Vizitator transporter_ovy Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 buna as vrea sa fac o statie 3 iesiri una pentru bass si 2 pentru inalte medii etc.basul sa aiba in jur de vreo 150 d watts pt ca am un difuzor BM de 250 wats si mi sa spus pe forum ca nu ar merge 250 deci astept pareri Link spre comentariu
vsurducan Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 buna as vrea sa fac o statie 3 iesiri una pentru bass si 2 pentru inalte medii etc.basul sa aiba in jur de vreo 150 d watts pt ca am un difuzor BM de 250 wats si mi sa spus pe forum ca nu ar merge 250 deci astept pareriEu as incepe cu un amplificator HI-FI de maxim 5W de banda larga pe care l-as pune sa mearga pe difuzorul ala turbat de 250W. As invata cum se masoara puterea si distorsiunile. Cum se ridica caracteristica de iesire a unui amplificator. Cum se realizeaza un filtru cu trei cai pentru difuzoare. Cum se masoara frecventa de rezonanta a difuzoarelor. Cum se realizeaza o sursa performanta de alimentare pentru un amplificator.Dupa ce as sti bine de tot chestiunile astea poate ca as incerca sa fac un amplificator de 150 de wati. Desi atunci mi-as da seama ca n-am nevoie de asa ceva. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 fara suparare dar mi se pare cam exagerat sa inveti toate chestiile alea numai pt un amarat de amplif... eu zic ca sa te uiti pe la alimentatoare si sa vezi cum se face o sursa simpla de amplif... dupa care iti alegi 2 scheme de la styky de mai sus si iti cauti cablaje sau direct le cumperi si te apuci de treaba... eu iti recomand pt sateliti amplifu lui eliot (p3a) sau un stk dublu face treaba de minune pt sateliti iar pt woofer zic ca ceva pe mosuri usor de facut... de invatat cele spuse de colegul le poti invata si pe parcurs... pana la urma cel mai inportant este sa strici ceva ca sa vezi ce ai gresit... Link spre comentariu
Vizitator klauss Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 VSURDUCAN Esti haios l-ai speriat pe domnul de mai sus. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Difuzorul ala va crapa cu 150W. Am avut si eu 2 si nu am riscat sa "dau" in ele cu mai mult de 50W. Parerea mea e ca un amplificator de maxim 60W este suficient. Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Iti raspund in regim de incepator,mai intai invata cum sa faci un cablaj,incepe amplificatoare pe integrate gen "TDA"(mie mi-au iesit cateva ),invata cum sa folosesti un multimetru(eu inca nu stiu in totalitate),invata cum se lipesc piesele cat mai bine(la inceput imi venea sa arunc toate pe geam ...mi se lipeau intre ele piesele =)).) dar cu timpu m-am obisnuit) incearca sa intelegi un amplificator(eu inca tot ma documentez... o idee mi-am facut dar mai am mult de invatat si practicat )sunt multe alte chestii care trebuie sa la stii! Eu la inceput nu stiam ce ii aia o punte redresoare ,nu imi ieseau ampl cu TDA deloc (multe integrate arse sau facute prost) Ti-am raspuns asa pentru ca si eu acum 10 luni puneam intrebari de genul tau! . Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Eu as incepe cu un amplificator HI-FI de maxim 5W de banda larga pe care l-as pune sa mearga pe difuzorul ala turbat de 250W. As invata cum se masoara puterea si distorsiunile. Cum se ridica caracteristica de iesire a unui amplificator. Cum se realizeaza un filtru cu trei cai pentru difuzoare. Cum se masoara frecventa de rezonanta a difuzoarelor. Cum se realizeaza o sursa performanta de alimentare pentru un amplificator.Dupa ce as sti bine de tot chestiunile astea poate ca as incerca sa fac un amplificator de 150 de wati. Desi atunci mi-as da seama ca n-am nevoie de asa ceva. Genial!!! Nu puteam s-o spun mai bine...din pacate, nu vom avea castig de cauza-dansii doresc daca se poate un amplificator care sa nici nu mai fie audio(!), doar un bass sa te loveasca in stomac si un tiuit de tantar monstruos... Link spre comentariu
alf Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Iti raspund in regim de incepator Intrebarea aia era de acum (aproape) 7 ani... Link spre comentariu
Tomsa Cosmin Postat Decembrie 22, 2015 Partajează Postat Decembrie 22, 2015 Intrebarea aia era de acum (aproape) 7 ani... =))))) Doar acuma am observat,,,si cat m-am chinuit sa scriu Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 23, 2015 Partajează Postat Decembrie 23, 2015 Mi se pare că recordul e de 9 ani. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 25, 2015 Partajează Postat Decembrie 25, 2015 Terminați cu tîmpeniile! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum