DANO Postat Martie 9, 2020 Partajează Postat Martie 9, 2020 (editat) Un tool dragut, pcb layout guideline in conformitate cu IPC-2152. Poate ajuta pe careva :-)http://www.saturnpcb.com/pcb_toolkit/ Editat Martie 9, 2020 de DANO Link spre comentariu
alcon Postat Martie 11, 2020 Partajează Postat Martie 11, 2020 La 09.03.2020 la 7:36, Dan57 a spus: OrCAD este mai profesional dar DipTrace este excelent pentru ambele "tabere", amatori si profesionisti. Eu folosesc pentru mine DipTrace. Uite un exemplu simplu. Cred ca o sa-l incerc si eu ca sa vad daca este usor de utilizat. Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 Acum 10 ore, alcon a spus: Cred ca o sa-l incerc si eu ca sa vad daca este usor de utilizat. Este foate usor de folosit, daca ai nelamuriri, intreaba-ma. Uite si un cablaj ceva mai plinut. 1 Link spre comentariu
alcon Postat Martie 12, 2020 Partajează Postat Martie 12, 2020 Acum 4 ore, Dan57 a spus: Este foate usor de folosit, daca ai nelamuriri, intreaba-ma. Uite si un cablaj ceva mai plinut. Mulţumesc! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Salut, Folosesc de vreo 9 ani Altium Designer, asta mi-a fost predat in facultate. Desi e un tool foarte complex, dispune si de multe functii avansate pentru cablaje complexe. Mai nou, au scos si o versiune free, Circuit Studio. Si sunt pe net o gramada de tutoriale. Un mic sample cu ce se poate face in Altium Designer: click Vlad Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Salut Vlad, ai si un link cu gratisu' asta? Nu de alta, da la Altium pe site se lauda cu Citat Switch today and get CircuitStudio for only $495 Merci, Liviu Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 21, 2020 Partajează Postat Martie 21, 2020 Salut Liviu, Acum am vazut si eu ca nu-l mai ofera gratuit decat in versiunea de trial. Acum cateva luni era gratuit. Scuze pentru informatia eronata. Vlad Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Salut Vlad, nu-i nevoie de scuze, sunt convins ca ai postat informatia cu ganduri bune. Voiam sa fiu sigur ca nu-mi scapa mie vreun link scris maimic la Altium pe site. Liviu Link spre comentariu
mars01 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 (editat) Altium CircuitStudio nu a fost niciodata gratuit. Cel mai ieftin a fost in jur de 500$. Abonamentul (intretinere) 150$ dar nu se mai merita plata (eu cel putin nu o mai fac) deoarece de cativa ani isi bat joc oferind update-uri minimale, fara continut, fara sa rezolve bug-uri importante. Practic nu se mai face dezvoltare pentru acest produs, chiar si tipul de la Farnell (cei care vand Altium CircuitStudio) care avea rolul de a oferi suport tehnic a fost pus pe liber. Altium CircuitMaker da, este gratis, dar trebuie sa faci publice proiectele. Editat Martie 22, 2020 de mars01 Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Salut mars01, Sunt sigur ca a fost gratuit acum cateva luni, pentru ca atunci cand mi-am reinnoit subscriptia la Altium Designer, cei de la reprezentanta din Germania mi l-au oferit gratis dar nu am avut ce face cu el, dar acum ma gandesc ca poate o fi fost un bonus pentru ca am licenta cumparata de la ei. Referitor la bug-uri, da inca au multe drept urmare inca sunt pe versiunea din 2018. Se grabesc rapid sa scoata in fiecare an cate o versiune si dupa apar tot felul de bug-uri. Dar pentru mine e tot nr.1 in materie de PCB design. Vlad Link spre comentariu
mars01 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Salut Vlad, In mod sigur a fost o bonificatie pentru ca CS a fost tot timpul un produs comercial bazat pe codul dintr-o versiune de Altium Designer mai veche. Pe baza lui au facut si SolidWorks PCB. Ma refeream la bug-urile din CS, pentru Designer e alta poveste. Eu unul nu am avut probleme semnificative cu Altium Designer, se pare ca este recomandat sa folosesti CPU Intel si GPU Nvidia. Tu iti permiti sa platesti o licenta de AD si subscriptia, daca da respect! Eu folosesc una din licentele de la servici cand este cazul, sunt de tip floating. Marius Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Salut Marius, Sunt deja imun la cate bug-uri am gasit prin AD de-a lungul timpului, dar am gasit metode sa le ocolesc. Nu am rulat cred niciodata AD pe alta configuratie in afara de cele cu procesoare intel si GPU NVIDIA. PS: Nu-mi platesc eu licenta AD, ci angajatorul meu, dar practic sunt direct raspunzator de ea ca e pe numele meu. Licenta AD e de tipul "on demand" cu user si pass. Am avut optiunea sa aleg si licente de tip server dar trebuiau stocate local pe servere, si daca mai avem ghinionul sa se blocheze serverul respectiv, adio licenta, mai ales pe timpurile astea. Vlad Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Proteus vs Altium, e cineva care a reusit sa le incerce pe ambele ? Link spre comentariu
mars01 Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Salut Vlad, Aceasi situatie este si la mine. Bug-uri sunt in Altium doar ca nu mi-am facut probleme pentru ca, cum spui si tu, exista tot timpul metode prin care pot fi ocolite. Doar ca eu nu am facut rigid-flex si nici multiboard, poate ca aici fiind chestii mai noi pot sa fie probleme mai serioase. Ce mi se pare cam aiurea si ma face sa fiu suspicios in a folosi licenta pe PC-ul meu personal este ca incepand cu versiunea 18 - inclusiv (poate chiar cu 17.1.9 dar nu sunt sigur), Altium au adaugat o bucata de cod care raporteaza catre serverele Altium tot felul de chestii. Am inteles ca si in cazul in care blochezi conexiunea de Internet, dupa ce o restabilesti isi trimite datele. Singura solutie ar fi rularea intr-o masina virtuala fara access la Internet. Personal acest lucru il consider intr-o zona gri, nu este chiar malware dar atat timp cat nu stiu ce informatii sunt sustrase de pe PC este o incalcare a intimitatii si a legii europene. Nu stiu cum reusesc sa se fofileze incat sa nu fie dati in judecata. -Marius Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Salut Marius, Da, si mie mi se pare oarecum dubioasa. Doar ca nu avem incotro, poate doar sa il tinem intr-o masina virtuala, doar ca pot fi probleme cu activarea licentei. Eu am dezactivat toate optiunile care ar avea ceva cat de cat cu trimirea/colectarea de date, bun nu stiu cat de eficiente sunt sau daca chiar fac ceva. Tipul de licenta "on demand" conditioneaza user-ul sa se logheze si sa activeze licenta de fiecare data. O metoda de ocolire, in cazul meu a fost sa activez functia de roaming pentru, sa zicem, 100 de zile, si atunci nu e nevoie sa ma conectez la net ca sa activez licenta. Doar ca lucrul asta iti blocheaza licenta pe PC-ul respectiv. Pe mine nu ma avatanjeaza asta ca eu folosesc licenta si pe desktop-ul de la serviciu si pe laptopul de acasa (care e tot de serviciu). Exista un alt tip de licenta la Altium care e pe baza de fisier .lic, cred ca e cea mai ieftina. Pofi seta un firewall pentru Altium sa nu initieze sau sa primeasca nici o conexiune de net, si atunci cred ca esti cumva acoperit. PS: ei sunt acoperiti cu EULA. Doar ca da, nu stim niciodata ce fac ei in spate. Vlad Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum