Vizitator paulinu Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Am 2 motoare care are 4 borne, si nu stiu cum sa le alimentez.Voi pune in curand niste poze. Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 pe el scrie 220V 50hz. culorile la fire sunt : 2albe, 1albastru si 1 rosu pe asta din pacate nus crie nimic. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Verific? cu ohmmetrul ?i ai s? g?se?ti cîte 2 bobine în fiecare motor, una se leag? direct la 220V (e bine s? scrie clar asta pe motor), cealalt? printr-un condensator de cî?iva uF/250Vca, în func?ie de puterea motorului. Primul e de la o ma?in? de calcul mecanic? româneasc? ?i folosea un cond de 4uF, e mai greu sa fazezi cele 2 bobine fiindc? ai no?tri nu au pus fire colorate mai deosebite, parc? cele 2 de aceea?i culoare se legau împreun?...La cel de jos nu v?d clar, are 3 borne? Dac? da, e simplu: cea cu 2 fire e comun? ?i merge la unul din firele de 220Vca, una din cosele celelalte merge la cel?lalt fir de la 220Vca ?i între aceasta ?i cea de a treia se leag? condensatorul (tot cam de 4-5uF dup? m?rimea motorului).S-a mai discutat pe aici despre motoare.Aten?ie la m?surile de protec?ie ?i la rez. ohmic? a celor 2 înf??ur?ri, de obicei sînt egale, dar uneori cea care se leag? prin condensator e mai mic? pu?in. Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 cel de jos tot 4 are. 2 albastre si 2 albe.2 sunt legate impreuna(1albstru si 1 alb) celelalte 2 nu mai stiu cum erau. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 P?i e cum ?i-am spus: cele 2 legate merg direct la un fir de la 220Vca, altul (s? zicem alb) direct la cel?lalt fir de 220Vca ?i ultimul (albastru) printr-un condensator tot la cel?lalt fir de 220Vca. Folose?te o siguran?? de 1-2A înseriat?, ptr protec?ie. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Am 2 motoare care are 4 borneAu perii(carbuni)? Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Am 2 motoare care are 4 borneAu perii(carbuni)?nu. e un motor asincron monofazat, parca asa le zice.primul motor merge. multumesc. acum urmeaza al doilea. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 e un motor asincron monofazat,Poate va ajuta acest desen.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 merge si al doilea. va multumesc pentru ajutor si informatii.si referitor la acea schma, acum imi aduc aminte ca am facut asa ceva la scoala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum