Vizitator sorell13 Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Bunaziua!Am o rugaminte pentru oricine are timp sa ma ajute la modificarea unui program de generare frecventa si pwm variabile.Link: http://serbanioan.xhost.ro/Frecventemtru.htm Am discutat cu autorul in vederea posibilitatii de a modifica frecventa limita inferioara care este 1220hz spre 1 hz,iar limitele de variatie ale factorului de umplere sa ramana aceleasi (0-100%).(Adaug faptul ca nu am nevoie ca limita superioara a frecventei sa fie mai mare de 100khz desi generatorul poate furniza orice frecventa pana la 200 khz.)Mi-a raspuns prin urmatorul mesaj: "Generatorul de semnal se bazeaza pe modulul CCP1 in regim PWM. Practic se genereaza un semnal PWM cu un anumit factor de umplere. Perioada PWM este data de relatia: PWM period= (PR2+1)*4*Tosc*(prescale value), iar valoarea minima a frecventei pentru PR2=255, Tosc=1/20MHz, prescale=16, este undeva in jurul valorii de 1220Hz. Cu aceasta metoda nu se pot obtine frecvente mai joase, doar daca se micsoreaza Tosc. Se poate genera semnalul si soft, printr-o rutina, si in acest caz se pot obtine frecvente mai joase." Din pacate nu ma pricep sa-l modific ,dar am nevoie urgent de o solutie mai concreta,eventual contra-cost. PS: mailul meu este [email protected] Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Despre ce generator este vorba? In link/site este un frecventmetru. Ala masoara, nu genereaza.Cirip Link spre comentariu
Vizitator sorell13 Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Programul face doua chestii: este si frecventmetru si generator de semnal Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 10, 2009 Partajează Postat Februarie 10, 2009 Ai dreptate. Nu vazusem PWM out ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum