yo9hnf Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Va salut ! M-am apucat si eu intr-un final de ARITMA. Nu am tuburile , am un traf. de iesire de Darclee, as mai putea sa mai rost de unul ( dintr-un Darclee de acasa ) si alimentarea vad eu cum o s-o fac. Am ales sa-l construiesc in aer. Am gasit niste reglete vechi. Intrebare : Cum sa-i fac bara de minus ? Este indicat sa folosesc doua sarme de fi1.5-2 de Cu , una pentru plus si alta pentru minus ? Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Eu aveam masa pe o bucat? de cablaj unde am lipit fiecare firicel. Alimentarea po?i s-o faci cu traful din Darclee. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Eu ma gandisem la o "bara".Traful de Darclee e dus....e ars. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Eu ma gandisem la o "bara".Traful de Darclee e dus....e ars.fa bara din ce vrei dar fara bucle de masalegaturile de la anodele triodelor pina la grila lui el48 fale cit mai scurtemonteaza intii toate componemtele care se pot monta din soclu in socluapoi pe reglete celelalte componentelegaturile de intrare fale cu cablu ecranat de microfon daca nu ai treci pe la mine sa iei o bucatafirele la filamente sa fie torsadate si departate de grilepune un droser de filtraj al tensiunii anodice daca nu ai unul recuperat poti pune orice primar de transformator care sa reziste la 200mamai stau 30min daca mai interebi cevasa vii sa ti dau un traf de alimentare MOCAte astept cu scula sa o fabricam impreuna Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 9, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2009 Ok. Multumesc mult !Am cablu ecranat ( mici bucati ) .Stiu ca s-a discutat de bucla la masa de multe ori....dar eu sunt mai greu de cap. Cum ar trebui s-o evit ?Condensatorul dintre Anodul triodei si grila EL84 este unul sovietic (nou da' vechi ) ca cele folosite prin TVurile pe lampi, cilindric, cu corpul invelit in ceramica , tip OKBG-i.De fapt am doua de 50n pe care o sa le pun in paralel.Alte nelamuriri nu mai am.Multumesc mult ! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Bucla de mas? o evi?i extrem de simplu, legi toate masele într-un singur punct. Filamentele le alimentezi în alternativ sau în continuu? Link spre comentariu
fcon Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Ampliful meu, cu montaj foarte asemanator Aritmei, l-am facut cu piesele lipite direct pe socluri.Toate legaturile la masa le-am facut intr-un singur punct, in stea: la masa triodei preamplificatoare, de la care am adus firul de masa de la alimentare (de pe minusul primului condensator de filtrare).Toate terminalele pieselor sunt cat mai scurte posibil, in afara de cele care duc la "stea". Tensiunea pentru filamente este redresata pentru prefinale si in curent alternativ pe finale.In alimentare am pus numai condensatori electrolitici mari (470 uF), decuplati cu cate-un nepolarizat de 0,1 uF.Folosesc 6N6P in preamplificare.Nu am pic de brum si nici distorsiuni. Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 12, 2009 Partajează Postat Februarie 12, 2009 Buna seara!PLecand de la ideea ca inainte de a gusta din homar mai intai sa ma satur de fasole, am inceput sa lucrez si eu la acest amplificator in varianta "in aer",insa cu mici modificari datorate placii(lor) pe care le-am gasit.Daca initiatorul acestui topic accepta,pot atasa si eu ceva poze de inceput cu varinta mea mea de aritma.Va multumesc!Cu respect Catalin! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 17, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2009 Buna seara!PLecand de la ideea ca inainte de a gusta din homar mai intai sa ma satur de fasole, am inceput sa lucrez si eu la acest amplificator in varianta "in aer",insa cu mici modificari datorate placii(lor) pe care le-am gasit.Daca initiatorul acestui topic accepta,pot atasa si eu ceva poze de inceput cu varinta mea mea de aritma.Va multumesc!Cu respect Catalin!Eu nu am mai apucat sa continui amplificatorul pentru ca nu sunt in Capitala, dar pana pe 25 e gata.Postati va rog poze cu realizarea dvs. Felicitari, anticipat ! Link spre comentariu
89-CEC Postat Februarie 17, 2009 Partajează Postat Februarie 17, 2009 Va multumesc pentru accept,dar din nerabdare am postat "peste "@dantzup,insa o sa continui cu urmatoarele poze aici.Catalin Link spre comentariu
89-CEC Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Astazi am reusit sa-l termin si sa-i fac si o proba; o prima concluzie:putin brum(fara semnal la volum maxim),ca putere sa zic in jur de 2-3Watt(dar de ajuns sa umple camera);sunet putin sarac in bas.Una peste alta sunt multumit,mai ales ca este primul amplif cu tuburi realizat(de la zero) de mine.Cand va fi terminata si carcasa o sa va prezint si ceva poze precum si shema electrica.Cu respect Catalin! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 1, 2009 Autor Partajează Postat Martie 1, 2009 Astazi am reusit sa-l termin si sa-i fac si o proba; o prima concluzie:putin brum(fara semnal la volum maxim),ca putere sa zic in jur de 2-3Watt(dar de ajuns sa umple camera);sunet putin sarac in bas.Una peste alta sunt multumit,mai ales ca este primul amplif cu tuburi realizat(de la zero) de mine. Cand va fi terminata si carcasa o sa va prezint si ceva poze precum si shema electrica. Cu respect Catalin! Si eu l-am facut pe al meu dar doar pe un singur canal. Acum mi-am gasit si cel de al doilea traf de iesire si saptamana trecuta, Viobio m-a ajutat cu probarea lui ( si pe un traf de iesire de la DjDog ). Se aude foarte bine . Foarte putin brum . Dar era si neecranat.La filtrare am fost cam "nesatul"....i-am pus cate doi condensatori de 330u/400V pe ramura. O sa-l termin zilele astea (stereo) cu tot cu cutia lui. PS : Stie cineva de unde pot cumpara niste cablaj imprimat ( mai gros preferabil ) si chiar oxidat si urat {pentru peretii cutiei} mai ieftin decat se gaseste in spatele magazinului Bucur Obor ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Astazi am reusit sa-l termin si sa-i fac si o proba; o prima concluzie:putin brum(fara semnal la volum maxim),ca putere sa zic in jur de 2-3Watt(dar de ajuns sa umple camera);sunet putin sarac in bas.Una peste alta sunt multumit,mai ales ca este primul amplif cu tuburi realizat(de la zero) de mine. Cand va fi terminata si carcasa o sa va prezint si ceva poze precum si shema electrica. Cu respect Catalin! Si eu l-am facut pe al meu dar doar pe un singur canal. Acum mi-am gasit si cel de al doilea traf de iesire si saptamana trecuta, Viobio m-a ajutat cu probarea lui ( si pe un traf de iesire de la DjDog ). Se aude foarte bine . Foarte putin brum . Dar era si neecranat.La filtrare am fost cam "nesatul"....i-am pus cate doi condensatori de 330u/400V pe ramura. O sa-l termin zilele astea (stereo) cu tot cu cutia lui. PS : Stie cineva de unde pot cumpara niste cablaj imprimat ( mai gros preferabil ) si chiar oxidat si urat {pentru peretii cutiei} mai ieftin decat se gaseste in spatele magazinului Bucur Obor ? te urechez,cind ai fost la mine de ce nu ai intrebat de cablaj,vino la mine si ia cit ai nevoie Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 1, 2009 Autor Partajează Postat Martie 1, 2009 Ok , Multumesc !Nu m-am gandit. Incerc azi-maine sa-l asamblet complet.Capacul practic este in forma de "U". Link spre comentariu
89-CEC Postat Martie 18, 2009 Partajează Postat Martie 18, 2009 Ca sa mai aduc un refresh topicului..............cu pasi mici dar siguri si "aritma" mea prinde forma: [attachment=0]PICT8474.JPG[/attachment] in procent -aproximativ 80% finalizarea-in curand(sper) Catalin! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum