MifTy Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 am un hdd pe usb 2, primit cadou, la fel ca ?i o unitate cd/dvdrom extern?. adic? ambele sunt genul "la cutie adaugi unitatea". dac? la cd/dvd-ul extern nu am probleme, hdd-ul m? disper?: e recunoscut de windows, dar a?a cum se vede din imaginile de mai jos: apoi apare "Disk drive", ?i începe s?-l instaleze, dar nu mai termin? instalatul... m? gândesc c? o fi defect firmware-ul sau integratul... integratul e un ITE IT8903CE... de care n-a prea auzit internetul... pe pl?cu?? mai e ceva ce pare a fi un stabilizator cu 5 terminale, ?i un "gând?cel" cu 8 pini pe care e imposibil de citit ceva, ?i care presimt c? e un serial eprom... nu sunt disperat sa-l repar (exist? ni?te proiecte pe net cu ajutorul c?rora se poate face a?a ceva, home-made, fie cu atmeluri, fie cu picuri), dar a? vrea s? pricep exact ce are... a mai avut cineva probleme de genul ?sta??? Later: de fapt, am g?sit ceva 1. http://www.theinquirer.net/inquirer/new ... the-masses 2. http://www.cavalrystorage.com/products/ ... 0Guide.doc extrem de util, nu??? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 are mufa IDE lipit? direct pe pl?cu?a unde se afl? ite-ul ?i mufele de alimentare ?i usb...vorbind de alimentare, alimentatorul e de 12 vol?i 500 mA, iar pe harduri zice c? alea consum? în mod normal 490 mA pe 5 vol?i, ?i 600 mA pe 12... deci am consum aproape dublu fa?? de cât poate da alimentatorul ?la...m? gândesc la un alimentator de 12 vol?i 2 A... posibil s?-mi rezolv problema... dup? cum e posibil s? fie ceva pin rece sau dezlipit de pe mufa aia ide...s-ar putea ?i s? fie defect "gând?celul" din care se scot cei 5 vol?i necesari ite-ului... îns? habar n-am ce integrat o fi, ?i nici cu ce-o fi înlocuibil!!!...am încercat pe pl?ci de baz?, hardurile sunt ok acolo, cu o excep?ie, de care ?tiam c-o s? fac? gât...note 2 self: e timpul s?-mi iau o lup? serioas?... ori am chiorât eu, ori sunt a?a de mici componentele curente c? nu se în?elege nimic!!!! Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Foarte posibil sa fie o problema de alimentare. Eu patesc asta cu HDD-ul meu extern USB care se alimenteaza direct din USB. Sunt calculatoare care nu il recunosc pentru ca nu dau suficient curent pe USB, si simptomele sunt similare: e detectat ca un tip nedeterminat de device pentru care se cer drivere, si de acolo totul intra in balarii. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 bogdanm, dac? sco?i hdd-ul din adaptorul ?la, mai e detectat corect, chestii??c? mie mi-l detecteaz? la fel ?i cu ?i f?r? hard!!!... ?i cu ?i f?r? alimentator cuplat... Link spre comentariu
bogdanm Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Nu se poate scoate la mine hardul, e un WD passport.Dar comportarea asta cu detectatul in orice conditii e foarte ciudata, s-ar putea sa fie totusi o problema de controller. Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 exact asta nu reu?esc s?-mi dau seama: e problem? de alimentare sau e ite-ul ?la defect...?i cu datasheetul lips? ?i la ite ?i la stabilizatorul ?la de 5/12 vol?i, e ?i mai complicat... nu am nimic de referin??...?i oricum... de?i ar fi interesant, pân? acum ite-ul ?la e singurul cip ide2usb de care ?tiu sigur c? func?ia asta o are, nu prea-mi vine s? comand 5000 de buc??i numai ca s? am cu ce m? juca!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum