Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Becuri economice

GS

Postări Recomandate

Salut!Am o intrebare de ultra incepator,dar poate ma lamureste cineva.Am schimbat becurile in toata casa cu becuri economice.Partea deranjanta este ca am 3 plafoniere cu 2 respectiv 3 fasunguri si nu pot sa le folosesc decat cu 1 bec economic!!!???Daca mai pun cate 1 bec,respectiv 2 la cea cu 3 fasunguri,cand sting lumina,becurile incep sa palpaie ca un neon stricat!Am intrebat la magazinul de unde am cumparat becurile economice si mi s-a spus ca e normal,ele nu pot fi folosite in paralel decat inseriate cu un bec normal.Pai atunci de ce mai dau atatia bani pe bec economic!?Poate ma lamureste cineva.Multumesc anticipat.GS. :pandaci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• marian_valcea

2

• GS

1

• claudio

1

Top autori în acest subiect

Normal ca merg in paralel. Ce are sula cu prefectura ?!Partea proasta este ca sigur ai la comutator o mica luminita rosie (un neon mic).Ala face becurile economice sa falfaie ; se inchide circuitul prin ele.Daca asa este cum zic eu, trebuie sa desfaci intrerupatoarele si sa le scoti neonul. Este relativ simpla operatia.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
:nas: Becurile economice, sint conectate la retea, printr-o punte redresoare formata din patru diode (1N4007) si un condensator electrolitic (4,7...10uF/400V). Ce se modifica daca inversezi firele de alimentare de la reteaua de 220V / 50Hz ?
Link spre comentariu

:nas: Becurile economice, sint conectate la retea, printr-o punte redresoare formata din patru diode (1N4007) si un condensator electrolitic (4,7...10uF/400V). Ce se modifica daca inversezi firele de alimentare de la reteaua de 220V / 50Hz ?

Absolut nimic. :nebun: Respectivul user ,care a spus asta, nu cunoste ce inseamna curent alternativ. :bataie
Link spre comentariu

Daca vrei sa nu mai clipeasca si totusi sa pastrezi ledurile poti sa legi cate o rezistenta de 100-150K in paralel cu becul ca sa nu mai lase condensatorul sa se incarce sa-ti faca flash-uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări