Vizitator mirel3003 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Salut am si eu schema din figura, iar piesele cu galben nu stiu ce sunt. piesa numarul 1 e neagra si are 8 picioruse, nu pot spune nimic despre ea ca a fost zgariata sa nu se poata vedea, iar despre piesa numarul 2 seamana cu o rezistenta, comlect rosie si are la capat o dunga neagra deci are polarizare.Nu am putut sa desfac fara sa deteriorez si am rupt firele de la alimentare si 1 fir de la intrare respectiv iesire audiopunctele de pe de pe desen indica polarizarea condensatorilor respectiv a piesei necunoscute.Nu am studii de specialitate asa ca va rog fiti cat mai expliciti Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Piesa cu 8 picioruse e un circuit integrat, in acest caz probabil e un amplificator operational (cauta ca exemplu LM741) iar a doua piesa e o dioda, probabil o dioda normala pe siliciu de curent mic.cele doua baterii sunt inseriate pentru a face o sursa dubla de tensiune pentru acel integrat.care e problema? ce vrei sa faci? mai da detalii, eventual poze si spune ce scrie pe piesa aia cu 8 picioare. Link spre comentariu
Vizitator mirel3003 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 e schema unui handsfree de ala cu magnet pe timpan. acolo langa intrarea audio mono e iesira la colier(care e confectionat din lita). era scris pe piesa numarul 1 dar cel ce l-a facut a sters scrisul sa nu se vada. azi mi-a trebuit vero 3 ore sa il desfac... si mai trebuie si completat ca firele de la alimentare le-am rupt si nu am observat unde erau lipite... si bornele pozitive de la intrare si iesire audio la fel Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Exista nenumarate scheme pentru asa ceva. Cea mai simpla ar fi cea cu LM386. Link spre comentariu
Vizitator mirel3003 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 o sa ma duc maine la un prieten care e anul 4 la elecrto si ma apuc sa fac unu am ales intre doua variante1)varianta ta2)amplificator tda2003cu schema facuta de mine ma las pagubas...am inteles ca la tda2003 se incinta rau si consuma destul de repede bateria..... pe mine daca m-ar tine 1h:30m ar fi okva multumesc tuturor pentru raspunsuri(in timisoara nici dracu nu vrea sa te ajute) Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 Ai grija la realizarea bobinelor sa le dimensionezi in functie de impedanta amplificatorului folosit. De ex pentru TDA 2003 dai 10-15 spire, cu sarma de 0.2-0.3mm cu diametrul cam 20-25 cm. Link spre comentariu
Vizitator mirel3003 Postat Februarie 6, 2009 Partajează Postat Februarie 6, 2009 lita din incarcatoarele de la nokia ce grosime are.... si aproximativa cate spire trebie Link spre comentariu
nightmare Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Nu am desfacut un incarcator de Nokia sa vad exact ce sarma are, dar banuiesc ca 0.2 sau 0.3. Oricum dai spire pana obtii 8 ohmi pentru LM386 sau 4 ohm pentru TDA 2003. (10-15 spire pentru 4 ohm) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum