Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

starter

seby

Postări Recomandate

Nu stiu ce cadere de tenisune pica pe condensatorul de la starter, dar cred ca ai putea sa te risti cu cel de 0.0022 - adica 2n2F si cred ca 100pp inseamna 100V peak to peak ( dar nu bag mana in foc ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• seby

10

• yo9hnf

6

• nelu57

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Primul post al t?u

salll am un neon si starteri da cam greu socu....

in loc de acel starter nu pot sa ii pun un condensator?

ce condensator si ce valoare?......

e un tub de 36w 230v

?i aici apare de fapt ce anume vrei s? faci !

pai eu nu vreau sa se aprinda...

eu vreau sa dea flesuri precum un stroboscop pt k iam pus o rezistenta sinu mai are curent necesar pt a se aprinde dar starteru da socuri mai rare si nu imi place.. eu vreau socuri mai dese si deaceea vreau sa stiu ce condensator sa pun sa dea socuri mai dese

P?i de ce nu-?i cumperi un stroboscop special f?cut scopului t?u...sunt la pre?uri modice.Oricum..prima întrebare din topicul deschis de tine e cam aiurea...mai bine ce anume vrei s? faci...( ?i-am r?spuns primul la postarea ta ...simplu ?i la obiect...adic? ce se în?elegea la prima citire a întreb?rii tale, ?i acum ne d?m seama c? pe parcurs ai s? vrei s? faci poate un laser din tubul acela de ne(AI)on dar nu m? mai mir de nimic...sunt s?tul de mine decât s? mai bag ?i pe al?ii în sZeam?.Oricum la faza cu monitorul ai fost TARE !

PS. Cu mii de scuze pentru observa?ie...chiar a?a de greu este ca s?-?i verifici pu?in textul din punct de vedere gramatical ?i ortografic înainte de a-l trimite?...eventual po?i s?-l corectezi prin editare. :da

Link spre comentariu

Condensatorul ala din starterele clasice are rolul de a stinge arcul care poate lua nastere intre contacte cand se deschid. Modificarea valorii lui nu influenteaza frecventa de clipire.

Link spre comentariu

deci nu pot sa fac sa clipeasca mai repede?

altceva ce pot sa fac sa sclipeasca neonu mai repede...

eu montaj ceva? :nebunrau:

pls

Nu po?i s? faci din rahat bici ...s? ?i mai trozneasc?. :rade: :ras:

seby scrie:

salll am un neon si starteri da cam greu socu....

in loc de acel starter nu pot sa ii pun un condensator?

ce condensator si ce valoare?......

e un tub de 36w 230v

seby scrie:

pai eu nu vreau sa se aprinda...

eu vreau sa dea flesuri precum un stroboscop pt k iam pus o rezistenta sinu mai are curent necesar pt a se aprinde dar starteru da socuri mai rare si nu imi place.. eu vreau socuri mai dese si deaceea vreau sa stiu ce condensator sa pun sa dea socuri mai dese

nelu57 scrie:

P?i de ce nu-?i cumperi un stroboscop special f?cut scopului t?u ?...sunt la pre?uri modice.Oricum..prima întrebare din topicul deschis de tine e cam aiurea...mai bine ce anume vrei s? faci...( ?i-am r?spuns primul la postarea ta ...simplu ?i la obiect...adic? ce se în?elegea la prima citire a întreb?rii tale, ?i acum ne d?m seama c? pe parcurs ai s? vrei s? faci poate un laser din tubul acela de ne(AI)on dar nu m? mai mir de nimic...sunt s?tul de mine decât s? mai bag ?i pe al?ii în sZeam?.Oricum la faza cu monitorul ai fost TARE !

PS. Cu mii de scuze pentru observa?ie..chiar a?a de greu este ca s?-?i verifici pu?in textul din punct de vedere gramatical ?i ortografic înainte de a-l trimite?..eventual po?i s?-l corectezi prin editare. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări