Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator chitara

nightmare

Postări Recomandate

Vizitator tstorm881989

despre TDA1562q sau TDA7294 ce parere aveti in ideea utilizarii ca amplif pt chitara.Vreau sa ma refer si la simplitatea montajului/costul redus.. am vazut ca ati dat exemple de integrate la inceput, toate la puteri semnificativ mai mici.doresc sa mi construiesc un amplif de chitara pt repetitii acasa(eventual sala).c parere aveti de cele cele 2 integrate?A mai construit cineva asa ceva cu vreunul din ele?multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

16

• MifTy

9

• remus68

7

• Golem

1

Top autori în acest subiect

despre TDA1562q sau TDA7294 ce parere aveti in ideea utilizarii ca amplif pt chitara.Vreau sa ma refer si la simplitatea montajului/costul redus.. am vazut ca ati dat exemple de integrate la inceput, toate la puteri semnificativ mai mici.doresc sa mi construiesc un amplif de chitara pt repetitii acasa(eventual sala).c parere aveti de cele cele 2 integrate?A mai construit cineva asa ceva cu vreunul din ele?multumesc!

Da a mai construit si Marshall... :rade: .cu final TDA 7293....daca nu ma insel un combo model valvestate , asadar pt un compromis si implicit un pret redus se poate combina un pre cu 2 tuburi si cu final pe CI.
Link spre comentariu

Deasemenea si Fender a utilizat TDA2050 in "Frontman 15G" si TDA1514 in "Frontman 25B". Amindoua sint scheme deosebit de simple si pot fi reproduse cu usurinta. Dar "Warwick Exteme 10.1" e cu totul altceva !

Link spre comentariu

Si totusi se poate indulci sunetul unui amp cu integrat....montand macar primul etaj o lampa ...alimentata pe anod chiar cu tensiune joasa de +12-40v ...efectul va fi pe masura... :da si vorbesc de tuburi normale ecc-uri care in mod curent merg la 250v pe anod

Link spre comentariu
Vizitator tstorm881989

suna bine ideea dar momentam sunt abea la studiul etajelor cu lampi. :jytuiyu are cineva cablajul pentru 'project 27' ? eu nu inteleg schema aia mai mica din stanga jos, el spune ca se conecteaza la amplif +/- 35V am inteles despre ce e vorba..face parte din pre-amp?

Link spre comentariu

Montajul ala mic...e alimentarea cu tensiune a integratului ....folosind initial tot tensiunea cu care este alim finalul ...aceasta (montajul ala mic...) o reduce o stabilizeaza o filtreaza ...pt a alim si integratul tau din pre (pin 4 si 8...) :limb: Morala: nu mai e nevoie de alta sursa separata pt alim. preului. Sistem abordat si de firmele consacrate si insist mai mult pt ca de multe ori apar probleme datorita incalziri rezistentelor de wataj(2-5w) si implicit dezlipirea (intrerupera alimentari preului) la modelele Marshall valvestate e regula.. :cry:

Link spre comentariu
Vizitator tstorm881989

m-am lamurit.multumesc pt raspuns gabriele :)

intretimp am gasit un site f . interesant:

preamp pentru distors : http://www.construyasuvideorockola.com/ ... guitar.php

preamp pentru delay/reverb: http://www.construyasuvideorockola.com/proy_reverb.php

distorsu asta suna cam "sec" de aceea sunetu distorsionat vreau sa-l trec prin preampu cu delay/reverb

pt cn a mai construit head-uri ..c parere aveti ?

Link spre comentariu

Prima schema e un efect fuzz - daca faci preamplificatorul de la Elliott, nu ai nevoie de el, pentru ca dozind corespunzator reglajul lui VR4 si VR5 (asa cum am spus mai sus) , obtii si un efect de distorsiune. A doua schema, e un simplu reverb, foarte slab (are doar 8KB memorie) - intra aici viewtopic.php?f=35&t=43335 si realizeaza schema cu PT2399 (are o memorie de 44KB si un raport semnal/zgomot mai ridicat).

Link spre comentariu
Vizitator tstorm881989

remus68 sa inteleg ca ai facut montajul PA de la Elliott si esti multumit de ce scoate ? cat priveste reverbul nu am gasit nici un integrat din cele mentionate p nicaieri.. ai idee de unde se pot cumpara in Romania?

Link spre comentariu

Asta era schema clasica pe care faceam amplificatoare in anii '80 - in mai multe variante, cu mici modificari - in perioada aia utilizam etajul final in configuratie cvasicomplementara , cu 2N3055 , ca altii nu aveam de unde ... Cind prindeam cite un 2955 adus din vest si mai apoi BDX18, era zi mare ! Sa nu te sperie configuratia bootstrap care formeaza sarccina driverului - daca se utilizeaza un condensator cu pierderi mici, de calitate si cu tensiune de lucru cit mai mare (pentru +/- 35V alimentare, alege unul de 70...100V) nu vei avea probleme. MK2 e realizat in doua variante si parca-mi place mai mult P27b, caruia i-ar trebui inlocuite cele doua diode de la polarizarea prefinalilor cu un grup superdioda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări