Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sunt incepator si va rog frumos sa ma ajutati

Vizitator Rey

Postări Recomandate

As vrea sa-mi fac 2 placutze pe care sa am cate 4 leduri pe fiecare .Vreau sa le pun jos sa lumineze frumos presurile si sa pun culoarea albastra si cred ca daca as avea 8 leduri ar face o lumina placuta in masina fara sa deranjeze la ochi.Ce rezistente mi-ar trebui ca sa fac acest montaj ? Sunt nou pe acest forum si daca am postat gresit scuzati-ma !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Felis

2

• niq_ro

1

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator RestRomania

salut!nu stiu daca e din vina mea..dar mie nu mi merge acel wizard.ai cumva idee de ce? imi spune ca are nevoie de voltaj mai mare cu toate ca am incercat si cu 14 si cu 14,5

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Formula corecta pentru calculul rezistentelor utilizate pe montaje cu leduri este:R=(U-Uf)/If. unde Uf=tensiunea deschidere a ledului If=curent prin led (se afla din datashetul ledului respectiv.).Pentru calcul tensiunile recomandate sunt cele ale tensiunii maxime de incarcare ale autovehicolului.Si anume: 14,2V la autoturisme . 28V la vehicole cu alimentare la 24 de VO solutie eleganta este folosirea unui fet sau mosfet pe post de sursa de curent constant(e versiunea cel mai mult utilizata de lampile pe leduri de provenienta industriala

Link spre comentariu

@RestRomania Wizardul ala merge foarte bine de curiozitate chiar l-am incercat doar ca trebuie sa introduci datele corect. De exemplu daca introduci 14,5 volti trebuie sa scrii asa: 14.5 sau vei sa scrii caderea de tensiune 2,2 v scrii 2.2 (virgula este considerata eroare si trebuie utilizat punctul in loc de virgula)Chiar am pus sa calculeze rezistenta prin 15 leduri inseriate si mia dat la Wiring diagram doua solutii direct una cu 4 grupuri de diode si una cu 5 grupuri de diode.Asa ca acel wizard chiar lucreaza si face singur calculele si impartirea pe grupuri daca ii introduci datele corect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări