Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hdd usb

MifTy

Postări Recomandate

am un hdd pe usb 2, primit cadou, la fel ca ?i o unitate cd/dvdrom extern?.

adic? ambele sunt genul "la cutie adaugi unitatea".

dac? la cd/dvd-ul extern nu am probleme, hdd-ul m? disper?: e recunoscut de windows, dar a?a cum se vede din imaginile de mai jos:

Posted Image

Posted Image

apoi apare "Disk drive", ?i începe s?-l instaleze, dar nu mai termin? instalatul...

m? gândesc c? o fi defect firmware-ul sau integratul...

integratul e un ITE IT8903CE... de care n-a prea auzit internetul... pe pl?cu?? mai e ceva ce pare a fi un stabilizator cu 5 terminale, ?i un "gând?cel" cu 8 pini pe care e imposibil de citit ceva, ?i care presimt c? e un serial eprom...

nu sunt disperat sa-l repar (exist? ni?te proiecte pe net cu ajutorul c?rora se poate face a?a ceva, home-made, fie cu atmeluri, fie cu picuri), dar a? vrea s? pricep exact ce are...

a mai avut cineva probleme de genul ?sta???

Later: de fapt, am g?sit ceva :rade:

1. http://www.theinquirer.net/inquirer/new ... the-masses

2. http://www.cavalrystorage.com/products/ ... 0Guide.doc

extrem de util, nu???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• bogdanm

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

are mufa IDE lipit? direct pe pl?cu?a unde se afl? ite-ul ?i mufele de alimentare ?i usb...vorbind de alimentare, alimentatorul e de 12 vol?i 500 mA, iar pe harduri zice c? alea consum? în mod normal 490 mA pe 5 vol?i, ?i 600 mA pe 12... deci am consum aproape dublu fa?? de cât poate da alimentatorul ?la...m? gândesc la un alimentator de 12 vol?i 2 A... posibil s?-mi rezolv problema... dup? cum e posibil s? fie ceva pin rece sau dezlipit de pe mufa aia ide...s-ar putea ?i s? fie defect "gând?celul" din care se scot cei 5 vol?i necesari ite-ului... îns? habar n-am ce integrat o fi, ?i nici cu ce-o fi înlocuibil!!!...am încercat pe pl?ci de baz?, hardurile sunt ok acolo, cu o excep?ie, de care ?tiam c-o s? fac? gât...note 2 self: e timpul s?-mi iau o lup? serioas?... ori am chiorât eu, ori sunt a?a de mici componentele curente c? nu se în?elege nimic!!!! :sparge:

Link spre comentariu

Foarte posibil sa fie o problema de alimentare. Eu patesc asta cu HDD-ul meu extern USB care se alimenteaza direct din USB. Sunt calculatoare care nu il recunosc pentru ca nu dau suficient curent pe USB, si simptomele sunt similare: e detectat ca un tip nedeterminat de device pentru care se cer drivere, si de acolo totul intra in balarii.

Link spre comentariu

exact asta nu reu?esc s?-mi dau seama: e problem? de alimentare sau e ite-ul ?la defect...?i cu datasheetul lips? ?i la ite ?i la stabilizatorul ?la de 5/12 vol?i, e ?i mai complicat... nu am nimic de referin??...?i oricum... de?i ar fi interesant, pân? acum ite-ul ?la e singurul cip ide2usb de care ?tiu sigur c? func?ia asta o are, nu prea-mi vine s? comand 5000 de buc??i numai ca s? am cu ce m? juca!!! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări