Administratori Badman Postat Martie 5, 2009 Administratori Partajează Postat Martie 5, 2009 este bine, trebuie efectiv sa se blocheze(in limita puterii lui) La tine sa blocat dar nu indeajuns de asta nu face pasi, ii mai trebuie nitel curent si ar trebui sa se miste, curentul se da de la Vref unde vine semireglabilul Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iunie 16, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2009 am reusit sa il controlez pana la urma cu kcam dar se intampla ceva ciudat . daca stabilesc din soft ca pt un mm sa faca peste 3000 de pasi atunci parca sare pasii se aude ca un hop in motor, in situatia asta axul mororului invartinduse cam o data pe secunda deci nu e o turatie mare ,motorul are 200de pasi per rotatie .am zis ca poate e de la motor dar am probat cu altu si e aceeasi treaba. sa fie de la controler ma gandesc sau de la soft??contolerul e varianta de catalog a lui L297/298. pe cursorul semireglabilului din vref am 0,5 v.cand nu se produce miscare motorul sta blocat(nu il pot misca deloc) sise incalzeste tare ,de altfel si driverul.la toate testele driverul l-am alimentat la 12v si logic 5vam uitat sa zic : ca si diode rapide am folosit kd2997b , niste diode rusesti rotunde , am gasit despre ele pe net ca ar avea 10A si merg pana la 10Mhz Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 16, 2009 Administratori Partajează Postat Iunie 16, 2009 cred ca e de la soft, si la mine face asa cateodata ori cu ce drivere Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iunie 16, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2009 am inteles si ce soft ar trebui sa folosesc ca sa nu se maiintample. problema este ca turatia la care motorulface asta e destul de mica. la turatii mai mari se si opreste. o fi de la controler???ori ma mai gandesc sa nu fie suficient implsul de la pc la turatia respectiva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum