Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se calculeaza tensiunea in sarcina

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Caderea de tensiune la care banuiesc ca te referi este legata de capacitatea condensatoarelor de filtraj, care cu cat sunt mai mari cu atat pot inmagazina o cantitate mai mare de energie, de aici rezulta ca daca in filtraj ai condensatori mici la un curent X tensiunea scade cu o valoare, iar daca ai condensatori d-aia tzapeni nu o sa mai scada tensiunea cu aceeasi valoare( ci cu mai putin).Totusi din cate stiu eu caderile (sau scaderile) de tensiune din secundar (alea care sunt simtite de catre echipamentele alimentate) sunt datorate in mare parte trafului, deci nu ai cum sa excluzi trafu din ecuatie(numai daca nu cumva ai facut rost de unu ideal :nebun: ).

Link spre comentariu

Cu traf , diode , etc ideale si numai condensatorul real , nu ar fi corect desenul tau , varfurile tensiunii in sarcina ( cu rosu ) ar trebui sa ajunga exact pana la linia albastra de consum zero ( riplu insesizabil ) . Atunci tensiunea in sarcina ar scadea pana la linia ce indica media tensiunii de riplu , care nu e linia desenata de tine pe la mijloc pentru ca riplul nu e sinus . Tensiunea de riplu varf la varf se poate afla cu formulele clasice , mai ai de calculat media .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări