Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor la modificarea unui incarcator de acumulatori

Vizitator Osama

Postări Recomandate

Ma refeream la faptul ca daca omul vrea sa-si incarce acumulatorii cand inca nu sunt la minim (poate nu-i mai functioneaza jucaria cum vrea el) din cate stiu eu dupa cateva (zeci) asemenea tentative o sa cam aiba probleme cu ei (efectul de memorie). La schema sugerata de mine (U2400B) decarcarea se face automat inaintea fiecarei incarcari, si decuplare automata la finalul ciclului.

sa-ti zic cum sta treaba....

1) omu' este chiar incepator... incat a montat LM-ul invers deci nici vorba de sursa de curent constant (mi-a trimis mie poze cu montajul si am discutat cu el pe Yahoo messenger)

2) U2400B ala e specializat in incarcatoare, deci e normal sa aiba toate functiile, dar de nerealizat pentru baiatul nostru, momentan :wink:

2) un acumulator nu-i asa scump, asa ca daca rezista 1 an e ok :shock:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• al_ex

9

• mapostu

5

• niq_ro

4

• ghettoman

4

Top autori în acest subiect

Vizitator Osama

ok, vad ca se face misto de mine la greu :) e adevarat, sunt incepator ... dar sunt dispus sa invat :wink: chiar vreau sa fac montajul cu U2400B, dar am mare nevoie de cablajul acela ... daca poate cineva sa mi-l faca (il am eu in calculator) sa imi spuna cam cat ma costa. dar sa iasa bun. si in rest cu siguranta ma voi descurca sa lipesc toate piesele pe el.pana la urma mi-a iesit :) asta e cert :)

Link spre comentariu

Ma refeream la faptul ca daca omul vrea sa-si incarce acumulatorii cand inca nu sunt la minim (poate nu-i mai functioneaza jucaria cum vrea el) din cate stiu eu dupa cateva (zeci) asemenea tentative o sa cam aiba probleme cu ei (efectul de memorie). La schema sugerata de mine (U2400B) decarcarea se face automat inaintea fiecarei incarcari, si decuplare automata la finalul ciclului.

recomadare...incarca acumulatorii numai dupa ce aparatul foto itzi da low batt...in mod normal atunci au ajuns pe la 1.1v..asha nu o s aai probleme cu "memoria" lortransformatorul ala la un curent de 1 amper no sa reziste la multe incarcari...ishi va da duhul rapid...la fel si cu lm-ul ca u cred ca e ala de 3 amperi....daca se incalzeste marestei radiatorul de vrei sal mai folosesti si peste o lunau24 ala e slabut comparativ cu max-ul...dar vezi ca si 2 maxuri unul pentru ni-mh su unul pentru li-ion....ma rog..aici fiecare alege ce considera el...sunt numai pareri :wink:
Link spre comentariu

ok, vad ca se face misto de mine la greu :) e adevarat, sunt incepator ... dar sunt dispus sa invat :wink:

nu se face misto, dar toti am inceput cu montaje simple, asa ca trebuie s-o iei usor si in timp ajungi si la montaje complicateoricand ai ajutorul meu :wink:
Link spre comentariu
Vizitator Osama

niq_ro, merci mult de tot. e o incurajare binevenita din partea ta. o sa apelez la tine ori de cate ori voi avea nevoie, multumesc ca esti dispus sa iti pierzi putin timp cu un n00b ca mine. :)

Link spre comentariu
Vizitator Osama

bun, sa zicem ca am "rezolvat-o" cu LM317 ... acum vreau sa ma apuc sa fac montajul cu LM7805.

vreau sa fac un incarcator cu leduri, exact ca pe http://www.tehnic.go.ro care sa incarce atat rapid, cat si normal. sa pot sa imi aleg eu sa incarce fie rapid, fie normal.

sa aiba leduri, si sa incarce simultan 2 sau 4 acumulatori.

ma poate ajuta cineva cu o schema ?(niq_ro, in tine am baza)

alimentarea vreau sa o fac la 12V, de la un alimentator de pe piata.

vreau sa folosesc LM7805.

multumesc!

Link spre comentariu

schema o ai tot pe situl lui niq_roma repet iara....am 4 acumulatori ni-mh care incarcatzi au aprox 1,4 voltzi/element asta insemna 1,4 x 4 = 5,6v in total...deci tensiunea ta de alimentare ar trebui sa fie peste aceasta valoare.nu am avut la dispoziztie un lm7808 si atunci am folosit un lm7812.in functie de tensiunea de alimentare scare si valoare rezistentzei care o pui pentru a avea curent constant

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

vreau un incarcator fff performant cu descarcare. mi leati putea face si platesc ca nu prea am experienta sa fac cablaje!! imi ziceti cat face si platescps am 2 acumulatori de 800

Link spre comentariu

am proiectat un incarcator de acumulatori cu sursa in comutatie cu LM2575 si un PIC12F675. cablajul l-am proiectat gresit si sursa imi cauza erori de masurare si din cauza asta am abandonat dezvoltarea softului in continuare. daca este cineva interesat sa scrie softul ca pt un "incarcator rapid inteligent", va dau schema si cand am timp refac cablajul sa-l testez.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator Luci`72

Baieti!.. cautam o schema pt un incarcator si i-mi place ce am gasit aici, amu fiti amabili si indurativa si de mine cu un proiect pt cablaj. la CI U2400bmultumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

saut as vre sa modific urmatorul incarcator chinesesc sa incarce mai cu viata, in momentu de fata incarca undeva pe la 100mA, stau dupa el pana incarca 2 acc de 2800mAH de inbatranesc ma puteti ajuta? as vrea daca se poate sa fac in trun anumit fel sa reglez curentul de incarcare in functie de ce acumulatori folosesc.multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări