Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare incinta acustica

Tarabostes

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Am doua incinte acustice si vreau sa le modific dimensiunile pt. ca difuzoarele nu sunt cele originale si am pus ce am avut si eu:2 dif.TESLA de 15W/4ohm pe care scrie ARN 5604A.Alte date nu cunosc despre ele.Dimensiunile actuale ale incintei le atasez mai jos.Va rog sa ma ajutati sa-mi dati ceva detalii despre modificare,sau vreun program de calculare dimensiune boxa.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Tarabostes

2

• adircf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

boxa originala era compusa din sifuzorul de bas actual + inalta din coltul stanga sus. Ca si filtru era un condensator iar dimensiunile incintei originale daca le vrei musai in 3 zile iti dau raspunsul, asta daca nu are vre-un user la indemana o bucata sa o masoare.

Link spre comentariu

ARN 5604 - diametru 165mm - 15W(reali)/4Ohmi - Fr 35Hz - Banda 40Hz-4kHz/80dB - 1kg.ARV 081 - 75x50mm - 2W/5,5Ohmi - Banda 1-16kHz/87dB - 0,18kg.Dup? tabelele produc?torului Tesla, se pot face boxe închise cu 5,5l ?i 12l sau box? bas-reflex de 24l (tub 45x155mm) ?i 34l (tub 45x120mm).

Link spre comentariu

Multumesc ZAL pt.detalii.Spune-mi te rog care se vor auzi mai bine:incinta inchisa sau bass reflex?Ai cumva niste detalii despre cutie? :nas: Te intreb pt.ca sunt si eu incepator.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Eu nu le-am ascultat decît în boxe închise, fie de lemn (RK-09), fie de plastic (nu le mai ?tiu denumirea exact?, decît c? pe unele scria 15W ?i pe altele mai noi 45W), la care a trebuit s? le bag cîrpe sau vat? în?untru, ele veneau cu o pung?!!! Boxele erau mici, probabil cu volumul minim, cel de 5l ?i ceva, mergeau bine, diful de bas e unul de compresie. Am b?gat ?i amplifuri de 70-80W pe ele, au rezistat bine, dar nu am exagerat mai mult de cîteva minute cu volum mare. Am v?zut boxe basreflex f?cute cu cîte 2 sau 4 difuri, dar nu le-am ascultat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări