dre Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Am o placa de baza Ecs K7S5A . M-a slujit cu succes pana acum cateva luni cand a montat tata alta configuratie in carcasa .Cand a pus-o la loc ,surpriza, bipuri peste bipuri si nu booteaza. Am aflat ca acele bipuri inseamna "Memory Controller error". Ma gandesc ca o fi facut vreun scurt cand a pus-o la loc . Fara placute ram montate nu mai face nici un bip. De asemenea am gasit si 4 condensatori umflati langa niste tranzistori si i-am schimbat( nu stiu daca condensatorii erau umflati inainte de demontare/montare).Ps: am schimbat si placutele ram cu altele.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 ai cam facut ce se putea face... eventual ai mai putea verifica contact imperfecte si trasee intrerupte (asta doar ca sa fii preventiv) baiul probail e de la vreun bloc distrus prin ceva microcontroller... eu unu nu as sti ce altceva sa-i mai fac decat sa verific toate componentele care pot Link spre comentariu
ROBEERT Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 te intreb si eu, cu ce ai lipit condensatorii, cu pistolul de lipit, sau cu letcon? Link spre comentariu
dre Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 Cu un letcon de 30-40 w , din cate stiu pistoalele de lipit induc curenti care nu fac prea bine componentelor integrate . Link spre comentariu
alexutu Postat Februarie 9, 2009 Partajează Postat Februarie 9, 2009 salut, din cate stiu pe placi de baza se lucreaza cu pistoale cu aer cald.e f posibil sa iti fi dat doar o eroare de memorie si sa-l fi stricat schimband condensatorii,parerea mea. nu cred ca ai ce sa ii faci-ALTA Link spre comentariu
dre Postat Februarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2009 Aceeasi eroare dadea si inainte sa-i schimb conzii. Din cate am vazut majoritatea ii schimba cu letconul, nu prea renteaza sa cumperi o statie de aer cald pentru cativa condensatori:). Link spre comentariu
dre Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Multumesc mult pt explicatii skaarj. Cand ajung acasa o sa ii testez. Ce n-am inteles ...ai spus ca ai masurat cu biosul scos..te referi la cipul in sine sau doar la baterie? Link spre comentariu
dre Postat Februarie 23, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2009 Mda...am incercat sa le masor cu aparatul digital pus pe dioda. Mi-a dat niste masuratori mama mama ori toate sunt bune ori toate sunt praf. In plus mai am si mai multe feluri de feturi ,unele imi dau o valoare ,altele alta. Cu ocazia asta am gasit si o dioda mica rosie in scurt. O sa atasez si poze cu feturile si dioda cu pricina...dar ...cum sa-mi dau seama daca acestia sunt buni ..pe placa? Link spre comentariu
dre Postat Martie 3, 2009 Autor Partajează Postat Martie 3, 2009 Am facut rost de 2 aparate analog si am masurat tranzistorii.Nu aveau mod dioda asa ca am masurat in continuitate. Cei pe care scrie T137 srs2525L ~ + ~ ( sunt 3 langa soclul procesorului ) aveau rezistenta scazuta oricum as fi masurat. La ceilalti ,nec k3296 17 m( 3 langa proc ,1 langa pci, 1 langa ram) rezistenta era crescuta in ambele sensuri (cam pe la jumatatea scalei) , doar ca intr-un sens era un pic mai mare fata de celalalt sens . Intre drena si sursa rezistenta era foarte mica indiferent de sensul in care masuram.( sper ca am nimerit-o cu drena si sursa , al 2-lea si al 3-lea picior de la stanga la dreapta). La unul din astia (langa proc) am observat o gaurica foarte mica aproape de corpul de metal care se lipeste de placa de baza. Nu a dat masuratori diferite fata de fratii lui. Mai sunt langa ram inca 2 tranzistori mai mici h j 882 1jta. Astia mi-au dat la masuratori ceva in genul celor Nec. scala pe la jumate ,intr-un sens un pic mai mare rezistenta decat in celalalt, si intre drena si sursa rezistenta foarte mica. Am masurat si niste tranzistori smd , unul pare cam suspect fatza de fratii lui , are rezistenta mica in toate sensurile . PS:Am dat jos si dioda care-mi dadea masuratori urate ...aveai dreptate skaarj ,era buna ( cu ocazia asta am dat jos si am montat la loc prima componenta smd ) PS 2 : Daca acul urca incet pe scala si se stabilizeaza in 5-6 sec inseamna ca e un condensator pe acolo? PS3 : Risc ceva daca incerc sa-i dau jos cu un letcon de 60w ? Mai am unul de 30w dar mi se pare cam mic. PS4: Multzam frumos de ajutor , sunt din Cta si nu am la cine sa apelez pe aici. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 dre, de ce crezi c? mai to?i avem loca?ia trecut? la profil??? skaarj, poate explici mai clar cum e cu feturile, eu nu le-am prins pe scar? larg?, ?i habar n-am cum se m?soar? corect, mai ales în circuit...din câte ai zis pân? acum, ar sem?na la m?sur?tori cu asz-urile alea de putere... care oricum nu se puteau m?sura decât cu aparat analogic, c? alea digitale ori nu existau, ori erau prea scumpe... Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 mda, eu, slice ?i fet... sunt numai bun de tehnician la s?bii laser!!! Link spre comentariu
dre Postat Martie 6, 2009 Autor Partajează Postat Martie 6, 2009 vreo tehnica anume in a dezlipi drena de pe placa de baza ? celelalte 2 picioare am reusit sa le dezlipesc fara sa le rup. Ma apuc sa ii dezlipesc pe fiecare si sa ii masor. Daca am reusit cu 2 trz smd cred ca ma descurc si cu astia mari. Link spre comentariu
srdjan Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 cred ca mai bine faci o vizita unui prieten cu statie cu aer cald...vezi si tu pe forum cati is din tomis city Link spre comentariu
dre Postat Martie 6, 2009 Autor Partajează Postat Martie 6, 2009 neah ...am ambitia s-o fac eu..ori o fac ori o termin de tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum