Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare si resetare a swichurilor de retea la distanta

Vizitator frozby

Postări Recomandate

Vizitator frozby

salutare all.:)sunt nou pe aici si as dori putin ajutor.am pe strada mea o retea de internet cu 40 de useri.totul a functionat ok pana cand au aparut penele de curent pe anumite faze.alimentarile swichurilor mele sunt realizate prin clienti...adica...pe romaneste fiecare swich in priza cuiva :)..de aici incepe problema:nu exista zi data de Dumnezeu in care nenorocitii de la e-on sa nu ia curentu de pe vreo faza...si asa cade deobicei netu la 40-80% din useri.as dori sa alimentez toate swichurile de la mine printrun cablu separat de cel utp de la o sursa unica.am 24 de swichuri care functioneaza la 9 v, i=0.8 A..ce sursa mi-ar trebui, avand in vedere caderea de tensiune si faptul ca vreau sa trimit prin cablu curent alternativ (aka ca)? ce tensiune ar fi destul de buna pentru alimentarile mele. :nas: ??? doresc sa folosesc stabilizatoare de tensiune pt fiecare swich.:) ce parere aveti?pentru resetarea swichurilor folosesc la momentul acesta telefoane nokia 1100 monocrom cu cartele orange si relee conectate prin lipire in locul motorasului ce actioneaza vibratorul.cand dau un beep se reseteaza swichu'....asta este o idee destul de bazata..dar problema este alimentarea swichurilor la care se adauga si consumul incarcatoarelor pentru telefoane..:),....mentionez ca cele 24+1 telefoane le-am achizitionat de pe e-bay dintro oferta de telefoane pentru o firma mica:) si au costat 300$:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

E cam greu...Pai distribuitorii de energie electrica, nu de nebuni folosesc cea mai mica tensiune de 230V ( si asta foar pe distante foarte mici ).Cu 9Vca in nici un caz nu poti sa mergi.Poti incerca cu 230V dar tot iti trebuie cabluri groase ( ca sa aibe rezistenta cat mai mica deci implicit cadere de tensiune pe ele cat mai mica )...cabluri groasa inseamna fir greu.Cred ca mai bine te-ai gandi la o baterie de back-up PBgel ( Plumb-gel ), din acelea capsulate si comapcte. Nu sunt foarte scumpe (la cate iti trebuie tie....se aduna). Deci poti lasa traful in casa la cineva, ii pui stabilizator si bateria de back up si asta e. Cade curentul - merge pe baterie.Daca zici ca iti consuma 0.8A la 9V si sa zic ca iti iei un acumulator de 12V/4Ah o sa-ti tina ceva mai mult de 4 ore. Asta este doar un exemplu.Succes !

Link spre comentariu
Vizitator frozby

multumesc yo9hnf! nu m-am gandit la asha ceva cu o baterie:) e buna ideea :da dar eu ma gandeam sa alimentez totul de la mine..sa nu mai existe alti utilizatori care sa alimenteze swichurile:)..ca backup vreau sa folosesc un ups de 1,8 kw...pe care il am :) la asta ma refereamdar tot am o ciuda pe e-on.. :bataie ..ceea ce e discutabil..daka macar o zi functioneaza la full capacity toata reteaua:)

Link spre comentariu
Vizitator frozby

niste ideei pentru trafuri sau stabilizatoare daca stii ca eo nu am ajuns la asa ceva la scoala inca :)) daca ma intelegi....si toata investitia pe care am facuto a fost din banii clientilor..deoarece la instalare am cerut 80 de ron iar costul abonamentului este de 20 de ron..ceea ce estu cu 50 pana la 80% mai ieftin decat orice oferta din zona:)...app..probabil ca considerati a fii de cuviinta sa va spun cati ani am..pooi..doar 16.. :rade:

Link spre comentariu

Daca ai ciuda...poti renunta la ea....la e-on ma refer :ras: .Acum vreo 3 ani am avut si eu internet de la o firma X din Capitala. Baietii nu aveau de unde sa alimenteze switchul si m-au rugat insistent daca pot sa pune transformatorul la mine. Ok...Au pus traful si switchul l-au alimentat prin intermediul a doua fire din cele opt ale cablului UTP. Dar switchul cred ca era la maxim 100m de mine (cred) ...dar banuiesc ca tu cam vrei sa te lungesti cu firele ...Acumulator de back-up tampon - cel mai sigur. Si ai mai putea ca intre doi useri apropiati alimentarea sa o faci "telealimentare" - pe cablu (cum aveam eu).

Link spre comentariu
Vizitator frozby

la ultima tentativa de telealimentere am ars 12 swichuri :sparge: deci...cam 9 milioane..pe apa sambetei...dati aiurea..eu insist pe ideea de alimentare de la un singur user deoarece limiteaza posibilitatea unui blackout(aka full stop) al retelei..si acumulatorul tampon e o idee..mam gandit la rezerva cu celule fotovoltaice..ar fi si asta ceva. :freaza:

Link spre comentariu

Tot respectul pentru tine ca faci d'astea la 16 ani....dar la faza cu celulele fotovoltaice... :nas: .Trebuie sa fim si putin realisti ca asa c-o vorba-n vant poti sa-i faci generator nuclear.Costa mult prea mult celulele fotovoltaice pentru ce vrei tu, nu-ti asigura curent in permanenta ( deci tot la backup ajungi ), trebuie sa ai unde sa le pui ( preferabil la soare :da ).

Link spre comentariu
Vizitator frozby

mam gandit si la ghestiile astea ...o celula de 145 de w ma ajunge la 4000 de ron......si nu e profitabil..iar fonduri nu prea am..inca aprox 2000 de ron pentru alimentarea swichurilor...pt ca problema devine deranjanta....cade faza nr 2 ...cade zona 3 :))...si asha imi vine sa innebunesc...daca as gasi o alternativa buna la aceasta problema as incepe din nou cu dezvoltarea retelei,,,,introducerea unor servere....probabil diferite module de securitate,....dar vb aia:i'm stuck with this...'

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am o idee :n1 :rege sa folosesti 2 -3 surse ATX de vreo 500w iar alimentarea sa o faci prin cabluri utp (cred ca stii ca sunt folosite doar 4 din cele 8 fire) si sa folosesti alimentaterea de 12 v iar pt distante mai lungi combini tensiunile de 12+3 si daca sunt pierderi mai mari 12+5 vmi se pare o solutie plauzibila parerea measi sa pui 2-3 surse ca sa nu fie pierderile enorme

Link spre comentariu

Salut; singura posibilitate viabila este telealimentarea in c.a.. Foloseste un trafo de 20-25 v la 200 VA, plasat undeva in centrul retelei, si modifica sursele interne ale sw, in special primul condensator de filtraj, pune`l pe tensiune mai mare. Poti folosi si surse de telealimentare speciale pt sw de pe la magazine, care suporta tensiune mai mare pe intrare. Nu folosi cc pt telealimentare, si nici tensiune prea mica; caderea de tensiune se va face simtita pe capete si vei avea sw blocate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări