Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare de bass rusesti

vidax

Postări Recomandate

Ma intereseaza caracteristicile difuzorului de bass ,rusesc ,care echipa boxele Radiotehnica din anii '80.Puterea:75W.Au fost date mai de mult dar nu reusesc sa le mai gasesc.Erau niste pagini dintr-o carte sau catalog rusesc. Multumesc anticipat ! Am niste boxe construite in regim DIY cu astfel de difuzoare pe partea de bass si as dori sa fac un up-grade al cutiilor...

Link spre comentariu

Am gasit mai demult pe un forum parametrii astia.Nu stiu cat sunt de corecti.AMFITON 75W 4ohm"diametrul difuzorului = 20 cm rezistenta interna difuzor= 3.5 ohm Problema esta ca-mi da niste parametri ciudati: fs=24 Hz f high=30 Hz f low=17 Hz Impedanta la rezonanta: 22.918 ohm Qts=0.522 Qes=0.627 Qms=3.118 Vas= 157.536 l (!!) "

Link spre comentariu

Salut, ce scrie pe eticheta, ca erau mai multe tipuri de 75 VA ? In alta ordine de idei, parametrii TS nu`i am, dar pot sa`ti arat variantele de incinte produse cu respectivul difuzor.

Link spre comentariu

Pot da urmatoarele detalii: diametrul membranei 20cm,au niste calote mari in diametru de 10-11cm,rame din aluminiu cu patru urechi de prindere si diametrul total de 28cm.Frecventa proprie de rezonanta determinata de mine 23 Hz.Au fost date datele despre ele dintr-o carte sau catalog rusesc ,pe acest forum ,dar nu am fost istet sa le salvez.Acum nu reusesc sa le mai gasesc.Poate cel care le-a postat are bunavointa sa le mai puna inca o data. Va multumesc!

Link spre comentariu

Salut, uite din nou scan`urile dupa filele de catalog:

Posted Image

Posted Image

Posted Image.

Precum spuneam, parametrii TS nu`s specificati, dar daca vrei, pot sa caut dimensiuni fizice ale unor incinte produse cu aceste difuzoare, pt inspiratie...

Link spre comentariu

Cipcirip iti multumesc pentru scan-uri.Difuzoarele mele difera putin,cred ca sint un model mai nou.Sasiul este perfect circular cu cite patru urechi de prindere dreptunghiulare.Au cite un ornament din plastic ce coboara in trepte catre membrana.Magnetul,mai bine zis boltul,este gaurit pentru egalizarea presiunii si/sau racire.Au fost cumparate din tirg de la rusii care veneau imediat dupa revolutie.Am confectionat doua rinduri de boxe cu astfel de difuzoare.Primele ,cutii separate de basi,de medii si de inalte, suprapuse.In cutia de basi doua difuzoare,in cea de medii doua si in cea de inalte patru tweetere tot rusesti dispuse in trei planuri.Cutiile erau mari si grele.Le-am calculat cu formule din cartea "Radioreceptia A-Z'. Pe atunci nu aveam PC si programe dedicate.Basul cobora foarte jos.La anumite melodii aveam senzatia de cutremur.Al doilea rind de boxe,pe care le folosesc si acum,au fost facute dupa articole aparute in suplimentul revistei Radio "Incinte acustice" si in cartea "Montaje electroacustice HI-FI".E vorba de o copie dupa incinta SONY SS-E 411.Am respectat intocmai cotele date acolo dar cred ca pentru basii mei cutiile sint subdimensionate. Felixx as fi interesat de orice informatie legata de aceste difuzoare.Multumesc!

Link spre comentariu

Salut, difuzoarele nu au nimic scris pe ele ? Pot sa`ti dau dimensiunile incintelor/porturilor reflex pt incintele fabricate cu astfel de difuzoare, eventual si schemele filtrelor.

Link spre comentariu

Difuzoarele nu au etichete,nici inscriptionari.Probabil pe filiera care veneau erau sustrase de pe linia de fabricatie.As fi interesat de informatii legate de ele, dimensiuni incinte,porturi,filtre.As vrea sa compar cu realizarile mele si sa vad diferentele. As fi tentat sa realizez doua boxe pastrind basii, de care sint multumit,si sa folosesc pentru medii si inalte difuzoare de la Visaton.

Link spre comentariu

Imi place mult cum suna difuzoarele astea dar au o fiabilitate zero .La primul difuzor mi s-a dezlipit magnetul la cateva saptamani dupa ce le-am cumparat (de noi , din targ) , desi difuzorul nu a fost fortat cu mai mult de 50W .La al doilea mi s-au dezlipit niste fire de la bobina ( faceau zgomote ciudate la nivel mic de semnal) . Pe ambele a trebuit sa le dezbrac la piele si sa le refac .Acum au vre-o 5 ani de functionare impecabila si sunt foarte multumit de ele .Comparativ cu un YnChun din asta ieftin nici nu se pune problema care suna mai bine .

Link spre comentariu

Salut; uite niste scheme. Ca dimensiuni, vad ca ar necesita cam 45-50 litri volum, iar port reflex diametru 70 mm, lungime 180 mm.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Schema 3 este de la o incinta echipata cu difuzoare electrostatice pe medii-inalte...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări