Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd dmc16230

vasile eugen

Postări Recomandate

am achizitionat un lcd 16230 si l-am atasat la un attiny2313, dar nu imi arata nimic doar prima linie imi sta aprinsa,programul acre am vrut sa-l pun l-am simulat in bascom si arata ca este bine, nu mia dat nici eroare la compilare.Este posibil sa fiu gresit ceva ca incepator!!!!!!!!acesta este programul care l-am incercat:$regfile = "attiny2313.dat"$crystal = 4000000Config Lcdpin = PinConfig Lcdpin = Pin , Db4 = Portd.2 , Db5 = Portd.3 , Db6 = Portd.4 , Db7 = Portd.5 , Rs = Portd.0 , E = Portd.1Dim A As ByteConfig Lcd = 16 * 2ClsLcd "helo "Wait 1For A = 1 To 10Shiftlcd RightWait 1NextFor A = 1 To 10Shiftlcd LeftWait 1NextLocate 2 , 1Lcd "*"Wait 1Home UpperLcd "replaced"Wait 1 Cursor On Blink Wait 1 Display Off Wait 1 Display On :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile eugen

2

• danzup

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Asta nu mai trebuie :Config Lcdpin = PinLasa numai a doua linie care are totul in ea .Ai pus pinul de contrast la masa ?LCD-ul e ok conectat adica asa :Db4 = Portd.2 , Db5 = Portd.3 , Db6 = Portd.4 , Db7 = Portd.5 , Rs = Portd.0 , E = Portd.1 ?pinul WR l-ai pus la masa ?Programul e perfect .Ai o problema de conectare .De obicei face asa un LCD cand ai schimbat intre ele 2 fire sau mai multe fire catre D4...D7 de la LCD.Fara nici o legatura cu problema ta sper ca ai pus un End la sfarsitul programului .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări