MifTy Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 adic? softuri open source pentru windows...lista mea e cam a?a:- 7zip pentru dezarhivat/arhivat fi?iere- vlc pentru filme. cine vrea, îl poate folosi ?i pentru muzic?- aimp2 pentru muzic? (ar mai fi aTunes, dar e "gras" r?u... ?i pe laptopul meu se mi?c? aiurea. deci, dac? ave?i un laptop mai vechiu?, aimp2!!!)- abiword, în loc de word. aten?ie, c? nu st? prea bine cu compatibilitatea .doc-urilor scoase de word "normal"!!!! dac? v? intereseaz? numai s? scoate?i la imprimant? "opere capitale" e foarte bun!!!- paint .NET. da, e open source, da, func?ioneaz? numai pe windows. - GIMP dac? nu v? intereseaz? mai mult decât editat poze la nivelul "red eye remove".- clamav. antivirus. sunt 2 probleme: nu monitorizeaz? activitatea în background, a?a c? dac? downloada?i cine ?tie ce minune, n-o s? v? avertizeze, trebuie scanat manual!!! a doua ar fi c? e destul de greu de instalat, ?i windows o s? mârâie c? nu g?se?te antivirus, chiar dac? e instalat!!! lucru care o s?-i sperie pe cei mai slabi de înger.- firefox, de preferat 3. aten?ie câte extensii ad?uga?i, c-o s? se mole?easc? r?u!!! nu recomand chrome, e înc? "baby". poate mai târziu... ?i nici opera... la urma urmei, nu este open source, ci doar freeware!!!- gparted. numai versiunea iso!!!! este un utilitar de f?cut/?ters parti?ii ?i de formatat hdd-uri. ?tie o gr?mad? de FS, a?a c?... era s? uit, interfa?a este grafic?!!! freeware:- foxitreader, pentru pdf-uri. mic, rapid, mai vre?i ceva???pe m?sur? ce mai descop?r ceva demn de ad?ugat, o s? mai adaug.NU ad?uga?i softuri foarte specializate, gen eagle, lista asta e pentru un utilizator generic de PC...?i nici aplica?ii gen "google desktop/office", care f?r? net nu merg, ?i nu întotdeauna avem chef s? fim online!!!p?reri??? Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 - vlc pentru filme. cine vrea, îl poate folosi ?i pentru muzic?foobar2000 - mic si functional. - GIMP dac? nu v? intereseaz? mai mult decât editat poze la nivelul "red eye remove".Total fals. Am facut explose blanding cu GIMP, se poate face HDR si multe alte chestii daca e folosit cum trebuie.De adaugat:- vim, versiunea pentru Windows: unul din cele mai puternice editoare de text scoase vreodata (la egalitate cu EMACS, care are si el versiune de Windows).- RocketDock pentru cine are chef de un desktop ceva mai deosebit (impreuna cu Yahoo Widgets)- OpenOffice, mai bun decat AbiWord (chiar daca e mult mai mare)- PSPad: un editor de text foarte bun pentru cei ce prefera un stil de editare mai "user-friendly"- VirtualBox ca masina virtuala (mai mic si mult mai putin consumator de resurse ca VMware)- Tera Term Pro ca terminal emulator Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 10, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2009 simmy, în principiu da!!! am scris mai sus c? nu e nevoie s? b?g?m utilitare pe care nu le folose?te orice gigel!!! c? a?a puteam s? adaug audacity ?i o gr?mad? de soft free sau open source de editat dvd-uri sau filme!!!! exist? chiar ?i un softulete în genul lui adobe premiere!!!... bogdanm convinge-l tu pe ionutzb c? GIMP e tare!!! c? io n-am vrut s?-i r?nesc (prea tare) amorul propriu de falnic pl?titor de CS3!!! chit c? ?i Paint .NET îl face de ru?ine pe nenea Photoshop!!! open office are un minus la mine, c? e scris în java!!! asta înseamn? c? nu merge prea bine pe sisteme cu pu?in ram ?i/sau procesor lent!!! cdburnerxp n-a mers prea bine pe sistemul meu. deci l-am s?rit... în orice caz... cât timp compari burnere pe windows cu nero, toate gâfâie. pân? o s? apar? k3b de windows!!! mai e de ad?ugat: - CDisplay, cui îi arde de comicsuri. la fel de bine, se poate folosi s? vezi poze arhivate f?r? s? le dezarhivezi. - HFS este un server ftp foarte simplu, util dac? ave?i nevoie de un server ftp temporar. - Nvu, cui îi arde de editat vizual situri. eu, unul, prefer notepad++ pentru asta (uitasem s? pomenesc de el, dar v?d c?-l ?tie lumea ) Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 pentru fisiere djvu WinDjWiev-05 , are 508K este si free. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Nu e chiar open, insa e free si e pentru desenat scheme (n-am inspiratie la ora asta in a alege topicul) http://tinycad.sourceforge.net/ o noua versiune e "pe vine" Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Nu e chiar open, insa e free si e pentru desenat scheme (n-am inspiratie la ora asta in a alege topicul)http://tinycad.sourceforge.net/ o noua versiune e "pe vine"Face si PCB-uri? sau e folosit numai pentru scheme? Link spre comentariu
Blind Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Citeste si tu pe sait...eu nu am avut timp Link spre comentariu
danb1974 Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Ca antivirusi parca avg si avast au versiuni free for home user. Pt spyware spybot s&d (avg free nu are componenta anti spyware) Link spre comentariu
Blind Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Da, insa alea nu sunt open source din cate stiu, adica sa le poata dezvolta oricine pe baza codului sursa...sunt doar free (pentru home users) Link spre comentariu
altuser Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Adaug si eu ceva, gen free office, se numeste ' 602 pc suite'; kitul e destul de mic pcs4 are 21,4mb. Link spre comentariu
Vizitator dncrash Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 foobar2000 - mic si functional.Foobar e dragut, eu il folosesc si-n linux, dar nu este open source. Eu adaug pidgin. Un program pt chat care suporta diferite protocoale gen AIM, ICQ, Google talk, MSN, Y!M ... Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 22, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2009 nu sunt open-source, dar sunt foarte utile dac? v? juca?i prea mult cu stickuri usb (?i nu vedeam vre-un motiv s? deschid topic nou numai pentru ele!!!) Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 http://osswin.sourceforge.net/ unele sunt discontinued, dar majoritatea au versiuni şi de win 7. Link spre comentariu
slave2anubis Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 openOffice-office suite winamp-player ffdshow-codec vlc-video player bsplayer-video player avg free antivirus- antivirus microsoft security essentials-antivirus avira-antivirus winrar-rar arhiver adobe reader- pdf reader uTorrent-torrent client chrome-browser irfanview-program de vizionare foto & co. deamon tools lite-emulator dvd-rom trillian-messenger Ymessenger-messenger HWMonitor-temperaturi prin calculator Teamviewer-remote support cam asta folosesc eu cand fac instalarile de windows la clienti mei... desigur nu instalez toate ci doar o parte! le gasiti pe toate pt download aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum