Vizitator cox Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Vreau sa pun cateva LED-uri pe masina. Mai exact este vb de aproximativ 50 de diferite culori si marimi. Va cer ajutorul in urmatoarele probleme:1. Avand in vedere ca vor fi structurate in aprox. 4-5 sectiuni as vrea sa le controlez separat(unele se aprind automat cu iluminatul masinii, altele le aprind eu, iar unele vor face pe ritmul muzicii).2. Modul de legare al lor.3. Cum le controlez (componente electronice necesare).4. Unele vreau sa se arpinda pe ritmul muzicii, altele la intervale regulate, iar altele sa schimbe culorile.5. Vreau ca fiecare sectiune sa fie conectata separat la o unitate de control.Cum m-am gandit eu: pe "placa de baza" a fiecarei sectiuni rezistentele, alte componente electronice si mufe de care sa se lege fiecare LED, iar LED-urile prinse in suporturi speciale de LED, si cu fir legate de placa de baza.Componente:- aveti idee unde in Bucuresti pot gasi un magazin care sa comercializeze ce vreau eu, dar si pretul sa fie rezonabil.- se pot gasi mufe din alea mici cum se pun pe placa de baza la calc cand legi LED-urile din fata de la butoanele de control de pe carcasa (sunt mufe micute cu 2 pini).- daca se leaga sa zicem 10 LED-uri albastre pe instalatia de iluminat interior a masinii este vreo problema, sau mai trebuiesc si alte protectii, ori sa fie legate din alte parte?- eventual scheme de legare, pe care o sa le solicit i momentul in care hotarasc exact unde si ce vine montat.Ce va rog este sa-mi spuneti exact ce componente am nevoie. Din umilele cunostinte cred ca imi sunt necesare: LED-uri, rezistente, 555, placa preperforata si restul astept de la voi.Va multumesc.P.S. Catre moderatori: Daca topicul nu se incadreaza la categoria corespunzatoare va rog respectuos sa il mutati unde este necesar. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 daca vrei sa faci sa se aprinda aleatoriu incearca cu 4017 si 555 + tranzistoare ca iese ceva foarte misto cu 10 leduriera pe forum o orga de lumini cu led-uri alimentata la 12 v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum