alex Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Asa cum zice si in titlul as vrea sa fac un incarcator de telefon cu panouri solare folosind o cutie de chibrite.Pe toate fetele acestei cutii(mai putin una) se afla panourile solare,iar pe cealalta se afla un port USB pt a se putea folosi pt. o gama cat mai larga de telefoane.Voi folosi un stabilizator de tensiune si cam atat.Ce parere avetzi?O sa mearga bine? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 mult prea mica suprafata din pacate Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 din ce ?tiu, oricum nu se g?sesc panouri solare foarte mici... deci o s? ias? destul de m?ri?oar? cutia.în plus, dac? vrei un randament cât de cât bun, va trebui s? folose?ti un stabilizator în comuta?ie.nu sunt foarte sigur dac? e nevoie ?i de un mic acumulator tampon, dar ar fi o idee... Link spre comentariu
Vizitator razor1983 Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 http://www.okazii.ro/catalog/19160674/P ... ERSAL.html cred ca asta cauti nu stiu daca are rost sa incerci sa faci tu unul cand asta e vreo 65 ron. nu fac reclama in nici un fel doar l-am vazut si mi s-a parut interesant Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 continuand ideea colegului....eu am panoul cu urmatoarele caracteristici:• Putere: max. 1,5W• Tensiune de iesire: 12V (± 20%)• Tensiune nominala: 17,5V (dar in soare puternic scoate 20V)• Curent: max. 125mApe incarcatorul de Nokia zice ca debiteaza 3,7V la 355mA. acu daca leg la panoul ala un incarcator telefon de masina (eventual cu un LM7815 inainte) ar merge? ideea e ca debiteaza doar 125mA si ar dura mult sa incarc bateria. o solutie pt cresterea curentului cu scaderea tensiunii relativ fiabila exista?sau daca aveti vreo solutie mai inteligenta sa folosesc panoul asta ca sa incarc un telefon.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 o solutie pt cresterea curentului cu scaderea tensiunii relativ fiabila exista?Exista. LM2576T-ADJ. http://search.datasheetcatalog.net/key/LM2576TSe construieste cu el un step-down converter 17V-5V, tocmai bun pentru incarcat mobilul de la soare cu panou de 17-18V. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Multumesc!merge sa folosesc schema asta fara alte modificari exceptie facand D1 (care in schema e 1N5822, deci pt 40V intrare). sa pun in locul ei 1N5820 (pt 20V)?altceva ar mai trebui schimbat? Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 nimeni?am incercat sa simulez schema dar nici un program din dotarea mea nu are LM2576T. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 parca mai facuse cineva asa ceva doar ca el a imbracat ruxacu de laptop in fotocelule... Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 pacat ca nu gasesc topicul Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 de foarte mult timp am vazut... si deci nu garantez ca e vorba de forumul nostru si nici macar ca e vorba de un forum ci poate doar un site. Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 ok, multumesc oricum. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 http://tehnoelectric.ro/home.html?page= ... word=solar Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Incarcatoarele auto de telefon au in componenta o sursa in comutatie care coboara tensiunea la aprox 5v (sau cat are nevoie telefonul).Poti sa incerci urmarind tensiunea pe panoul solar.Mai poti incerca o varianta.Poti sa construiesti niste concentratoare de lumina solara formate din foite metalizate dispuse in jurul panoului la aproximativ 45 grade de orizontala.Asa maresti energia pe care o poate da panoul cu o usoara incalzire suplimentara.Dispozitivele din comert care au acumulator intern merg pe principiul ca odata incarcat acela, nu ai pauze in incarcarea telefonului.Daca nu mergi pe varianta aceasta si ai o zi cu nori,atunci telefonul se va incarca cand este soare.Daca este un nor intre soare si panou atunci incarcarea se opreste reincepand la urmatoarea insorire. Link spre comentariu
Vizitator validrag Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 salut sunt si yo nou pe forum asa ca incerc sa ma bag in seama imi place ideea cu incarcatorul de telefon cu celule solare asa ca m am gandit sa fac si eu unu si ca sa fiu mai tare ca toti vreau sa mearga noaptea (tare nu?) ideea e cam asaiau celule solare de la lampi de gradina (aprox 20 buc sper ca le am calculat bine si ajung )1 buc baterie 12 v 2.3 Ah pe care o am deja moka si un incarcator universal de telefon le conectez pe toate intre ele si vad ce iese credeti ca merge sau visez degeaba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum