Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor la modificarea unui incarcator de acumulatori

Vizitator Osama

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• al_ex

9

• mapostu

5

• niq_ro

4

• ghettoman

4

Top autori în acest subiect

Vizitator Osama

[email protected]

m-am uitat pe datasheet, si mi se pare foarte greu de facut ... intr-adevar, foarte destept incarcatorul, dar greu de facut ...

ai messenger? sa vorbim acolo? daca da, scrie-mi in mail id-ul tau, sa te adaug in lista

merci mult, salut!

Link spre comentariu

te complici prea mult

http://www.tehnic.go.ro/incarcator.htm

uitete aici...un incarcator cu 7812 am eu inspirat dupa schema posta de niq.incarc bateriile de 2300 mA la 1.1A.

singura chestie de care ai nevoie e o tensiune peste 12v(1,4V X 4 = 5,6V + caderea de pe 7812) si un radiator mare(AL MEU 260/90/30) sa ajute sa disipe 7812 cei 1.1 amperi.

intr-o ora jumate sunt incarcatzi ca incep sa friga :oops: ...nu ma certatzi ca odata fac si un termostat :wink: .....da mai dureaza

o sa pun si o poza cu el.

MULTUMIRI NIQ_RO....SITUL TAU A FOST DE UN MARE AJUTOR :!: :!: :!:

Link spre comentariu
Vizitator Osama

am facut pana la urma cu LM317 si cu o rezistentza de 2,7 ohmi / 2w, cu sursa de 7V de la un alimentator ... am masurat de cand a inceput sa incarce, a inceput cu 480 mA, apoi a scazut pana la 150-170 mA ... si aici a ramas ... :( ce nu e bine? ar trebui sa alimentez la firele de la calculator? la 12V? in acest caz, mai am nevoie de vreo rezistenta?

Link spre comentariu
Vizitator Osama

nu e mai mica, e exact 7 volti ... dar ... mai e o problema: sarcina care "iese" din LM317 e destul de mare ... 5-6V ... si trebuia sa fie 2,8V pt 2 acumulatori, nu? mi-e sa nu se arda acumulatorii

Link spre comentariu

acumulatorii potzi sai incarci si la 220v dc ca nau nici pe draqatita timp cit bagi in ei dcgindeste ca eu in ai mei 4 bucatzi de sanio de 2300mA bag 12 v dar la curent constant.fa proba pe un singur acumulator...nui conecta pe toti si mai scade din valoarea rezistentei sau creste voltajul

Link spre comentariu
Vizitator Osama

nu am cum sa scad din valoarea rezistentei, deoarece e cam singura rezistenta mare din casa ... restu sunt mici, in "k" nu in ohmi ... :(si voltajul ... urmatoarea varianta ar fi sa bag 12V de la calculator ... alta sursa nu prea am

Link spre comentariu

nu e mai mica, e exact 7 volti ... dar ... mai e o problema: sarcina care "iese" din LM317 e destul de mare ... 5-6V ... si trebuia sa fie 2,8V pt 2 acumulatori, nu? mi-e sa nu se arda acumulatorii

:evil:

- nu mai masura fara sarcina, adica cele 2 acumulatoare, eventual doar unu'

- sigur alimentatorul tau nu "tine" consumul tau 460mA asa ca foloseste pentru inceput alimentare din calculator, de la o mufa ca pentru hard-disk, fir negru e minus si cel galben +12V

montajul trebuie sa arata cam asa:

Posted Image

Link spre comentariu

da, dar practic e foarte buna schema :wink: banuiesc ca te referi la incarcare aindependenta a fiecarui acumulator.. nu ar emare lucru de facut, decat sa multiplice (super)schema pentru fiecare acumulator de-l are :wink:

Link spre comentariu

Ma refeream la faptul ca daca omul vrea sa-si incarce acumulatorii cand inca nu sunt la minim (poate nu-i mai functioneaza jucaria cum vrea el) din cate stiu eu dupa cateva (zeci) asemenea tentative o sa cam aiba probleme cu ei (efectul de memorie). La schema sugerata de mine (U2400B) decarcarea se face automat inaintea fiecarei incarcari, si decuplare automata la finalul ciclului.

Link spre comentariu

Ar putea folosi si MAX712 sau BQ2004 sau alte nenumarate circuite dedicate... dar scopul era sa inceapa de undeva, si nu se incepe direct cu o schema complicata. Cit despre durata de viata a acumulatorilor, eu am luat 4 x 2500mAh cu 500.000 lei... daca ma tzin 100 de incarcari ma declar super-multumit si zic ca am iesit ieftin. Ca tot veni vorba, cu MAX712 ati construit careva? Vad ca la Vitacom e la un pret aberant, dar de felul lui costa sub 2$...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări