Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intalnire lampari , audiofili si toti ceilalti care pot veni

danzup

Postări Recomandate

A confirmat si domnul Mateescu (VTP).

Vom avea un Oppo tunat de catre tibi (tvicol) printe sursele de semnal .

Hoppa! :aplauze

Daca in atata timp n-am reusit sa mergem la Tibi sa ascultam OPPO, acum vine el la noi!

Excelent! Taaare sunt curios, cu toate ca a compara "formatele HD LPCM 96kHz/24bit; 192kHz/24bit Sunet in gama playerelor de top" (citat din Tibi) cu vechile noastre playere pe 16 bit, seamana cu comparatia dintre mere si pere, dar sunetul conteaza!

Ai nevoie si de niste chistoace de monitoare Yamaha pentru ascultat? Cabluri de boxe "normale"?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

15

• fcon

6

• Electron

5

• zal

5

Top autori în acest subiect

Ar fi fost poate interesanta si o auditie de diferite interconecturi diy (am in program de ceva timp sa-mi fac cateva interconecturi, unul cu cablu de microfon, unul cu cablu radio-tv RGxx, unul gen http://www.tnt-audio.com/clinica/shoestrings_e.html ..... etc). Daca eram vrednic si-mi terminam "colectia" de cabluri si daca nu munceam maine :sparge: .....

Mie mi se pare cam dificil; daca la amplificatoare este mai simplu, deoarece fiecare are semnatura sonica proprie, la interconecturi ar trebui sa facem teste oarbe, pe sisteme rezolute si surse ca lumea, neutre. Cum majoritatea amplifurilor vor fi diy, marja de eroare a "auditiei" cablurilor este prea mare.Oricum, pentru cine doreste, pot aduce doua tipuri de cablu de boxe (unul simplu, din cablu UTP, sa-l comparam cu cel OFC de Muzica) si, ca interconecturi, un cablu Philips bun vs unul diy simplu, din cablu de microfon vs unul de 10 lei, tot tip Muzica...
Link spre comentariu

In aceasta seara cand am luat oppo pentru auditia de maine , tibi mi-a facut o surpriza si mi-a dat si un amplificator Quad 405 reborn by tvicol .Asa ca avem ce asculta !!! Florine : poti aduce cele 2 cabluri si cele 2 interconecturi daca nu-ti este greu .Eu am interconecturi Profigold de 75 cm iar pentru boxe cabluri Neotech OFC-SPF 3 mix si cateva cabluri tractoriste din cupru de 4 mm.

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere intalnirea de astazi a fost o reusita, am cunoscut oameni noi, cu idei si conceptii interesante, am ascultat amplificatoare diferite, solutii diferite, se pare ca unii au avut si revelatii astazi :limb:Eu personal am aflat informatii pretioase, si mi-am constituit o referinta in ceea ce priveste sunetul pentru ca pana acum nu avusesem.Pozele vor veni maine cand voi avea acces la cablu de date.Multumesc foarte mult lui Dan Zup pentru ospitalitate, e un om deosebit si foarte deschis. Valabil si pentru ceilalti participanti, zal, andiy, dj_dog, fcon, viobio, nichisoru, red93 si nu in ultimul rand Mr. VTP. Sper ca n-am uitat pe nimeni.

Link spre comentariu

Cred ca afirmatia lui ar trebui s-o punem moto undeva: [o intalnire este] mult mai utila pentru schimbul de idei decat 1.000 ore in fata calculatorului...

Uite ca schimbul de idei nu se epuizeaza intr-o singura intalnire!

De aceasta data am avut patru amplificatoare SE (Dj_Dog s-a intrecut pe sine si-a terminat doua amplifuri!) si doua PP (ale lui si ), apoi un Quad 405 reborn by Tibi Vicol si monstruletul clona Quasi al lui .

Dintre surse, Technics-ul tunat de a fost o revelatie, iar OPPO - deosebit.

Starurile zilei au fost incintele Triangle, care au dus tot cu mare lejeritate, cu un soundstage incredibil, pe care cred ca putine incinte il pot scoate in acea camera, permitand diferentierile subtile dintre SE-urile de aceleasi tip (EL84), scotand in evidenta autoritatea sunetului SE-ului cu GU50 - fata de cele cu EL84, si reliefand constructia sunetului, indelung "bibilita" de , la PP-ul cu 6S3P, care n-a prea avut concurenti...

Poate va dori sa detalieze putin informatiile (eventual cu imagini) ale amplificatorului sau vintage, deoarece a adus un parfum deosebit in auditie. Nu l-am auzit aici prima data, insa imi place din ce in ce mai mult...

si au descoperit "secretul" sunetului SE-ului meu cu EL84 (lampa din prefinal, 6N6P), asa incat am incheiat meciul la egalitate :ciuda:

Acuma... cinstit! Mie amplifurile SS nu-mi mai spun mare lucru; mi se pare adevarata vorba "cine se dedulceste la tuburi, nu mai gusta SS"...

Singurul amplif apropiat de sunetul, dinamica si claritatea sunetului de lampa mi se pare un Nakamichi, pe care il voi aduce la proxima intalnire, indiferent unde va fi aceasta...

PS: Nimeni n-a vrut s-asculte cablurile! :jytuiyu

Link spre comentariu

si au descoperit "secretul" sunetului SE-ului meu cu EL84 (lampa din prefinal, 6N6P), asa incat am incheiat meciul la egalitate :ciuda:

Calitatile tubului 6N6P le-am remarcat si eu prima data tot intr-un montaj SE cu EL84 pe care l-am realizat anul trecut. E o lampa deosebita.
Link spre comentariu

Da!!! Foarte frumos, util si o experienta din care poti invata sa faci un pas real inainte!Electronica: amplificatoare excelente atat in SE cat si PP. Oricine poate intelege usor dece mai multe firme au abordat EL84 ca o solutie ultramuzicala. Monoblocurile cu 6P3S au ajuns acum la maturitate, si , mi-au confirmat inca o data ca zicerile batranilor in meserie sunt ADEVARATE: acest tub este cu adevarat pentru audio, cu mult peste EL34.Sunetul a fost izvorat dintr-o pereche de Triangle frantuzesti cu SPL suficient (92dB/W/m) ca sa poata umple un spatiu de 4 ori mai mare decat o sufragerie de bloc.Inregistrarile: adevarata BUBA a reproducerilor muzicale actuale: inconstante in calitate, ba fara bas, ba cu bas excesiv, comprimate pana la tesite sau extinse necontrolat! Adevarul este ca, in buna masura , multe racile ale reproducerii sonore sunt datorate acestora, urmate de spatiul de auditie mai mult sau mai putin propriu ( din pacate, nu se poate actiona mult in aceasta directie, dat fiind conditiile fiecaruia). Sistemul propriu zis, oricat de performant, este strivit intre cele doua racile mentionate deja! In plus, un amplificator cu tuburi + incinte rezolute, ajung sa edifice repede pe oricine ca inregistrarile actuale sufera de o lipsa acuta de calitate aproape generala.Personal, cred ca in scurt timp, trendul se va schimba si corectorul de ton va fi reintrodus in liniile audio, ca o solutie comoda de corectie a sunetului, mai ales in cazul inregistrarilor precare.Participantii: deosebiti!Discutii: libere, benefice pentru experienta tuturor participantilor!Atmosfera:corespunzatoare cu ceea ce spunea bunica mea: "Vai ce bine m-am distrat la matusa Calistrat!Am mancat! Si am baut! Pana cand ........ n-am mai putut!!!!" :da :dans: Lasa, ca se face ea, vremea frumoasa!!! Sa continuam ceea ce va deveni, sper, o traditie!

Link spre comentariu

Eu tot astept poze cu participantii si jucariile cantatoare (in special cd-playerul cu preamplificare pe tuburi mult laudat)...sper ca 1-2 din ele le-ati lasat fara carcasa si admirat/pozat, macar pentru deliciul ochilor.

Link spre comentariu

A fost o intalnire foarte "constructiva ".

SE-urile cu El84 au fost la putere , desi SE-ul lui Florin (fcon) a fost un pic mai sus decat al meu , dar pentru ca ne-a dat in vileag secretul urmeaza sa caut si eu un tub 6n6 (numaidecat !).

CD playerele au fost la inaltime ca surse de semnal fiecare avand partea lui de excelenta , atat Oppo , Marantz cu iesire pe tub cat si Technics ridicandu-se la un nivel necesar unor audiofili " lampari " ..... Ma bucur ca in urma tuningului meu la Technics am putut sa ma bat de la egal la egal cu celelalte doua .

Incintele Triangle nu au fost mofturoase , fiind conduse usor de oricare amplificator .

Un 10 pentru Dj_dog care a venit in test cu amplificatoarele terminate , 2 amplificatoare cu tuburi foarte bine realizate .

Si mie mi-a placut mult amplificatorul Telewat al lui nichisoru care este o piesa vintage de exceptie !

Domnul Mateescu (VTP) a fost in zi mare reusind sa ne faca sa radem oricat de tehnica era discutia . Cel mai mult imi place cum vorbeste despre tinerii dezorientati care cauta "muzica" si gasesc altceva in incintele lor .....

Pozele vor sosi azi mai pe dupa-amiaza si le vom posta chiar aici !

Per total a fost o intamplare minunata !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări