MifTy Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 da, folose?ti pentru conectarea difului prima schem? de aici http://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm ?i faci defazorul ?la cu un tranzistor ca s? bagi semnalul audio... (fii atent s? conectezi exact a?a cum e în schem? condensatoarele de ie?ire!!!!) Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2009 In schema originala am deja 2 condensatoare de 2200 uF pe iesiri. Mai e nevoie de altceva acolo? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 chiar pe alea le folose?ti, dar respect? polaritatea din schema din link!!! Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 22, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2009 Multumesc pentru sfaturi. Maine ma apuc de el. Sper sa gasesc un radiator pe masura pentru integrat. Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2009 Momentan se pare ca va trebui sa folosesc un timp doar un canal pentru ca am descoperit azi ca nu am nici un difuzor de 8 ohmi. Doar o boxa de 4 ohmi ramasa de la un pickup. Din pacate sunetul de la chitara mi se pare ca se aude cam infundat in difuzorul asta si nu inteleg inca de ce. Banuiesc ca va trebui sa-i construiesc si un corector de ton ca sa scap de problema asta. Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 27, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2009 Ce schema ar fi mai buna pentru un corector de ton? Asta ar fi buna? Sau sa folosesc un circuit specializat gen TDA1524? Mai am nevoie de preamplificator sau e suficient semnalul din procesor? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 ori aia, ori caut? o schem? de corector mono cu 2-3 tranzistoare!!!mai mult ca sigur ai nevoie de alimentare din baterii, iar integratele cer o tensiune destul de m?ri?oar? pentru o func?ionare normal?!!!în plus, alimentatoare de 9 vol?i la câteva sute de miliamperi g?se?ti pe toate drumurile, dac? e chiar nevoie de alimentare din re?ea!! Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Am gasit kit de corector cu TDA1524 neasamblat. L-am luat, am lipit componentele, dar se pare ca imi baga semnal prea mare in amplificator pentru ca aud 90% zgomot si 10% semnal util, plus ca daca reglez potentiometrul de volum sub un anumit nivel se aude numai zgomot. O sa pun un semireglabil intre iesirea din corector si intrarea in amplificator. E buna solutia sau problema sa fie alta? Montajul cu TDA1524 l-am alimentat la 8 volti printr-un 7808 (nu am gasit stabilizator de 9 V) tot din aceeasi sursa de PC din care alimentez si si amplificatorul. Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Ma gadesc ca e posibil sa fie si din cauza firelor pe care le-am folosit pentru teste, fire neecranate. Sau poate nu se potrivesc impedanta de iesire de la corector cu cea de intrare de la amplificator. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 dac? sunt neecranate, nu mai scotoci, c? aia e: pui cabluri ecranate, ?i gata bairamul!!!s-ar putea s? fie mai eficient altfel: pui semireglabil la intrarea corectorului, sau modifici corectorul ca s? aib? amplificare 1.încearc? întâi cu semireglabil la intrare, ?i vezi ce face...?i nu uita s? folose?ti cabluri ecranate atât între chitar? ?i corector, cât ?i între corector ?i amplificator!!!altfel o s? ai brum, chiar dac? alimentezi toat? afacerea din baterii!!montajul cu tda la ce tensiune nominal? se alimenteaz???? Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 Sunt constient ca sunt de vina cablurile, dar totusi nu am brum peste semnal, am vagi urme de semnal peste brum. Chiar asa rau sa afecteze lipsa ecranarii? O sa pun cabluri ecranate, dar nu prea gasesc la mine in oras si am pus alte cabluri doar pentru teste. Din chitara vine cablu in procesorul de sunet si abia de acolo iese catre corectorul de ton. Amplificatorul e alimentat la 12V, iar corectorul la 8V prin LM7808+condensatori de filtraj (am cautat ceva stabilizator la 9 V dar evident ca nu gasesc nimic prin orasul asta). Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 dac? nu g?se?ti, poate iei un 317 ?i stabile?ti din rezisten?e tensiunea necesar?. vezi în datasheetul integratului, c? scrie clar...dac? ai procesor de sunet, ?la nu ajunge s? faci corec?iile necesare???s-ar putea ca cele dou? s? nu se în?eleag?, vezi cum merge dac? bagi chitar?-corector-amplificator ?i chitar?-procesor-amplificator.dac? ai semnal cum trebuie, sau pe-aproape, în ambele cazuri, ?i numai când intercalezi corectorul apar SF-uri, înseamn? c? cele dou? nu se în?eleg, fie au impedan?e diferite, fie amplific?rile lor se bat cap în cap...ce fel de procesor de sunet e, comercial sau home-made????i cam ce ?tie s? fac???? Link spre comentariu
nightmare Postat Martie 5, 2009 Autor Partajează Postat Martie 5, 2009 Procesorul e asta. E destul de destept, are sute de efecte, dar nu are pe el reglaje pentru bass si trebble. Am incercat de la inceput chitara-procesor-amplificator si se aude perfect. Nu am incercat inca chitara-corector-amplificator, fara sa intercalez procesorul intre ele. Link spre comentariu
overdrive Postat August 8, 2009 Partajează Postat August 8, 2009 Vezi atasament... Link spre comentariu
remus68 Postat August 8, 2009 Partajează Postat August 8, 2009 Un amplificator simplu de chitara, al carui etaj de intrare, cu corectie , poate fi adaptat la orice PA http://www.drtube.com/schematics/marshall/3005.gif Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum