Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emitator 70-150 MHz...

vidry

Postări Recomandate

Salut!!!

Cautam un emitator pe distanta mica si am gasit la http://www.bobtech.ro/catalog/headphones/index.html care este simplu si usor pt un incepator.

Uitati-va la schema de pe link ...se poate folosi ca si receptor un radio obisnuit de la magazin.

Pe ce banda functioneaza emitatorul respectiv?

La intrarea Audio IN si GND se poate pune un microfon?

La descrierea de pe site spune ca in loc de antena se poate folosi o sarma de 15-20 cm,se poate modela sarma in forma de spirala,sa ocupe cat mai putin loc?

Eu sunt incepator in electronica ,ajutati-ma un pic cu bobina...am mai multe bobine cu diferite nr. de spire si dimensiuni dar nu au miez is bune alea?

In locul tranzistorului 2N3904 ce tranz. se mai poate folosi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vidry

7

• yo9gcc

6

• yo9hrb

1

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

Ai toate raspunsurile acolo, nu ai citit tot?Banda: 70... 150MHz (il reglezi unde vrei)Bobina... se bobineaza cateva spire pe coada unui burghiu de 5, este fara miez, in aerTranzistorul... BC547, BF214, BF215

Link spre comentariu

Cand aveam vreo 12 ani am facut si eu unul dar mai avea un tranzistor in partea de AF dar frecventa era influentata daca puneam mana in jurul antenei si asta m-a dezamagit, trebuia sa fac o carcasa mai mare si sa pun montajul de asa natura sa fie cat mai departe de influenta mainii.

Dar mai usor, nu este daca cumperi un Modulator FM auto acela are frecventa foarte stabila, cred ca are chiar sinteza de frecventa, are chiar si mufa la care poti sa ii aplici semnal exterior

Atentie ! Prezentarea acestui emitator are scop didactic. Folosirea de astfel de emitatoare acordate in benzi de frecventa neautorizate poate incalca legile in vigoare !

PS Si cred ca nu iti trebuie nici autorizatie pentru asa ceva mai ales ca se comercializeaza peste tot. ( cred ca a fost deschis un topic referitor la problema asta)

Link spre comentariu

Multumesc pt. informatii,dar despre semnalul pe care il emite se poate prinde cu un aparat radio AM/FM din comert.Si despre microfon...daca se poate monta la intrare AUDIO-GND?Daca nu...unde l-as putea monta!

Link spre comentariu

Da se poate receptiona cu un aparat radio FM.Se poate aplica semnal dar mai trebuie sa faci un preamplificator de microfon cu un tranzistor si cred ca o sa fie semnal destul de mare pentru intrarea AUDIO-GNDSi la schema care ai spus tu trebuia sa faci un preamplificator, deci eu cred ca esti mai avantajos cu modulatorul cumparat la cel mai mic pret de pe piata mai ales ca ai frecventa foarte stabila.Prin asta nu vreau sa te descurajez sa construiesti ceva cu mana ta, daca ai o pasiune prin asta nu este greu sa faci modulul de care ai spus tu, dar cu problemele pe care ti le-am spus (presupun ca nu vrei sa pui un microfon vecinei fiindca eu nu mai recunosc nimic :speriat )

Link spre comentariu

Mda... :da daca aveam vecina ii puneam o camera ...infine am la dispozitie acuma tranzistori (BD137,BD237,BD233,BT7642) is bune careva?Microfonul,cum il montez?...nu pot sa leg microfonul direct la intrare audio si GND?Stiu ca sunt modulatoare in comert,dar altcumva e un montaj facut de mine :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator costinel_p

Mda... :da daca aveam vecina ii puneam o camera ...infine am la dispozitie acuma tranzistori (BD137,BD237,BD233,BT7642) is bune careva?Microfonul,cum il montez?...nu pot sa leg microfonul direct la intrare audio si GND?Stiu ca sunt modulatoare in comert,dar altcumva e un montaj facut de mine :freaza:

VIRDI piesele pe care le ai tu nu sunt bune î?i trebuie tranzistori care s? lucreze în fregven?? mai exact ce este trecut acolo .DAR FII ATENT CE ASCRIS YO9GCC PU?IN MAI SUS ÎN LEG?TUR? CU EMI??TOARELE :speriat
Link spre comentariu

Microfonul se conecteaza prin intermediul unui preamplificator la intrare audio si GND. Semnalul dat de microfon este destul de mic in comparatie cu semnalul dat de la un MP3 sau etc... (,,Dispozitivul este un emitator radio care primeste la intrare un semnal audio de la o combina muzicala, calculator,,) Daca faci un preamplificator cu un tranzistor cred ca este de ajuns pentru a aplica semnal la intrarea audio.

Link spre comentariu
Vizitator yo2mcq

Schema asta nu e prea grozava....are multe dezavantaje si o sa te dezamagesti.Uite aici ceva fain .... http://www.elecfree.com/electronic/wp-c ... 2n3553.gif

presupun ca nu vrei emitator pirat :speriat ...dar faci montajul de la audio in pana la intrarea in Q2 si bagi un microfon acolo de se aude cam vreo 10 m sau si mai mult...acuma depinde de amplasamnet...etc ma rog... eu lam facut asa cum este...si cand ii dau drumul , conectat la calculatorse aude superb.e foarte stabil la frecventa si modulatia e superba.si nah...il poti auzi la orice radio de la piata care are si FM.

www.yo2mcq.webs.com aici poti vedea pe undeva cum l-am facut eu :nas:

Link spre comentariu

Mi se pare mai complicat schema care mi-ai dato tu aici http://www.elecfree.com/electronic/wp-content/uploads/2007/10/fm_transmitter_3w_2n3553.gif fata de ce am gasit eu.

Dupa cum v-am spus is incepator in electronica si nu vreau sa ma apuc de ce e mai greu,nu vreau sa emit pirat ,vreau doar pe 10 m si bine...am cautat pe site-ul tau (felicitari pt site e cool) si nu am gasit schema care zici ca ai facut-o si tu.

Spune-mi ce dezavantaje are schema...si aratami daca vrei cum montez un microfon cu un tranzistor,eu asta estept voi imi spune-ti altceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări