Vizitator abraham Postat Februarie 24, 2009 Partajează Postat Februarie 24, 2009 buna!am si eu o intrebare:se poate modifica forty pt 27 mhz?si daca da care ar fi modificarile?multumesc Link spre comentariu
yo2lpp Postat Februarie 25, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2009 Salut! Cum sa nu se poate modifica si pe 27 mhz insa modificarile sunt:- FTB ( filtrele trece banda )- VXO-ul ( oscilatorul )- in etajul final tranzistorul ( trbuie unul care merge peste 27 de mhz )Iar dupa caz:- FI ( frecventa intermediara ) aici sar putea inerveni si la filtrele rx/tx . Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Depinde ce vrei sa faci cu el in 27MHz. CB-ul merge in FM, Forty ... BLU. Link spre comentariu
Vizitator abraham Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 da chiar asta vreau sa fac CB deoarece nu gasesc o schema care sa fie destul de detaliata pt 27 mhz si inainte de a incepe as vrea sa mai aud si parerile altora cu toate ca mi-ar fi placut sa lucrez in banda lui originala dar daca nu se poate :cry: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 25, 2009 Partajează Postat Februarie 25, 2009 Nu e greu de luat o autorizatie... Link spre comentariu
Vizitator abraham Postat Februarie 26, 2009 Partajează Postat Februarie 26, 2009 nu examenul ar fi o problema ci distanta si data examenului.si daca nu am dat-o cand trebuia si se putea crezi ca as mai face-o acum? Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Mi-am pus in gand sa mai realizez un transceiver portabil si vazand aici ce se spune despre acest "FORTY", m-am apucat serios de treaba. Multumesc lui Costi, "ywar2", care prin amabilitatea lui m-a "procopsit" cu un cablaj imprimat realizat de el, pentru care ii multumesc mult, si pe aceasta cale, si iata ca transceiverul prinde contur. Mai am inca de completat unele piese pe care nu le am, dar vin ele mai incolo, caci sunt deja comandate. Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Succes Emil. Eu personal sustin ca merita.Costinele nici nu mai stiu de unde am feritele. Tirguri sau diferite vechituri. Daca esti hotarit sa il construiesti iti pot da doua bucati de la RTM4MF unde erau folosite in mixerul de receptie. BodoRF autorul a folosit NE/SA 602/612 din motive de simplitate. Contine oscilatorul si mixerul echilibrat. Daca ar fi sa folosesti configuratia MC1350+mixer diode ar mai trebui si un oscilator cu nivel mai mare si lucrurile s-ar complica. La zgomot nu ma prea pricep dar daca integratele au fost folosite cu succes in seria de transceivere K1-K3 inseamna ca se comporta bine.SCUZE AST?ZI AM V?ZUT MESJUL dup? ce am mai citit despre Forty eu am oferit? binocular? cu dimensiunile urm?toare :8*14*14 ?i diametrul g?urilor de 4mm nu ?tiu dac? sunt de rtm. Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 1, 2009 Autor Partajează Postat Martie 1, 2009 Felicitari pt realizare. Eu as fi aratat pana acum cum arata transceiverul meu Forty dar nu pot sa prezint datorita camerei web care este "eye toy" si nu stiu sa umblu asa bine cu el.Dar nu ma las asa un cu doua si in zilele urmatoare am sa va prezint transceiverul in imagini.Va multumesc pt intelegere. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Simnakovi, sa nu spui la nimeni ca esti ardelean (oricum nu te crede nimeni) Acum, serios vorbind, la cat mergi cu media frecventa? De unde gasesti cristale? Si mai ales ferita aia binoculara enervanta? Am o straveche statie CB si ar merge folosita carcasa pentru un trcv portabil. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Off topic:Ba i's ardelean "Get-be-Get" si ceea ce se spune despre ei e pura fictiune. Eu m-am miscat repede intotdeauna. Nu-mi place sa pierd timpul si fac ceea ce fac din placere. Nu pot sta o zi fara sa mesteresc ceva, si asa sunt din nastere si nu ma pot schimba.On topic:Despre frecventa intermediara a transceiverului Forty pe care-l fac va fi cea originala de 49xx Khz, sau apropiata, voi vedea, si cristale de quartz se gasesc la magazinul de piese elctronice din Tg.Mures la pretul de 1,5 RON bucata, de acolo fac rost.Ferita binoculara am recuperat-o dintr-un baloon de simetrizare pentru antena TV, dar dupa parerea mea se preteaza foarte bine si un tor FT37-43. Poate ar trebui sa cerem parerea si lui Costi caci el a facut mai multe trcv-uri din astea si stie mai bine. Ce zici Costi?Carcasa in care o sa-l pun si eu este cea recuperata de la statia CB pe care o am disponibila. Poti sa te apuci si tu de unul daca vrei ca este interesant ce se spune despre acest trcv. in privinta performantelor. Mai greu este cu cablajul ca eu nu stapanesc inca tehnologia "fierului de calcat" si trebuie sa apelez la prieteni. ("Asta-i inc'o bere!" pentru Costi)73! si spor la construit.YO6PIR. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Salut. Eu zic sa nu va mai legati atit de ferita aia binoculara, ci mai bine va apucati sa mesteriti la transceiver. Si daca in final chiar nu gasiti ferita, promit sa va trimit eu una. Eu zic ca merge foarte bine si aia din RTM-uri, precum si alea din simetrizoarele tv. Sincer sa fiu... nici eu nu stiu de unde exact o am.YO2LPP te astept cu observatiile tale vis a vis de transceiver si sa ne spui cum s-a comportat la primele tale legaturi radio.Simnakovi, felicitari, nici eu nu m-am asteptat sa te misti atit de repede. Cred ca ajutorul meu ptr tine chiar a meritat. Astept cu nerabdare primele tale impresii dupa testele de receptie. Bafta tuturor !!! Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 2, 2009 Autor Partajează Postat Martie 2, 2009 Salutare! Sincer va spun se comporta peste asteptari acest transceiver Forty ,de reglat a fost usor iar receptia o puteti regla dupa placerea fiecaruia adica cat de ingust vreti eu am experimentat cu oscilatorul pe 3mhz si cu 11mhz restul va los sa descoperiti va cei poarta capul acest transceiver Forty , la receptie se comporta foarte bine , primele legaturi le-am facut locale cu amicul meu YO2LNO ( Nelu ) si cu YO2LEO (Liviu) dupa aceea i-am atasat un final separat cu un IRF521 , urmatorul qso pe care l-am avut a fost cu UT4MCD la 15:14 ora CFR in data de 22-12-2008 ,controlou fiind de 59+ m-am mirat un pic , antena fiind un longwire de 41 de m . Foarte mici modificari i-am facut la transceiver i-am modificat MF pe 4 mhz apoi la microfon folosesc un electred + un mic montaj cu un tranzistor pt a mari o usoara compresie , tranzistoarele din etajul final nu le-am avut si acum sa nu radeti de mine fiintca am folosit un BD137 + un SC care cat de cat batea cu parametri transistorului original din schema am reusit sa scot 1,3 Watti cu toate ca acum am tranzist originale dar nu le mai pun fiintca am considerat ca pt moment nu mai este necesar.Apropo de ferita aceea binoculara sa stiti ca face destul de mult trebuie cat de cat sa fie cea din schema eu la inceput am folosit cele din RTM si nu prea a avut randament. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Felicitari Marius, ai facut o treaba buna. Ma bucur sa vad ca Forty incepe sa fie construit si-n Romania. Eu unul nu il gasesc deloc complicat ca transceiver si chiar sint multumit de performantele lui. Sper sa facem intr-o zi si o legatura, ca de la Forty la Forty, hi!!!Imi pare rau ca ferita aia nu e buna, mai aveam citeva bucati si la o adica puteam sa va ajut. Sa-l asteptam pe Ovidiu sa ne spuna ce rezultate a dat ferita lui din simetrizorul tv.Si ca mi-am adus aminte, mie nu mi-a functionat bine etajul final avind bobina L17 lafel ca cea din poza autorului. Practic nu-mi scotea putere. Eu am inlocuit-o cu o ferita de 1cm lungime pe care am bobinat-o cu sirma pe toata lungimea ei. Lucrurile s-au schimbat net si amplificarea a crescut serios. Bafta tuturor !!! Link spre comentariu
yo2lpp Postat Martie 8, 2009 Autor Partajează Postat Martie 8, 2009 Asa cu v-am promis cateva poze cu transceiverul Forty construit de mine [attachment=0]Image4.jpg[/attachment][attachment=1]Image3.jpg[/attachment][attachment=2]Image2.jpg[/attachment][attachment=3]Image1.jpg[/attachment]73! de yo2lpp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum