Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator chitara

nightmare

Postări Recomandate

As avea si eu nevoie de o schema de amplificator pentru chitara, preferabil mai simpla pentru ca nu am foarte mult timp sa lucrez la asa ceva. Pe google gasesc o gramada, dar as prefera una care sa fi fost testata de cineva si sa stiu sigur ca merge. Nu prea ma mai tin curelele momentan sa dau banii si pe amp si oricum m-ar tenta sa incerc macar sa-mi construiesc unul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

16

• MifTy

9

• remus68

7

• Golem

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

As avea si eu nevoie de o schema de amplificator pentru chitara, preferabil mai simpla pentru ca nu am foarte mult timp sa lucrez la asa ceva. Pe google gasesc o gramada, dar as prefera una care sa fi fost testata de cineva si sa stiu sigur ca merge. Nu prea ma mai tin curelele momentan sa dau banii si pe amp si oricum m-ar tenta sa incerc macar sa-mi construiesc unul.

Link spre comentariu

sau ia datasheeturile de la tda 2003, 2005, 2030, etc, ?i e mult mai u?or decât cu tuburi...sau m?car spune ce fel de amplificator de chitar? vrei, c? noi presupunem c? de putere, dar tot a?a de bine po?i avea deja unul mai pu?in sensibil, ?i atunci ai nevoi de un mic amplificator în tensiune, ca s? po?i avea un nivel sonor rezonabil în difuzorul ?la...

Link spre comentariu

Nu vreau un amplificator de scena. Vreau ceva care sa se poata realiza usor, pentru ca nu prea imi permite timpul sa fac ceva complicat si, desi sunetul e mai placut pe lampi, as prefera altceva pentru ca nu am de unde gasi lampi in orasul asta pe care-l parcurgi in 5 minute pe jos si care are un singur magazin de electronice. Ma uit acum in datasheet-urile respective.

Link spre comentariu

ia integratele alea, oricare (2005 e stereo, celalalte 2 sunt mono, dar cu 2005 po?i face amplificator în punte, ?i mai m?re?ti pu?in puterea dat? în difuzor...).nu sunt excep?ionale, dar sunt u?or de pus la punct.

Link spre comentariu

3 sfaturi:- nu neglija radiatoarele!!!- caut? pe la audio, sunt cablaje gata concepute pentru ele. sau folose?te-le pe cele date în datasheeturi...- sunt sensibile la tensiunea de alimentare: dai prea pu?in, abia sufl? sau sun? aiurea, dai prea mult, fie intr? în protec?ie, fie se afum?!!! deci uit?-te atent la tensiunea de alimentare tipic? (12 vol?i este foarte bine... erau destinate ini?ial echipamentelor audio pentru auto)

Link spre comentariu

Sau un amp. cu TDA8562Q, integratul costa cam 15 lei dar face toti banii...poti alimenta fara probleme cu o sursa in comutatie AT, in plus integratul asta semnalizeaza cu un led daca apar distorsiuni...si obtii 40Wx2.Succes!

Link spre comentariu

Astazi ma duc sa caut un amplificator. Cred ca ma opresc la TDA2005, pentru ca se poate alimenta lejer dintr-o sursa ATX si e posibil sa gasesc si un cablaj gata facut pentru el. La temperaturile de afara nu prea imi vine sa ma apuc de bagat cablaje la corodat in garaj si in apartament nu mai aduc clorura ferica dupa ce am reusit sa prajesc putin parchetul acum ceva timp.

Link spre comentariu

f? câte o poz? fa?? ?i verso la pl?cu??, ?i o s?-?i spunem...dac? te pricepi cât de cât, compar? schemele tipice din datasheet, apoi identific? toate componentele, ?i uit?-te...îns? mai sigur ar fi s? bagi poze... exist? vre-o 5-6 variante de cablaj stereo...

Link spre comentariu

Am comparat schemele si diferenta mare nu ar fi intre ele, doar ca e o diferenta esentiala, adica ar trebui schimbate niste trasee in cablaj si tocmai de asta am intrebat, poate ma ajuta cineva sa fac modificarea in afara cablajului pe intrare/iesire. Am scanat chiar schema care a venit in kit si corespunde cu prima schema de amp stereo din datasheet. Presimt ca modificarea e simpla dar sunt prea batut in cap pe ziua de azi sa-mi dau seama.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări