Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa fac un subwoofer!

since

Postări Recomandate

Mi-a r?mas de la mobila de buc?t?rie o cutie din PAL de 18mm. A? vrea s? fac din ea o incint? pentru un subwoofer. Am v?zut destule proiecte bass-reflex ?i am v?zut m?suriile cutiilor care erau pu?in mai mici ca aceestei cutii.

Posted Image

A? vrea s? ?tiu dac? pot s? fac un subwoofer cu difuzor de 18" de la P.Audio sau Ciare? Ce îmi recomanda?i?

A? vrea s? mai ?tiu dac? o s? am vreo problem? pentru c? incinta este pu?in mai mare cu 10-15cm?

Dup? aceea o s? înt?resc mai bine cutia(incinta)!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• since

13

• Badman

7

• ratza

3

• Rotty

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

• Administratori

descarca programul winisd si vezi cum e curba de raspuns in volumul asta comparat cu alt volum, daca e putin mai mare nu cred ca aiba nici o problema

Link spre comentariu

descarca programul winisd si vezi cum e curba de raspuns in volumul asta comparat cu alt volum, daca e putin mai mare nu cred ca aiba nici o problema

nu am aceel program si nu prea am experienta necesara sa il folosesc, ma poti ajuta cu o diagrama? mersi
Link spre comentariu

am si eu un difuzor de la BM lam cumparat acu vreo 6 luni, am facut eu o incinta dar nu e calculata e asa... cum pot afla parametri difizorului sa pot calcula o incinta calumea pentru el. (vreau sa-l fac de bass)

Link spre comentariu

since vezi ca aia 230 de litri pe care i-ai calculat reprezinta volumul total al subwooferului, pe tine te intereseaza cel intern. scade grosimea materialului din dimensiunea laturilor si recalculeaza volumul.

asta pentru ca volumul intern este cel luat in calcul la simulari

Rotty se pot masura parametrii Thiele-Small dar ai nevoie de ceva aparatura foarte precisa, un milivoltmetru de tensiune alternativa sau osciloscop, generator sinusoidal si un amplificator cu un rapuns cat mai liniar(la putere mica) in frecventele joase.

foloseste search pentru mai multe detalii, s-a mai discutat problema asta.

Link spre comentariu

am si eu un difuzor de la BM lam cumparat acu vreo 6 luni, am facut eu o incinta dar nu e calculata e asa... cum pot afla parametri difizorului sa pot calcula o incinta calumea pentru el. (vreau sa-l fac de bass)

faci un Topic numai al tau si o sa ai raspunsuri! ;)
Link spre comentariu

@mircea calin - vin cam 192,50 litri

e bine, vezi ca acum volumul nu mai pare atat de mare pentru bass-reflex, majoritatea subwooferelor bass-reflex ce folosesc difuzoare de pro 18" au volumul cuprins intre 140-200L.simuleaza din nou pentru acest volum, extensia in frecventele joase o sa fie ceva mai scazuta, cred ca o sa se diminueze si castigul acela mare de la 40hz.PS: ai cumparat diful ala de la Ciare? cat costa in Italia?
Link spre comentariu

Vezi c? e un topic sticky în care se explic? determinarea parametrilor. Problema e c? trebuie s? ai access la ceva aparatur?.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări