yo6pir Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Salutari la toata lumea, Am mai "capalit" la Forty-ul meu si am descoperit unele probleme; Quarturile pe care le-am cumparat eu sunt din acelea miniatura de 4 Mhz, si am doua grupe de cate 5 bucati de la producatori diferiti.(rau!) Azi le-am masurat si am constatat cu stupoare ca nici unul nu permite sa tragi frecventa in jos, cu grup LC serie, mai mult de 300Hz. Foarte rau deoarece acum imi dau seama de ce nu puteam sa reglez frecventa BFO si se auzea ca din butoi. Mai am in cutii un Quart de 4 Mhz din acela mare (adica dimensiunea normala) si l-am masurat si pe acela, si frecventa acestuia am tras-o in jos de la "fundamentala" cca. 3,1 Khz cu ajutorul grupului LC serie. Asta este ceea ce trebuie sa fac si la Forty in BFO ca sa-mi mearga bine. Dar acum am o problema cu frecventa acestuia din urma ca nu se potriveste cu frecventa celorlalte si nu le pot imperechea. Acum trebuie sa-mi cumpar alte Quart-uri si numai din acelea mari nicidecum din alea miniatura. A mai patit si altcineva astfel de probleme cu acele tipuri de quart-uri? Se pare ca eu sunt "norocos". Tinem legatura cu noi relatari. 73! Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Salut. Iti recomand sa iei cuarturile de la Comet. Au pretul cel mai mic si sint foarte precise. Deoarece nu expediiaza ptr comenzi mici iti recomand sa gasesti un amic pe forum din Bucuresti care sa mearga personal sa ti le cumpere... berea o dai tu. Uite link-ul: http://www.comet.srl.ro/shop/statements ... ext=4.9152 Ptr Emil si cine vrea sa mai abordeze subiectul atasez cablajul cu pad-urile de cca 0.5mm. Bafta tuturor !!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Multumesc! Voi incerca si eu, dar mai intii vreau sa vad daca imi ies 2 filtre ssb cu mai putin de 100 hz diferenta intre ele. Voi incerca cu cristale de 8.867 din care mai am ceva provizii. Spune-mi si mie te rog dimensiunile exacte al cablajului postat aici. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Salut Emil. Cablajul original are 142x90mm. Pe acesta daca vrei sa il tiparesti trebuie sa il aduci la 1:1 din setarile imprimantei. Ptr a aseza in pagina mai multe cablaje si aduce la scara 1:1, eu utilizez Corel. Succes !!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Desi am o vaga senzatie de lene, cred ca voi face miine cablajul si poimiine restul. Initial voi incerca cu cristale nesortate sa vedem ce iese. Multumesc pentru desenul pcb. Emil Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 La Bitx nu ai incercat cu cristale nesortate? Ce a iesit? Ca am vreo 10...15 cristale, de acelasi producator, 10,000 MHz. Ca sa le sortez trebuie sa demontez scala de la A412, ca e singurul frecventmetru pe care il am deocamdata. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2009 Partajează Postat Martie 14, 2009 Nu mi-a dat prin cap sa incerc. De fapt nu am avut nevoie, pentru ca am avut ceva provizii de cristale si deci de unde sorta. Plus ajutorul dat de wobbler... Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Asa cum v-am promis poze cu transceiverul Forty. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Am si eu o curiozitate: de ce nu le-ai pus in aceeasi cutie? E vreo problema, sau asa ai avut cutiile? Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Nu nu am avut cuie deloc una parea mai dragut asa cum a fost conceput dar m-am gandit , cand vine vremea frumoasa de mers pe deal e mai usor de transportat . Acumulatorul este mai mare decat transceiverul HI. Deci vfo+FLL+frecventmetrul este separat intro alta cutie de asemenea cum am aratat si finalul cu IRF.Va salut cu respect de yo2lpp. Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Alte poze cu transceiverul Forty. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Bobinele alea Neosid le-ati comandat de pe undeva sau le-ati confectionat din bobine cu carcasa dintr-astea ordinare pastrand aceleasi dimensionari ca in catalog? Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 27, 2009 Autor Partajează Postat Martie 27, 2009 Bobinele sunt recuperate din aparate radio stricate unde le-am modificat spirele .De fapt am construit un oscilator "universal" din revista conex inpreuna cu un frecventmetru am reusit reglarea bobinelor sa rezoneze pe frecventa respectiva. Atentie nu orice bobina poti folosi acolo ci cele care au stabilitate de rezonanta la frecventa aceea de 7mhz. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Atentie nu orice bobina poti folosi acolo ci cele care au stabilitate de rezonanta la frecventa aceea de 7mhz.Salut yo2lpp,nu inteleg ce vrei sa spui cu acea expresie, sincer sa fiu eu nu am auzit de asa ceva. Poti fii mai explicit: ce caracteristica trebuie sa aiba bobinele alea ca sa mearga bine? Multumesc. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 27, 2009 Partajează Postat Martie 27, 2009 Bobinele sunt recuperate din aparate radio stricate unde le-am modificat spirele .De fapt am construit un oscilator "universal" din revista conex inpreuna cu un frecventmetru am reusit reglarea bobinelor sa rezoneze pe frecventa respectiva. Atentie nu orice bobina poti folosi acolo ci cele care au stabilitate de rezonanta la frecventa aceea de 7mhz.Exact aceeasi metoda o aplic si eu si deasemenea carcasele sint tot recuperate din aparate de radio auto. Oscilatorul este un Colpitts cu capacitatea echivalenta in jur 160pF. In functie de citire a frecventei calculez valoarea inductantei. Citeodata mai iau plasa ptr ca masor armonica a 2-a dar ma prind repede. Ar fi fost bun un LC-metru cu PIC dar parca nu se merita un PIC si un LCD doar ptr atit... 'stabilitate de rezonanta la frecventa aceea' se refera probabil ca trebuie utilizate bobine care au functionat aproape de frecventa pe care urmeaza sa le utilizezi, respectiv 10.7 ptr 7MHz si nu de 455KHz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum