Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator tda 7294

fwfw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fwfw

9

• tranzistor

3

• Dr.L

1

• mely17

1

Top autori în acest subiect

DIN CATE AM VAZUT NU MERGE DECIT ALIMENTAT DIFERENTIAL ,DAR DIN DOUA SURSE IN COMUTATIE CARE SCOT MAXIMI 30 DE V SI 4 AMPERI NU POT SA FAC UNA DIFERENTIALA?CAM CE PUTERE AR SCOTE LA +- 30 DE V SI 4 AMPERI PE 4 OHMI?,ADICA SURSELE SA LE LEG CA SECUNDARUL UNUI TRAFO CU MEDIANA?

Link spre comentariu

Da,sursele asa trebuie teoretic sa le legi.Iar la tensiunea aia,daca e contrafacut plezneste garantat,iar daca ai pus mana pe unul original nu o sa aiba viata lunga,dar iti scoate 100w cred,isa va mari incalzirea globala considerabil,asa ca alimenteaza mai bine cu tensiunea recomandata pt 4ohm,adica 27v

Link spre comentariu

uite vreau sa folosesc 2 surse ca asta ptr.alimentare :

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ucts_id=62

legate amandoua cum am zis ca secundarul unui trafo cu mediana ,sursele sunt regalabile ,deci pot sa ii dau tensiunea necesara .

si as vrea sa alimentez 2 module dina acestea :

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=149

daca este necesar mai iau inca doua surse deci in total 4 ,2 surse ptr un modul si alte 2 surse ptr alt modul . ce zice-ti va functiona asa ceva?dar sa imi zice-ti si daca ajung 2 ptr a alimenta 2 module cu cate 2 tda-uri 7294 si fiecare modul scote 2 x100w ca o sursa este cam 43 de lei bucata iar 2 module de 2x100w sunt 23 de lei bucata.

deci cum am zis sunt regalabile am sa ii dau la montaj +- 27 v sursa spune acolo ca scote maixim 4 amperii , amplificatorul alimenta cu 2 bucatii si reglate sa scote 27 de volti si cu curentul care il furnizeaza ele am sa scot macar 80 de w rms si sa fiec amplificator stabil ,bineinteles cu radiatoarele aferente si poate ceva coolere.

practic vreau sa fac un amplificator auto ,home made nu ma intreba-ti de ce?

de ce nu merg adresele?

din nou nu merg ? :jytuiyu

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=149

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ucts_id=62

:jytuiyu ?

si sursele daca scot +si - ,cum le leg ? plus cu minus de la una si imi ramine + si - de la cealata ptr alimentare? si unde le am legat pe cele doua am 0 negativ (masa)?

cred ca ar ajunge 2 surse ptr 2 module ca am citit ca la acest modul ic este 70w alimnetat la 36 de v cu un consum de 1,8 amperi si sursa scote 4 ,adica cu 2 surse lecgate cum am zis si cu tensiune reglata ca sa ajung la o functionare echilibrata (27 de v ) as face partea de alimentare a celor 2 module 2x100w ?care banuiesc ca mai mult de 2x50w rms nu vor scoate dar este ok la pretul de 100 ron sa ai 4x50 de w rms ,bineinteles astea montate in aer ,ca mai trebuie multe ca sa iasa un amplificator.

Link spre comentariu
Vizitator @l3x

In specificatiile sursei scrie ca Uin=Uout+5Vcc, sa nu crezi ca sursa asta scoate 30v din 12v. Daca vrei sa faci ceva bun fa o sursa smps ridicatoare si niste amplificatoare pe tranzistori

Link spre comentariu

da dar eu o sa leg 2 cum am zis mai sus ,care ar fi forumula in cazul asta?si oricum cred ca este o gresala acolo nu poate sa scoata mai putin decit primeste ma refer la sursa in cauza .poate ce scote este egal cu ce primeste + 5v

Link spre comentariu

Pu?in pe lîng? subiect: integratele originale de acum 10 ani, cînd ap?ruser? prima oar?, ?ineau alimentate la peste +/-40V pe ramur?, pe 8Ohmi desigur. Le b?gau b?ie?ii prin amplifurile defecte în loc de STK-uri (în general seriile 46x sau 41xx). Dup? o vreme au început s? se ard? imediat la mai mult de +/-35V... :rade:

Link spre comentariu

deci in principiu ar functiona:2 surse din alea legate cum am zis ca sa obtin tensiune simetrica ,apoi regalate ptr a obtine tensiune necesara alimntari celor 2 module de amplificare .ptr ca as dori sa ma apuc sa cumpar 2 module de amplificare si 2 module sursa ?

Link spre comentariu

tot ce am inteles este ca tu vrei sa alimentezi kiturile cu TDA7294 din 2 surse dinalea legate in serie. problema este ca tu n-ai citit atent, si sursele alea sunt defapt niste stabilizatoare in comutatie e simplu, bagi curent continuu si la iesire ai tot curent continuu. ca sa scoti +/-27V la iesirea din sursa, cat iti trebuie pt TDA7294, trebuie sa alimentezi sursa cu +/-32V, sau, ma rog, cu 2 tensiuni continue diferite de 32V. presupun ca tu credeai ca poti alimenta sursele direct la 220V. daca era asa, ar fi mers, doar ca montajul nu era izolat galvanic fata de retea, pt ca la sursa aia intrarea nu este izolata galvanic de iesire, cum e la un SMPS normal cu transformator.

Link spre comentariu

ceva date despre t1 de la prima poza ,adica as putea sal gasesc gata facut . sau ceva date despre valorile pieselor de acolo.am deja 2 tranzistoare tip 35 banuiesc ca se potrivesc ptr aceasta schema.viewtopic.php?f=41&t=37461

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări