Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme amplificator Imperial 195W

Vizitator AllyNuTzz

Postări Recomandate

Vizitator AllyNuTzz

salut! am o statie de amplificare ImperiaL 195w , cand o pun in functiune, merge bine o scurta perioada de timp [40min - 60 min] dupa care incepe sa faca probleme de genu.. fasaituri, pocnituri chiar.. ce ar fi putut sa aiba? oare is finalele de vina ? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slave2anubis

6

• zal

6

• technomate

3

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Probabil dupa cele cateva zeci de minute unul din condensatoare(cel bolnav,uscat) isi schimba proprietatile in prezenta caldurii sau apar curenti de fuga.E bine sa incerci cu condenastoare puse in paralel pe fieacare ,in timpul in care se aude zgomotul.

Link spre comentariu

incearca sa editezi titlul topicului sa reflecte concret problema ta, altfel o sa fie sters sau inchis de catre moderatori. n-ar strica sa citesti regulamentul.in legatura cu problema ta, daca totusi functioneaza bine o perioada, finalii nu sunt defecti, orice ar fi ei, tranzistoare sau integrate.nu ar strica sa dai mai multe detalii despre statie, eventual sa pui si niste poze cu interiorul.

Link spre comentariu
Vizitator AllyNuTzz
:jytuiyu aha , am sa incerc metoda aceasta , ce mai am de spus este ca atunci cand o tin in priza nu isi mai revine.. ca sa isi revina trebuie sa o decontectez de la priza .. si sa o tin deconecta cel putin o zi.. dupa care abea daca mai merge 10 20 min .. din ce in ce mai rau :-s, ar mai putea fi si alt ceva?
Link spre comentariu

Doar inlocuindu-i pot afla daca ei sunt de vina ?

Da.Ar mai merge sa pui si in paralel peste ei ceva asemanator dar depinde..poti incerca.Ca indiciu ar trebui sa oboseasca condensatoarele ale caror tensiune e apropiata de cea de functionare .adica masori tensiunea pe ele si te uiti in acelasi timp ce scrie,ce tens suporta.de obcei aia obosesc care au diferente mici intre ceea ce scrie si ceea ce masori.
Link spre comentariu

sincer si eu am o problema asemanatoare cu ampliful meu (Maclair ak-635) numai ca la mine dupa o vreme de mers da un inpuls de cc pe boxe si dupa is revine... cred ca unu din condensatori se strapunge... inca nu am ajuns sa examinez in profunzime problema...sar putea sa fie si de la stabilizatorul de pe corector dar inca nu stiu... mult noroc...

Link spre comentariu

am sa schimb cam totul ce tine de conzi din ea... numai sa am un pic de timp si de vointa... :daL.E. interesant chiar as vrea sa vad o schema a amplifului meu daca ai cumva seful zal? imi place cum suna si as vrea sa vad cam ce tipologie are...?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări