Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 7294

vidax

Postări Recomandate

Adresez o intrebare celor care au realizat amplificatoare cu TDA 7294 cumparate din magazinele de la noi din tara. Pot fi acestea false? Ati avut probleme in atingerea performantelor date in foile de catalog? Intreb asta deoarece eu am avut astfel de probleme cu TDA 1562Q cumparate din Ploiesti.Pentru un subwoofer auto ,montate pe cablaj in acelasi loc,fara nici o modificare ,unele au mers bine iar altele prost sau deloc.Pe viitor as vrea sa evit patania asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

4

• vidax

4

• zal

3

• bolek

2

Top autori în acest subiect

Multumesc,am sa caut sa aiba marcaj pe capsula "ST".

nu te obosi. am luat eu mai multe TDA7294 cu 7 lei bucata si toate au sigla ST pe ele, da la banii astia nu cred ca erau originale.de mers merg de aproape un an, doar ca le-am pus un radiator mare si n-am abuzat de ele.
Link spre comentariu

Ce ieftine sunt la voi tda-rile. Eu de ex am dat pe un tda7377 15 sau 20 lei(nu mai tin minte exact). Are pe el sigla ST, dar la inceput am zis ca e facatura, dar cred ca e ceva facut mai cu simt de raspundere daca nu e chiar original pt ca merge din vara la 17v, pe un radiator de procesor(fara ventilator) fara sa zica macar ceva, si spre surprinderea mea nu distorsioneaza cand dau la maxim. Sa fi nimerit unul original???

Link spre comentariu

Eu am construit amplificatoare atit cu 7294 cit si cu 3886. Cu 7294 am obtinut mai mult de 75W pe 8 ohmi cu alimentare la +-38V. Zgomotul e foarte mic abea perceptibil cu urechea lipita de difuzor spre deosebire de 3886 a carui zgomot e imperceptibil. Amindoua suna bune, bineinteles daca amplificatorul e realizat corect. 3886 are un mare dezavantaj la folosire in stil "forjat" pentru ca la cea mai mica limitare produce niste distorsiuni groaznic de urite. (limitarea nu e o simpla limitare. Se pare ca intra in functiune niste protectii) Clar acest circuit nu e destinat celor care asculta muzica "la maxim". 7294 are putere mai mare, iar regimul usor limitat produce "doar" distorsiunile cunoscute.Pentru uz curent gen auditii in masina, petreceri recomand 7294.La amindoua am folosit schemele de catalog.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări