Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VTP-uri noi!

since

Postări Recomandate

Am vazut la cineva aceest proiect cu aceeste caracteristici:

Posted ImagePosted Image

Difuzoare folosite woofer HW204(http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HW204.pdf) si tweeter HT264(http://www.ciare.com/pdf/catalogo/HT264.pdf).

Cutia din pal, volum=46litri interni:

H=95cm

L=22cm

l=26cm

Cu unul dintr-e aceeste filtre, primul filtru este facut de el si al doilea filtru este facut de cei de la Ciare. Nu as vrea sa fac o incita pe mai multe cai ar fii bine pe doua cai, pentru ca nu imi permite bugetul. As vrea sa stiu daca mai pot folosii si incinte diverse(cutii)?

1.Posted Image

2.Posted Image

Poate imi raspunde domnu'VTP stiu ca are destula experienta, multumesc!

ps: cred ca sunt taiate undeva pe la 40hz - 70hz

Link spre comentariu

Se poate construi incinta Voigt si cu dif de 12 inch,cum am eu,coax. BM12CXA,pe care n-am apucat inca sa-i fac incinta.In schimb,am cu BM8CXA si sant multumit.Since,eu o sa respect proiectuL de la C.I.A.R.E. pt dif. care mi le-ai trimis.Vad ca tu vrei cu aceeasi pereche sa lucrezi VTP.O sa fi mai mult decat satisfacut.Cere parerea D-nului Mateescu pt proiect.

Link spre comentariu

Se poate construi incinta Voigt si cu dif de 12 inch,cum am eu,coax. BM12CXA,pe care n-am apucat inca sa-i fac incinta.In schimb,am cu BM8CXA si sant multumit.Since,eu o sa respect proiectuL de la C.I.A.R.E. pt dif. care mi le-ai trimis.Vad ca tu vrei cu aceeasi pereche sa lucrezi VTP.O sa fi mai mult decat satisfacut.Cere parerea D-nului Mateescu pt proiect.

Vasile, dupa ce am scris o multime de recomandari, valabile si pentru altii, mesajul in a intrat! Si nu e prima data! Ce-mi propui?
Link spre comentariu

Since!Scriu pentru a II-a oara! Si asta-mi cam mananca timpul ! Sper sa nu mai am probleme!Recomandari pentru CIARE:- atentie ca sa faci decuparile care trebuie, nu cele din desenul lui ratza (diametre);- filtrul se scoate afara, in cutie montata elastic pe spate;- faci filtrul lui CIARE, nu altul, pentru ca are compensatiile facute intern;- adancimea incintei se mareste de la 264 mm la 300 mm (total 338 mm )- intre fata si peretele inclinat se pune un straif de material de 15 mm;- peretele inclinat se va monta echidistant fata de peretele fata, spate si capacul superior (150 mm);- marginea superioara a peretelui inclinat se rotunjeste;- tweeterele se vor monta in oglinda, stanga - dreapta;- materialul de amortizare: minet = vata sintetica folosita la imbracaminte de iarna, este ca o vata , nu gen pasla;- strat de circa 5-8 mm , lipit in puncte pe peretele lateral, si spate;- un straif de 250 mm latime si circa 1,8 ml se pune din zona inchisa, pe peretele inclinat si apoi cade liber pana la deschiderea de jos, pe langa peretele spate;- daca apar coloratii pe medii, se ridica materialul de amortizare pana la capacul superior, prin spatele wooferului;- daca poti, si e de preferat, sa montezi tweeterul separat, pe incinta , cu un decalaj de 52 mm intre jumatatea piesei polare a wooferului si cea a tweeterului! Se micsoreaza defazajele. Tweeterul se monteaza in cutie separata, de orice forma vrei, si, poate cuprinde si filtru! Montare amortizata (elastica!) pe incinta wooferului. Va arata ca incintele B&W, cu oul deasupra!SUCCES!

Link spre comentariu

VTP - multumesc, dar unele lucruri scrise de tine mai sus nu le inteleg, daca ai un tip de incinta la ce mi-ai spus tu mai sus, ar fi frumos in rest ma descurt. :)

Recomandarile se refera la desenul dat de Ratza! Studiaza-l si vezi ce nu intelegi!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări