Vizitator marinike Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Salut!As dori sa realizez o legatura telefonica intre doua posturi si, in afara de casti si microfoane, nu stiu ce elemente ar trebui sa cuprinda o astfel de schema. Montajul as dori sa fie alimentat de la 28Vcc. Ma poate ajuta cineva cu o schema?Multumesc! Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Salut,De ce nu folosesti interfon sau vrei vrei neaparat telefoane?Daca vrei legatura cu telefoane este o schema prin revistele Tehnium . Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Salut!As dori sa realizez o legatura telefonica intre doua posturi si, in afara de casti si microfoane, nu stiu ce elemente ar trebui sa cuprinda o astfel de schema. Montajul as dori sa fie alimentat de la 28Vcc. Ma poate ajuta cineva cu o schema?Multumesc! uite aici o schema simpla si testata, foloseste o sursa reglabila in functie de lungimea firului intre 4,5-24V Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Ultima schema nu prea merge cu componente actuale. Stiu ca incercasem si eu ceva mai de mult, ai nevoie de difuzoare de impadanta foarte mare etc. Daca vrei sa construiesti singur, un punct de plecare ar fi aici: http://www.discovercircuits.com/A/au-intercom.htm Pentru simplitate ai putea aborda varianta asta: http://www.redcircuits.com/Page78.htm Stiu ca in seria de carti cu 30X circuite era o metoda simpla de a lega 2 telefoane obisnuite pentru comunicatie intre ele. Daca vrei sa abordezi varianta asta, spune-mi si caut schema si o pun. Link spre comentariu
Vizitator marinike Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 @Vio2007: Vreau neaparat o legatura audio, astfel incat doua persoane aflate la o distanta oarecare una de alta si intr-o incapere in care este foarte mult zgomot sa poata comunica tot timpul.@marianjoita: sa inteleg din schema propusa de tine ca am nevoie doar de o sursa de tensiune si montajul este gata?@bogdan: multumesc pentru scheme. Daca ai timp pune te rog aici si varianta cu 2 telefoane din seria de carti 30xPS: Cred ca v-ati dat seama ca sunt incepator intr-ale electronicii si daca unele probleme ridicate de mine vi se par stupide, va rog sa ma tratati cu ingaduinta acordata unui novice. Multumesc! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Uite mai jos atasata schema si cu explicatii Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 @Vio2007: Vreau neaparat o legatura audio, astfel incat doua persoane aflate la o distanta oarecare una de alta si intr-o incapere in care este foarte mult zgomot sa poata comunica tot timpul. am uitat sa precizez ca ceea ce este figurat ca difuzor sunt de fapt casti obisnuite de telefon, iar microfoanele sunt cu carbune, din cele care erau folosite la telefoanele fabricate la Electromagnetica. eu personal am construit schema cand eram copil si cu o baterie de 4,5 V mergea foarte bine la peste 50 metri Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Da, microfon cu carbune ii spunea. Nu mai stiam. Si eu am costruit un astfel de sistem. Nu stiu cat de mult mergea pentru ca si eu il testam tot intre 2 camere alaturate. Dar acum e cam greu sa gasesti componentele. Majoritatea telefoanelor actuale folosesc microfoane cu electret si difuzoare normale de impedante relativ scazute. Ce am desfacut eu aveau 32 si 16ohm. Cu asa ceva nu prea poti face nimic. Ramane varianta folosirii a doua telefoane, in varianta cea mai simpla se poate face cu cele doua telefoane, o baterie de 9V si o rezistenta de 300ohmi, toate in serie, conform unuia dintre linkurile de pe pagina data mai sus. Sau varianta cu interfon construit de la zero. Stiu ca erau schema si prin revista Conex Club, iar cu o cautare mai amanuntita pe net se pot gasi foarte multe scheme. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 S-ar putea face un montaj cu 2 amplificatoare operationale si difuzoare de impedata scazuta si microfoane cu electret.Am vazut asa ceva in niste interfoane home-made facute cu 741. Cand am timp (posibil maine) o sa desenez si o schema.Singurul dezavantaj ii ca trebuiesc 3 fire pe care se face o transmisie bidirectionala. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 te referi la kiturile alea? M-am jucat foarte mult cu kiturile respective. Schema era cu un 741 si un etaj de iesire de putere cu BD139 si BD140. Sunt o multime de moduri in care poti rezolva problema. Practic iti trebuie un amplificator de la microfon la difuzor. Din ce tin eu minte varianta din revista conex era si cu alimentarea postului de la distanta, totul facandu-se prin 2 fire. Posibil sa gresesc, nu stiu sigur. Nu mai am revista din pacate... Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Poti folosi si o parte electronica de la un casetofon defect. In locul capului de redare montezi un microfon. Link spre comentariu
Vizitator marinike Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 Va multumesc ptr raspunsuri....NU am avut timp sa examinez atent toate schemele si sa iau o decizie...Va voi tine la curent cu modul in care decurge proiectul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum