Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa de sunet...

MifTy

Postări Recomandate

nu-mi dau seama care e problema... codecuri, drivere, sau e pe duc? placa de sunet... conexantul ?la integrat în laptop!!!mai clar, de mers merge, dar sunetul e "r?gu?it", indiferent cu ce redau: aimp, media player, vlc, orice!!!?i m? seac?!!!cea mai simpl? solu?ie ar fi format ?i install... dar n-am nici un chef!!!sugestii???(o s? m? gândesc ?i la o plac? de sunet pe usb, dar pân? atunci mai e!)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

6

• yo6ial

2

• ghimpe--

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

:mort

S-a zis cu DAC-ul de pe placa aia. Eu am patit-o odata sau de doua ori. Am conectat amplifu la calc, (amplif alimentat dintr-un chopper fara pamantare) si praful s-o ales de cpiul de sunet.

Pup-o de adio.

Oricum, sper totusi sa nu am dreptate si sa fie windosu de vina.

Ce inseamna "ragusit" ?

Intoarcere in frecventa? Adica frecventele peste o anumita valoare sunt redate mai jos?

Gajaiala de bitrate mic sau gajaiala aia de stream cu erori? Sau gajaiala de amplificator suprasaturat/subalimentat?

Link spre comentariu

habar n-am ce gâjâit... cred c? de la codecuri, dar n-am instalat nici un fel de codec-packuri!!!e ca ?i cum toat? lumea ar fi r?gu?it?, ?i se aude un fel de reverb/echo peste muzic? ?i peste voce...pân? mai adineauri am bootat lapul pe elive 1.0 (livecd debian based, vechi de vre-o 4 ani!!!), se aude CRISTAL!!!deci e problem? de codecuri... c? deja am ?ters ?i reinstalat driverii, am dat reboot, ?i la fel... ba chiar mai nasol se aude!!!toate au fost ok pân? în urm? cu vre-o 2 s?pt?mâni... dar am zis c? mi se pare!!!pân? m-a întrebat ?i nevast?-mea dac? nu mi se pare c? se aude hârâit!!!...cred c? în uichend m? a?teapt? o reinstalare de windows pe laptop... :sparge: nu v?d cum a? putea rezolva problema altfel!!! :|

Link spre comentariu

n-auzi c? n-am????adic? n-am instalat nici klite, nici alt codec pack de genul ?sta!!!ce e instalat la mine: aimp2, vlc ?i mplayerc!!!!s? încerc ?i s? le dezinstalez, dau un reboot, apoi instalez doar vlc... s? vedem ce iese!!!... :sparge:

Link spre comentariu

s-a rezolvat!!!!din nu ?tiu ce motiv, xp-ul detecteaz? placa de sunet ca ali cucu-mucu, nu ca pe conexant amc.de mers, merge, dar merge cum am spus mai sus: gâjâit ca naiba!!!am dezinstalat conexantul (care din dracu' ?tie ce motiv nu mai voia xp-ul s?-l încarce), reboot, detecteaz? placa de sunet (ali nushce), (1 pic de verificare, cu windows media player, c? oricum tot nu-l puteam scoate... ) apoi instalez driverul corect, et voila!!! acum sun? ok!!!am dezinstalat playerele alea degeaba!!!! :bataie o s? bag la loc vlc-ul... la urma-urmei, ?tie ?i video, ?i audio... ?i radio!!! :limb:

Link spre comentariu

dac? citeai mai atent, vedeai c-am rezolvat problema: pe scurt, windowsul avea chef s?-mi recunoasc? placa de sunet ca ali nu_mai_?tiu_de_care, în loc de Conexant AMC!!! :rade: am dezinstalat placa, am instalat sp-ul de la hp, ?i lucrurile au revenit la normal!!!bineîn?eles, DUP? ce am dezinstalat pe rând toate playerele din sistem: mplayerc, vlc, ?i aimp2.acum am numai vlc!!!...btw, mersi de ofert?!!

Link spre comentariu

Eu am observat ca ai rezolvat mai devreme, cu sase posturi mai sus. :d

chiar voiam sa-ti zic de un

lspci && hwinfo | less

Totusi, stiam eu ca win-dosul face temenele de tot felul, dar asta cu bogo-driverul de sunet e noua.

N'am remarcati nici macar odata sa accepte un driver de la alta placa decat cea existenta.

Dar la cat de bine sta widoza la hw_probe... :rade:

Link spre comentariu

probabil c? acela?i hardware id e ?i în inful lu' ali ?la... naiba ?tie...v?zusem eu înc? de la instalare c? detecta placa de sunet, ?i am zis c-o fi ?tiind xp-ul ce face... dar se auzea exact cum se auzea zilele trecute... a?a c-am pus driverul luat de pe situl hp...ce nu ?tiu e cum de l-a pocnit pe chelie s? foloseasc? iar driverul lui, nu ?la hp!!!mister!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări