seby Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 salll am un neon si starteri da cam greu socu....in loc de acel starter nu pot sa ii pun un condensator?ce condensator si ce valoare?......e un tub de 36w 230v Link spre comentariu
nelu57 Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Nu po?i înlocui starteru' cu un simplu condensator. Verific? droselu' s? fie de 36 W maxim 40W, starterul ( de multe ori cele universale 4-60 W nu prea-?i fac treaba corespunz?tor ), calitatea leg?turilor electrice..etc..nu e a?a mare filozofie. Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 pai eu nu vreau sa se aprinda...eu vreau sa dea flesuri precum un stroboscop pt k iam pus o rezistenta sinu mai are curent necesar pt a se aprinde dar starteru da socuri mai rare si nu imi place.. eu vreau socuri mai dese si deaceea vreau sa stiu ce condensator sa pun sa dea socuri mai dese Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 dar dc crezi ca ar merge un cond in loc de starter?baga un starter pt tuburi in serie,alea merg la tensiuni mai mici Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 pai si nu pot sa ii fac ceva la starteru meu sa clipeasca mai repede... Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Daca nu-i bine, nu dati !Unele startere au si un condensator in paralel cu lampa. Ai putea sa incerci sa micsorezi valoarea condensatorului acela. Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 si cum fac asta k pe condensator nu scrie nimik si cum sa ii micsorez valoareacu alt condensator in paralel cumva si de cat condensatoru celalalt si ce voltaj Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Cu alt condensator in paralel, i-o maresti (!!!). Poti sa-i pui de ex. 100n in serie cu el ( il decuplezi si il inseriezi cu cel nou ). Tensiunea nu este mare, dar mai bine ii pui peste 300V ( oricum nu sunt voluminoase ). Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 pai si dak pun un alt condensator dintrun alt starter merge? Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 ar trebui sa mearga , daca sunt de aceiasi valoare i se reduce valoarea la jumatate Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Banuiesc ca amandoua sunt de aceeasi valoare sau apropiata...deci rezultatul ar fi acelasi.Nu ai prin casa un condensator mic ? Vezi ca gasesti in monitor cam un pumn de condensatori. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 da si fara cond face la fel....eu am scos condul unui starter(sau ma rog,a cazut) si n-a fost nici o diferenta notabila.. Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 desfacui monitoru si nu gasii de 100nf si 300v gasii doar microfarad100mf si 300v Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Bine...era o gluma faza cu monitorul.100mF inseamna 100 000 uF deci refuz sa cred ca ai asa ceva in monitor ( mai ales pe 300V ) Dar daca ai un monitor defect, o sa gasesti mici condensatori grena sau verzi pe care scrie 103 ( 10nF ) sau 104 ( 100nF ) sau geva in genul asta. Link spre comentariu
seby Postat Februarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2009 gasii doar : h.0022j 100pp hj.33k 100mef 1000 micro f 16 v 100 micro f 25v 1 micro f 50v si altii dar nici vorba de 10 nanof sau 100 nano f Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum