Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

open apps

MifTy

Postări Recomandate

adic? softuri open source pentru windows...lista mea e cam a?a:- 7zip pentru dezarhivat/arhivat fi?iere- vlc pentru filme. cine vrea, îl poate folosi ?i pentru muzic?- aimp2 pentru muzic? (ar mai fi aTunes, dar e "gras" r?u... ?i pe laptopul meu se mi?c? aiurea. deci, dac? ave?i un laptop mai vechiu?, aimp2!!!)- abiword, în loc de word. aten?ie, c? nu st? prea bine cu compatibilitatea .doc-urilor scoase de word "normal"!!!! dac? v? intereseaz? numai s? scoate?i la imprimant? "opere capitale" e foarte bun!!!- paint .NET. da, e open source, da, func?ioneaz? numai pe windows. - GIMP dac? nu v? intereseaz? mai mult decât editat poze la nivelul "red eye remove".- clamav. antivirus. sunt 2 probleme: nu monitorizeaz? activitatea în background, a?a c? dac? downloada?i cine ?tie ce minune, n-o s? v? avertizeze, trebuie scanat manual!!! a doua ar fi c? e destul de greu de instalat, ?i windows o s? mârâie c? nu g?se?te antivirus, chiar dac? e instalat!!! lucru care o s?-i sperie pe cei mai slabi de înger.- firefox, de preferat 3. aten?ie câte extensii ad?uga?i, c-o s? se mole?easc? r?u!!! :rade: nu recomand chrome, e înc? "baby". poate mai târziu... ?i nici opera... la urma urmei, nu este open source, ci doar freeware!!!- gparted. numai versiunea iso!!!! este un utilitar de f?cut/?ters parti?ii ?i de formatat hdd-uri. ?tie o gr?mad? de FS, a?a c?... era s? uit, interfa?a este grafic?!!! :nebun: freeware:- foxitreader, pentru pdf-uri. mic, rapid, mai vre?i ceva???pe m?sur? ce mai descop?r ceva demn de ad?ugat, o s? mai adaug.NU ad?uga?i softuri foarte specializate, gen eagle, lista asta e pentru un utilizator generic de PC...?i nici aplica?ii gen "google desktop/office", care f?r? net nu merg, ?i nu întotdeauna avem chef s? fim online!!!p?reri???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• Blind

3

• bogdanm

1

• vio2007

1

Top autori în acest subiect

- vlc pentru filme. cine vrea, îl poate folosi ?i pentru muzic?

foobar2000 - mic si functional.

- GIMP dac? nu v? intereseaz? mai mult decât editat poze la nivelul "red eye remove".

Total fals. Am facut explose blanding cu GIMP, se poate face HDR si multe alte chestii daca e folosit cum trebuie.De adaugat:- vim, versiunea pentru Windows: unul din cele mai puternice editoare de text scoase vreodata (la egalitate cu EMACS, care are si el versiune de Windows).- RocketDock pentru cine are chef de un desktop ceva mai deosebit (impreuna cu Yahoo Widgets)- OpenOffice, mai bun decat AbiWord (chiar daca e mult mai mare)- PSPad: un editor de text foarte bun pentru cei ce prefera un stil de editare mai "user-friendly"- VirtualBox ca masina virtuala (mai mic si mult mai putin consumator de resurse ca VMware)- Tera Term Pro ca terminal emulator
Link spre comentariu

simmy, în principiu da!!!

am scris mai sus c? nu e nevoie s? b?g?m utilitare pe care nu le folose?te orice gigel!!!

c? a?a puteam s? adaug audacity ?i o gr?mad? de soft free sau open source de editat dvd-uri sau filme!!!! exist? chiar ?i un softulete în genul lui adobe premiere!!!...

bogdanm convinge-l tu pe ionutzb c? GIMP e tare!!! :rade: c? io n-am vrut s?-i r?nesc (prea tare) amorul propriu de falnic pl?titor de CS3!!! chit c? ?i Paint .NET îl face de ru?ine pe nenea Photoshop!!! :ras:

open office are un minus la mine, c? e scris în java!!!

asta înseamn? c? nu merge prea bine pe sisteme cu pu?in ram ?i/sau procesor lent!!!

cdburnerxp n-a mers prea bine pe sistemul meu. deci l-am s?rit...

în orice caz... cât timp compari burnere pe windows cu nero, toate gâfâie.

pân? o s? apar? k3b de windows!!! :freaza:

mai e de ad?ugat:

- CDisplay, cui îi arde de comicsuri. la fel de bine, se poate folosi s? vezi poze arhivate f?r? s? le dezarhivezi.

- HFS este un server ftp foarte simplu, util dac? ave?i nevoie de un server ftp temporar.

- Nvu, cui îi arde de editat vizual situri. eu, unul, prefer notepad++ pentru asta (uitasem s? pomenesc de el, dar v?d c?-l ?tie lumea :rade: )

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator dncrash

foobar2000 - mic si functional.

Foobar e dragut, eu il folosesc si-n linux, dar nu este open source. Eu adaug pidgin. Un program pt chat care suporta diferite protocoale gen AIM, ICQ, Google talk, MSN, Y!M ...
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

nu sunt open-source, dar sunt foarte utile dac? v? juca?i prea mult cu stickuri usb (?i nu vedeam vre-un motiv s? deschid topic nou numai pentru ele!!!)

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

openOffice-office suite

winamp-player

ffdshow-codec

vlc-video player

bsplayer-video player

avg free antivirus- antivirus

microsoft security essentials-antivirus

avira-antivirus

winrar-rar arhiver

adobe reader- pdf reader

uTorrent-torrent client

chrome-browser

irfanview-program de vizionare foto & co.

deamon tools lite-emulator dvd-rom

trillian-messenger

Ymessenger-messenger

HWMonitor-temperaturi prin calculator

Teamviewer-remote support

cam asta folosesc eu cand fac instalarile de windows la clienti mei... desigur nu instalez toate ci doar o parte! le gasiti pe toate pt download aici

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări