Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum sa "pacalesc" computerul de bord?

Vizitator susca dan

Postări Recomandate

Vizitator susca dan

salut.sunt nou pe acest forum dar sper sa gasesc rezolvare la problema mea.Mi-am inlocuit la masina (opel vectra 2002) becurile de la pozitie cu leduri albastre si bineinteles ca imi apare in bord avertizare de bec ars.Intrebarea mea este ce ar trebui sa montez in paralel cu ledurile astfel incat CIM-ul sa creada ca are iarasi becuri normale?Mentionez ca becul de la pozitie era de 12Vsi 5W.Logic ar trebui facut un montaj care sa consume cei 5W care in mod normal ii lua becul.Astept o solutie si va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Vizitator susca dan

am incercat cu o rezistenta de 15 ohmi la 10W dar se incinge rau de tot si ma gandesc ca si cu una ceva mai mare cum spui tu tot se va incalzi.O alta metoda nu exista? vreun montaj care sa functioneze in comutatie ....?mersi pt raspunsul de mai sus!

Link spre comentariu

pai din moment ce tu trebuie sa consumi 5w,n-ai ce face cu ei decat:caldura,energie mecanica,camp magnetic,lumina etccu rezistenta de 15ohmi,consumai 11w,normal ca frigea ca dracu(ea fiind de 10)sau poti sa gassti senzorul de curent(o rezistenta ceva) si ii maresti valoarea,ca sa pacalesti computerul :da

Link spre comentariu
Vizitator susca dan

mda asta e o sa incerc sa confectionez o rezistenta cum spui tu din nichelina mersi sau in cel mai rau caz o sa leg in paralel cu ledul becul care l-am dat jos

Link spre comentariu

foloseste rezistente de wattaj,2 de 5w si 15 ohmi in sserie sau si mai bine,3 de 10ohmi/5w in serie(sa nu friga asa tare)sau poti pune doar becul original in paralel cu ledul,unde pui becul vezi tu..

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator hremus

Din cate stiu multe masini verifica doar la inceput( la aprindere) Asa ca poti pune si un condensator in paralel care sa absoarba curent un interval de tim mai mare decat cel de verificare. Sau ai putea incerca asa ceva. (vezi poza)

Link spre comentariu
Vizitator susca dan

mersi hremus de sfat dar da-mi mai multe detalii:ce condensator sa pun?sau sa ma apuc iarasi sa incerc cu diferite valori?iar despre poza ce sa zic ii frumoasa dar n-am priceput nimic din ce e acolo!lamureste-ma!multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări