Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cer ajutor

Postări Recomandate

Am o problema pe care nu pot sa o explic si nu stiu cum sa o remediez, si anume: am un secundar de traf ce da 200V, pun pe el o punte redresoare....de putere....masor tensiunea continua pe + si - al puntii redresoare...rezultat 200 V, mut aparatul pe tensiune alternativa si masor tot intre bornele + si - ... rezultat 370VNo spuneti voi care ii problema......si am masurat pentru 3 punti pe care le am....or fi arse toate 3 puntile?...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu mai ai treab? cu m?suratul tens alternative dup? puntea de diode, acolo pui un condensator la 350-400V ?i vei m?sura cam 280Vcc. Puntea o verifici cu aparatul pe ''diode'' ca s? vezi jonc?iunile ?i pe cea mai mare scal? la ohmmetru (de preferat 200MOhmi) vei verifica rez invers?, care trebuie s? fie cît mai mare, de preferat s? ''sar?'' din scal?, o diod? cu cî?iva MOhmi Rinv e slab? ?i se poate str?punge în sarcin?.

Link spre comentariu

Dioda sau puntea de diode nu iti creste tensiunea, doar o redreseaza: din tensiune alternativa, lasa sa treaca semialternanta + sau -, functie de cum este comectata. La punte de diode + condensator electrolitic obtii valoarea tensiunii alternative aplicata x 1,4.

Link spre comentariu

Buna ziua. Domnule cristinel_bm , tensiunea mare alternativa pe care o masori provine din varfurile de comutatie care provin din schimbarea sensului pe diode. La curenti mari aceste spletere se aud in aparatele de radio AM. De obicei, firmele serioase monteaza niste cond. intre 10 si 100 nF. in paralel pe diode. Cauta niste scheme de redresoare, chiar romanesti, de pe la ap. cu punti redresoare si vei vedea ca au capacitati de stingere a varfurilor de tensiune. Ex. TV Sport. Daca vrei toata teoria iti pot trimite. Pentru inceput incearca si pune niste cond. intre ramurile puntii si si vei constata ca spleterele dispar. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări