GS Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Salut!Am o intrebare de ultra incepator,dar poate ma lamureste cineva.Am schimbat becurile in toata casa cu becuri economice.Partea deranjanta este ca am 3 plafoniere cu 2 respectiv 3 fasunguri si nu pot sa le folosesc decat cu 1 bec economic!!!???Daca mai pun cate 1 bec,respectiv 2 la cea cu 3 fasunguri,cand sting lumina,becurile incep sa palpaie ca un neon stricat!Am intrebat la magazinul de unde am cumparat becurile economice si mi s-a spus ca e normal,ele nu pot fi folosite in paralel decat inseriate cu un bec normal.Pai atunci de ce mai dau atatia bani pe bec economic!?Poate ma lamureste cineva.Multumesc anticipat.GS. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Normal ca merg in paralel. Ce are sula cu prefectura ?!Partea proasta este ca sigur ai la comutator o mica luminita rosie (un neon mic).Ala face becurile economice sa falfaie ; se inchide circuitul prin ele.Daca asa este cum zic eu, trebuie sa desfaci intrerupatoarele si sa le scoti neonul. Este relativ simpla operatia. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 Cu placere ! Link spre comentariu
claudio Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 asa este, din cauza intrerupatoarelor care au luminita rosie.am patit-o si eu Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 GS, ?i în loc s? fii mul?umit c? ai discolights în... dormitor, faci gât???ce lume, domnule, ce lume... ce lume... ce lume!!!!!... :cry: Link spre comentariu
Vizitator hremus Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Cum fac totusi sa nu palpaie fara sa elimin led-ul ? Link spre comentariu
marian_valcea Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 modifica in dulie faza cu nulul si atunci nu o sa mai faca flashuri cand sunt stinse am patito si eu cu becuri economice de 32W Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Becurile economice, sint conectate la retea, printr-o punte redresoare formata din patru diode (1N4007) si un condensator electrolitic (4,7...10uF/400V). Ce se modifica daca inversezi firele de alimentare de la reteaua de 220V / 50Hz ? Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Becurile economice, sint conectate la retea, printr-o punte redresoare formata din patru diode (1N4007) si un condensator electrolitic (4,7...10uF/400V). Ce se modifica daca inversezi firele de alimentare de la reteaua de 220V / 50Hz ?Absolut nimic. Respectivul user ,care a spus asta, nu cunoste ce inseamna curent alternativ. Link spre comentariu
nightmare Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Daca vrei sa nu mai clipeasca si totusi sa pastrezi ledurile poti sa legi cate o rezistenta de 100-150K in paralel cu becul ca sa nu mai lase condensatorul sa se incarce sa-ti faca flash-uri. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 eu unul asa am facut si merge la mine poate difera modelul de bec Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum