Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare 2 componente si continuare montaj

Vizitator mirel3003

Postări Recomandate

Vizitator mirel3003

Salut am si eu schema din figura, iar piesele cu galben nu stiu ce sunt. piesa numarul 1 e neagra si are 8 picioruse, nu pot spune nimic despre ea ca a fost zgariata sa nu se poata vedea, iar despre piesa numarul 2 seamana cu o rezistenta, comlect rosie si are la capat o dunga neagra deci are polarizare.Nu am putut sa desfac fara sa deteriorez si am rupt firele de la alimentare si 1 fir de la intrare respectiv iesire audiopunctele de pe de pe desen indica polarizarea condensatorilor respectiv a piesei necunoscute.Nu am studii de specialitate asa ca va rog fiti cat mai expliciti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

3

• mircea888

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Piesa cu 8 picioruse e un circuit integrat, in acest caz probabil e un amplificator operational (cauta ca exemplu LM741) iar a doua piesa e o dioda, probabil o dioda normala pe siliciu de curent mic.cele doua baterii sunt inseriate pentru a face o sursa dubla de tensiune pentru acel integrat.care e problema? ce vrei sa faci? mai da detalii, eventual poze si spune ce scrie pe piesa aia cu 8 picioare.

Link spre comentariu
Vizitator mirel3003

e schema unui handsfree de ala cu magnet pe timpan. acolo langa intrarea audio mono e iesira la colier(care e confectionat din lita). era scris pe piesa numarul 1 dar cel ce l-a facut a sters scrisul sa nu se vada. azi mi-a trebuit vero 3 ore sa il desfac... si mai trebuie si completat ca firele de la alimentare le-am rupt si nu am observat unde erau lipite... si bornele pozitive de la intrare si iesire audio la fel

Link spre comentariu
Vizitator mirel3003

o sa ma duc maine la un prieten care e anul 4 la elecrto si ma apuc sa fac unu am ales intre doua variante1)varianta ta2)amplificator tda2003cu schema facuta de mine ma las pagubas...am inteles ca la tda2003 se incinta rau si consuma destul de repede bateria..... pe mine daca m-ar tine 1h:30m ar fi okva multumesc tuturor pentru raspunsuri(in timisoara nici dracu nu vrea sa te ajute)

Link spre comentariu

Ai grija la realizarea bobinelor sa le dimensionezi in functie de impedanta amplificatorului folosit. De ex pentru TDA 2003 dai 10-15 spire, cu sarma de 0.2-0.3mm cu diametrul cam 20-25 cm.

Link spre comentariu

Nu am desfacut un incarcator de Nokia sa vad exact ce sarma are, dar banuiesc ca 0.2 sau 0.3. Oricum dai spire pana obtii 8 ohmi pentru LM386 sau 4 ohm pentru TDA 2003. (10-15 spire pentru 4 ohm)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări