Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot dubla puterea cumva ?

Vizitator littlea

Postări Recomandate

Vizitator littlea

Am mai multe intebari pls daca e cineva amabil sa raspunda :)

1. am doua ampuri de astea si as vrea sa stiu cum pot sa dublez puterea(parca se mai lega cumva o pereche de tranzistori dar nu stiu cum) sau daca le pot lega cumva pe amandoua sa scoata pe o iesire puterile insumate....

2. cum se masoara curentul de mers in gol?

schema e aici http://www.aditza.dap.ro/schema.gif

daca puteti niste raspunsuri cat de cat detaliate :d

trafu e de 300w deci tre sa tina

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• GigiZ

2

• niq_ro

1

• Murcielad

1

Top autori în acest subiect

pui un voltmetru pe R32 si I=U/R..cat o sa iit arate o sa imparti la rezistenta si afli ce curent trece pe acolo...nu incerca cu ampermetrul ca poate o sa il strici..asa e mai sigurscala voltmetrului sa fie setata pe mV pt ca valoarea citita sa fie cat mai exacta..masoara cat mai exact rezistentele, iar cand reglzi vezi sa ai un contact ferm intre bornele aparatului si firele rezistentei (poti folosi crocodili pt asa ceva)ar trebui sa reglezi cam intre 11 si 22mV..in caz ca nu ai osciloscop..altfel legi sondele pe ioesire si ii dai semnal sinusoidal..si tot maresti curentul pana cand sinusoida aia arata cum trebuievezi sa inseriezi niste rezistente pe alimentari ca sa nu poata depasi o anumita limita (atsa in caz ca gresesti nu o sa arzi nimic)

Link spre comentariu

da se poate e f simplu iti trebuie un montaj cu un tranzistor cateva rezistente si condensatoare .ideea e ca iei 2 canale si le folosesti ca unul singur , f simplu si puterea ta de 100w se transforma in 250 w !!!DAR creste impedanta la iesire deci de pe 4 se face 8ohmi si asta se rezolva punand tranzistori finali in paralel DAR asta inseaman ca iti trage un curent dublu aproape triplu si asta inseamna ca trebuie schimbat traful si asta inseamna o groaza de bani ...sau folosesti inca doi finali pusi in paralel pt ficare canal si nu te complici prea mult si puterea ta va creste de la 100w la 110 ...120w.eu am dat 100k pe schema,deci.....bafta!!!

Link spre comentariu

GIGIz ..ceea ce spui e partial adevarat..cresti impedanta minima de iesire, dar dubalndo puterea ti se dubleaza.Daca lasi Z iesire constanta atunci puterea ti se va cvadrupla ca doar P=U^2/R deci pt o dublare a tensiunii puterea va fi de 4 ori mai mare..dar atunci si curentul se va dubla...ca sa fii cuminte atunci dublezi impedanta de iesire si atunci puterea se dubleaza (2X in loc de 4X) si curentul va fi tot acelasi deci nu mai e necesar nici un schimb de traf, finali..etcfaci un inversor pe un canal si legi boxa intre cele 2 iesiri

Link spre comentariu

ai facut tu practic ca sa vezi cu ochii tai cum se comporta?!nu prea cred ca ai incercat... ca sa vezi ca teoria ca teoria dar practica te omoara!!! eu am facut schema cu tipurile puse in punte simplu si se comportau urat de tot (ardeau nu gluma)si ca sa vezi tragea un curent dublu si am mai pus in paralel cate o pereche si se comportau destul de bine mai ales ca fidelitate la sunet dar din nefericire trageau curent triplu SI TOATE ASTEA PRACTIC.

Link spre comentariu

ai dublat impedanta de iesire? daca nu nu te astepta la prea multeuite un exemplu : amplif de 100W/4ohmi pus in punte => aproape 400/4ohmi dar finalii functioneaza ca si cum ar fi pusi la sarcini de 2ohmi...deci nu e prea cinstitamplif de 100W/4ohmi =>200W/8 in punte si prin finali trece tot acelasi curent => functioneaza in regim normal...asta e toata faza..depinde de ce boxe si amplif ai...

Link spre comentariu

pai aia am zis si eu...ca nu e prea cinstit sa nu dublezi impedanta ca e ca si cum ai pune pe iesire jumatate din impedanta minima...deci ori nu tine trafu, ori sar sigurantele, ori se ard finalii, ori nu ajunge filtrajul ori crapa puntea...etcdar amplificarea in tensiune e destula pt a obtine de 4 ori puterea...doar ca nu ai de unde sa dai atata curent...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări