MifTy Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 nu-mi dau seama care e problema... codecuri, drivere, sau e pe duc? placa de sunet... conexantul ?la integrat în laptop!!!mai clar, de mers merge, dar sunetul e "r?gu?it", indiferent cu ce redau: aimp, media player, vlc, orice!!!?i m? seac?!!!cea mai simpl? solu?ie ar fi format ?i install... dar n-am nici un chef!!!sugestii???(o s? m? gândesc ?i la o plac? de sunet pe usb, dar pân? atunci mai e!) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 E sunetul ragusit in boxele laptopului sau si pe iesirea audio?? Incearca si cu un live cd ca sa vezi daca este de la driveri.. Link spre comentariu
yo6ial Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 S-a zis cu DAC-ul de pe placa aia. Eu am patit-o odata sau de doua ori. Am conectat amplifu la calc, (amplif alimentat dintr-un chopper fara pamantare) si praful s-o ales de cpiul de sunet. Pup-o de adio. Oricum, sper totusi sa nu am dreptate si sa fie windosu de vina. Ce inseamna "ragusit" ? Intoarcere in frecventa? Adica frecventele peste o anumita valoare sunt redate mai jos? Gajaiala de bitrate mic sau gajaiala aia de stream cu erori? Sau gajaiala de amplificator suprasaturat/subalimentat? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2009 habar n-am ce gâjâit... cred c? de la codecuri, dar n-am instalat nici un fel de codec-packuri!!!e ca ?i cum toat? lumea ar fi r?gu?it?, ?i se aude un fel de reverb/echo peste muzic? ?i peste voce...pân? mai adineauri am bootat lapul pe elive 1.0 (livecd debian based, vechi de vre-o 4 ani!!!), se aude CRISTAL!!!deci e problem? de codecuri... c? deja am ?ters ?i reinstalat driverii, am dat reboot, ?i la fel... ba chiar mai nasol se aude!!!toate au fost ok pân? în urm? cu vre-o 2 s?pt?mâni... dar am zis c? mi se pare!!!pân? m-a întrebat ?i nevast?-mea dac? nu mi se pare c? se aude hârâit!!!...cred c? în uichend m? a?teapt? o reinstalare de windows pe laptop... nu v?d cum a? putea rezolva problema altfel!!! :| Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Scoate toate jegurile de codecuri pe care le ai, reboot ?i instaleaz? KLite codec pack. Sau MPlayer ?i la revedere. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2009 n-auzi c? n-am????adic? n-am instalat nici klite, nici alt codec pack de genul ?sta!!!ce e instalat la mine: aimp2, vlc ?i mplayerc!!!!s? încerc ?i s? le dezinstalez, dau un reboot, apoi instalez doar vlc... s? vedem ce iese!!!... Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 12, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2009 s-a rezolvat!!!!din nu ?tiu ce motiv, xp-ul detecteaz? placa de sunet ca ali cucu-mucu, nu ca pe conexant amc.de mers, merge, dar merge cum am spus mai sus: gâjâit ca naiba!!!am dezinstalat conexantul (care din dracu' ?tie ce motiv nu mai voia xp-ul s?-l încarce), reboot, detecteaz? placa de sunet (ali nushce), (1 pic de verificare, cu windows media player, c? oricum tot nu-l puteam scoate... ) apoi instalez driverul corect, et voila!!! acum sun? ok!!!am dezinstalat playerele alea degeaba!!!! o s? bag la loc vlc-ul... la urma-urmei, ?tie ?i video, ?i audio... ?i radio!!! Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2009 dac? citeai mai atent, vedeai c-am rezolvat problema: pe scurt, windowsul avea chef s?-mi recunoasc? placa de sunet ca ali nu_mai_?tiu_de_care, în loc de Conexant AMC!!! am dezinstalat placa, am instalat sp-ul de la hp, ?i lucrurile au revenit la normal!!!bineîn?eles, DUP? ce am dezinstalat pe rând toate playerele din sistem: mplayerc, vlc, ?i aimp2.acum am numai vlc!!!...btw, mersi de ofert?!! Link spre comentariu
yo6ial Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Eu am observat ca ai rezolvat mai devreme, cu sase posturi mai sus. chiar voiam sa-ti zic de un lspci && hwinfo | less Totusi, stiam eu ca win-dosul face temenele de tot felul, dar asta cu bogo-driverul de sunet e noua. N'am remarcati nici macar odata sa accepte un driver de la alta placa decat cea existenta. Dar la cat de bine sta widoza la hw_probe... Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 sunetul se aude de obicei fara nici un fel de codec (doar driver si ce codecuri baga win la instalare) Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2009 probabil c? acela?i hardware id e ?i în inful lu' ali ?la... naiba ?tie...v?zusem eu înc? de la instalare c? detecta placa de sunet, ?i am zis c-o fi ?tiind xp-ul ce face... dar se auzea exact cum se auzea zilele trecute... a?a c-am pus driverul luat de pe situl hp...ce nu ?tiu e cum de l-a pocnit pe chelie s? foloseasc? iar driverul lui, nu ?la hp!!!mister!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum