Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor

micu_Ovi

Postări Recomandate

Am dezmembrat un casetofon vechi ! Din el am scos acest transformator ! Vreu sa folosesc transformatoru si motoru ca sa fac un aparat. Problema e ca nu mai stiu cum vin firele !

Posted Image

Posted Image

http://s395.photobucket.com/albums/pp34/Ovi_666/?action=view&current=130220092291.jpg

Posted Image

Din poza puteti observa ca din priza (sai zic asa) de 220w vine un fir alb si unu negru iar trafu are pe o parte un fir negru alb si rosu , daca alb si negru sunt + si - atunci ala rosu ce e? io stiem ca negru si rosu tre sa fie + si - ! si pe parte de iesire are 2 galbene si unu maro acolo cum e treaba?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• micu_Ovi

6

• adicontakt

2

• MifTy

1

• Dondaru

1

Top autori în acest subiect

nu ai nici un plus si nici un mionus. ai doar curent alternativ acolo.iesire e pe firele galbene si ala maro. ca sa alimentezi motorul iti trebuie punte redresoare si cond de filtraj. mi se pare ca pe intrare trebuia sa ia un selector pt 110v/220v. daca nu ai cunostinte de electronica sau macar un multimetru nu te pune sa il bagi in priza. risti sa busesti traful sau cine stie ce sa mai faci rau pe acolo

Link spre comentariu

multi metru am cunostinte ectronice nu prea!presupun ca punte redresoare si con de filtraj im pot face din ceva piese din vechiu casetofon! Cateva intrebari11)Cei puntea redresoare? La ce ne ajuta?2)Cei conu de filtraj si la ce ma ajuta?Sper sa fiti intelegatori cu mine da is mai crud si nu am destule cunsotinte !

Link spre comentariu

motorul care il ai este de curent continuu, transformatorul scoate curent alternativ. ca sa transformi curentu alternativ iti trebuie o punte redresoare care formata din 4 diode redresoare (mai mmult ca sigur ca in casetotfonul tau se fala 4 diode si nu o punte gata facuta). condensatorul ajuta la filtrarea tensiunii continuee care iese dupa punte redresoare. cu multimetru trebuie sa masori rezistenata infasurarii din primar si din secundar.( de fapt sa aflii care e primaru si care e secundarul)

Link spre comentariu

de obicei iau o foaie de hartie si imi notez unde se alim respectivul aparat,iesirea,si ce mi se mai pare interesant de notat. masora cu ohmetrul cea mai mare rezistenta pe acel traf-acolo poti alim traful.Apoi scoate cele 4 diode si cond cu cea mai mare capacitate de langa diode si realizeaza redresarea si filtrarea,abia apoi poti alimenta motorul.

Link spre comentariu

la m?rimea aia, primarul are circa 2 kiloohmi... vezi c? are priz? de 110-120 de vol?i, m?sori la primar unde ai mai mare rezisten?a...de asemenea, rezisten?a secundarului ar trebui s? fie foarte mic? în compara?ie cu primarul... circa 200 de ohmi, sau dac? e mai grosu?? sârma, chiar mai pu?in...motorul s-ar putea s? fie de tipul cu regulator de tura?ie integrat... vezi dac? po?i demonta capacul, ?i uit?-te în?untru.... de data asta nu mai uita s? notezi!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator eddyb

Bn o o sa fac si revin cu poze detali etc. Am niste probleme cu netu deaia nu am mai dat nici un semn de viata!

Bn o o sa fac si revin cu poze detali etc. Am niste probleme cu netu deaia nu am mai dat nici un semn de viata!

se vede :nebunrau:
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări