ordinea de la cel mai bun la cel mai prost e dat? în prima fraz?... Link spre comentariu
cristitranca Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 ii spune colofoniu(popular sacaz) mie imi daduse cineva o substanta cu un acid parca sau ce substanta o fi fost si se curata f bine..dar mai dadeam si cu smirghel cate un pic Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 dar mai dadeam si cu smirghel cate un picMai bine folositi sugativa(cu varful cald), in locul smirghelului. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 po?i folosi ?i t?mâie... sau dac? e?ti foarte disperat, merge ?i cu r??in? de brad... ?i în cazuri extreme, de prun sau de vi?in!!! (de fapt, sacâzul ?la e r??in? de brad rafinat? destul de simplu...)sun? a banc, dar nu este, le-am încercat pe toate... ordinea de la cel mai bun la cel mai prost e dat? în prima fraz?... eu folosesc o periuta de sarma, parca e periuta de la rimel dar de sarma am avut un sacaz de pe vremea tovarassului si mirosea tare frumos a brad, pacat ca acum se gasesc numai porcarii toxice nu cred ca e topicul potrivit sa va povestesc ce am patit cand am topit o cantitate mai mare de sacaz si a curs pe fierul de calcat incins Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Dupa cum am mai spus cu o carpa, servetel, hartie igienica.....Incalzesti ansa si o introduci cu varful in sacaz, apoi stergi cu carpa rapid varful, o sa ramana perfect curat, mai inmoi inca putin ansa in sacaz si este ca noua, pregatita de lucru. Nustiu cum folosesti o periuta de sarma... Eu cand foloseam pistolul de lipit, multi ani de atunci metoda asta o foloseam si anse din sarma de instalatii electrice de 1.5mm, cand lucram intens faceam 2 anse pe zi, dar pistolul nu se incalzea exagerat.Multi fac ansa foarte groasa, de 2, 2.5mm diametru sarmei, si de asta apare inegrirea pe marginea ei, plus ca eu am observat la o astfel de ansa, groasa, ca dupa un timp nu se mai incalzeste asa rapid, tind sa cred ca se intampla ceva schimbari in structura interna a cuprului. Asa ca o ansa subtire, curatata in modul de mai sus si schimbata destul de des spun ca este alegerea optima. Asta daca lucrezi mult si vrei sa faci lipituri frumoase, nu cu sacaz inegrit pe margine.Alta problema pe care am observato la incepatori, este ca pun fludorul pe ansa si apoi lipesc piesa.... O lipitura curata si corecta se face altfel.Incalzesti cu ansa pinul si padul piesei respective in acelasi timp, in care pui si usor cu cealalta mana fludor. Astefel nu se mai pierde fluxul care se gaseste in fludor. In cazul in care pui fludorul pe ansa fluxul din acesta se evapora si cand vrei sa lipesti, nu mai faci lipitura asa frumos si corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum