Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor FIF UIF ??

Vizitator fanescu

Postări Recomandate

Vizitator fanescu

am un video schneider model svc217. e aproape nou si merge bine, numai ca am o singura problema cu el anume, nu receptioneaza decit UIF si nu prea prind pe cablu decit vreo 12 programe neinteresante dealtfel.cum pot sa fac sa receptionez programele din FIF ?mentionez ca selectorul din video e cu tot cu cale comuna deci varianta schimbarii selectorului cade cred. unde pot gasi o schema de convertor ? stiu ca era o schema cu integrat care mergea destul de bine. multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Salut,

sa-nteleg ca nu stie nimeni?

Ba da, stie, dar topicul e un pic mai larg ca sa i se poata raspunde in 2 vorbe. Eu am facut un convertor pentru cablu care arunca S-urile in UIF. Daca reacordezi filtrele si oscilatorul local, poti sa arunci FIF-ul in UIF. Principiul este acelasi ca la orice convertor care translateaza o banda in alta banda, dar date fiind frecventele marisoare la care se lucreaza, trebuie un pic de experienta si eventual acces la niscai aparatura de masura. Din pacate nu am fost suficient de inspirat sa ii fac o poza, dar daca scotocesc un pic, e posibil sa dau de schema si de cablaj; e facut acum vreo 3 ani.Repet, valorile sunt pentru S-uri -> UHF si necesita bibileala la filtrele de intrare si oscilator. Daca asta e o problema, atunci nu ma mai agit.Cirip
Link spre comentariu

convertorul este o varianta foarte proasta in conditiile in care pe cablu la ora actuala sunt 30-40 de programe in fif, calitatea la programele din banda de sus este slaba si de obicei fuge in frecventa cu temperatura.cea mai buna solutie pt dv este sa va luati alt video cu tuner fif-uif , gasiti ieftine la second hand

Link spre comentariu

pe cablu la ora actuala sunt 30-40 de programe in fif,

Cum vine asta? Eu stiam ca in FIF sunt 12 canale mari si late: de la 1 la 12. S-or gasi 12 canale libere in UIF (canalele 21-60) in care sa le "arunce" pe cele 12 din FIF. Cat despre stabilitate, depinde cum e construit. Daca pui conzi care sa compenseze fuga bobinei, si inchizi oscilatorul in polistiren, se poate obtine o fuga de (sa zicem) 1000ppm. Asta, la 600MHz inseamna 600KHz, adica aproximativ 1/10 din latimea unui canal de TV. Televizorul are CAF si se poate tzine dupa fuga asta.Cel putin, din experienta mea, eu nu am avut probleme si cum spuneam, am aruncat S-urile (220...470MHz) in UIF.Cat despre aglomeratia pe cablu, observatia e corecta, dar nu ai probleme de intermodulatie (probabil ca la asta te-ai referit) daca nu ii lasi castig mare convertorului. Fiecare 1 dB de castig inainte de mixer, strica cu 2 dB intermodulatia nativa a mixerului. De aceea am folosit un mixer in inel cu diode, cu punct de interceptie ridicat, ca sa am de unde sa scad. Ca amplificatoare am folosit MAR6. Una peste alta eu am fost multumit de el. Ceea ce cred ar trebui sa mentionez este ca nu l-am facut pe genunchi sau in baie pe pian. I-am simulat si optimizat filtrele grupa mare, iar cand a fost gata l-am tras pe scule, nu la ureche.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator fanescu

pe vremea cind lucram eu la cablu si nu erau tv cu banda larga erau pe piata niste convertoare mici cu alimentator separat, care erau facute cu un integrat cu care se faceau selectoare. mai multe detalii nu am.

Link spre comentariu

pe vremea cind lucram eu la cablu si nu erau tv cu banda larga erau pe piata niste convertoare mici cu alimentator separat, care erau facute cu un integrat cu care se faceau selectoare. mai multe detalii nu am.

Cred ca stiu despre ce spui , este un TDA Phillips PLL si mergea foarte bine , in max 2 zile iti fac rost de cod.
Link spre comentariu

Cum vine asta? Eu stiam ca in FIF sunt 12 canale mari si late: de la 1 la 12. S-or gasi 12 canale libere in UIF (canalele 21-60) in care sa le "arunce" pe cele 12 din FIF.

S-urile sunt tot in VHF ( FIF ) deci sunt mai multe ... :)
Link spre comentariu

Schema, din cate tin eu minte era foarte simpla si presupunea un circuit lc pentru oscilator, precum si filtrele de rigoare la intrare / iesire.Poate din datasheet ne vom da seama, suntem atati pe forumul asta.

Link spre comentariu

daca vrei calitate schimba vcr-ul cu unul fif-uif care are hiperbanda, sau ia unul stricat la mecanica dar la care merge doar tunerul si il folosesti pe scart ( gasesti din astea pe la 10 euro la cei care aduc de incolo )daca tu vrei sa faci un convertor asa de placere nu este nici o problema, dar daca vrei sa inregistrezi ceva de pe un program din hyperbanda tot solutia mea este cea buna, o sa vezicirip se pare ca are mare experienta in acest domeniu just joking :wink:

Link spre comentariu

Hopa!Mi s-a parut ca e pana la 174... In telefonia mobila eu asa il stiam.Cirip

la tv-uri cu hiperbanda FIF e de la banda 1 pana la s-uricam de la 45 la 270 Mhz ....al meu mai nou cauta continuu de la 45 la 850 ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări