Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DETECTOR CU CRISTAL

YO7DIG

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

17

• YO7DIG

12

• kripton

10

• Gh Dorian galenistul

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 6 luni mai târziu...

Cred ca ar functiona cel putin la fel de bine cu dioda 1N5817 (sau alta dioda Schottky) care are o tensiune de deschidere si mai mica (sub 0.2V) pentru cine nu are diode cu germaniu.

Link spre comentariu

Salut,Realitatea este ca un receptor cu detectie da satisfactie la orice varsta si la orice nivel de cunostinte ,fara sa mai socotim cheltuielile minime si gradul de relaxare pe care il ofera . Despre diodele cu germaniu , stiu ca exista un cod de stabilire a tipului acestora functie de culoarea inelelor de pe corpul fiecarui tip de dioda . Daca cineva are un asemenea "decodor " , postarea lui ar fi binevenita precum si cateva caracteristici mai importante ale diodelor punctiforme cu germaniu .( cele mai cunoscute )

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Pentru ca am gasit ceva foarte interesant (nu de 1 aprilie!!!) poate reinviem subiectul...

In numarul 12 din 1930, decembrie, al unei reviste cu titlul Rádio és Foto Amatör se prezinta mai multe circuite folosind detectorul de cristal... se face referire si la experimentele lui Lossev http://earlyradiohistory.us/1924cry.htm...

Peste ani... se va inventa tranzistorul...

Schemele vorbesc de la sine... informatia provine de aici: http://www.nosztalgiaradio.hu/index.php ... Itemid=108

post-11663-139829611257_thumb.gif

post-11663-139829611265_thumb.gif

post-11663-139829611272_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pentru ca`i circuit acordat serie.Impedanta teoretic 0 pe rezonanta.GrigP.S. Mai are inca o "buba" circuitul dar aia se poate rezolva.

Link spre comentariu

Nu , a doua buba e lipsa continuitatii circuitului AF in in schema a 2`a precum si in prima.In esenta nu are cum sa se inchida circuitul de detectie.Grig

Link spre comentariu

Incomplet dar adevarat...

Pentru ca un circuit sa fie... un circuit electric, curentul trebuie sa circule... toate tipurile de curenti trebuie sa circule trebuie...

La detectie circula trei curenti:

-de RF (radiofrecventa), intre antena si pamant

-de RF redresat, prin dioda si condensator la pamant

-de AF (audiofrecventa), care se inchide prin casca

Obs. Daca casca ar fi o casca de "cristal" cu o rezistenta foarte, foarte mare atunci ar fi nevoie ca in paralel cu condensatorul C sa "punem" si un rezistor...

Link spre comentariu

Este foarte corect. Si totusi.... Diodele cu galena, germaniu, Shottky, au un curent invers ce echivaleaza cu o rezistenta paralel cu dioda. O astfel de dioda legata in serie cu un condensator de valoare suficient de mare detecteaza modulatia de amplitudine si furnizeaza semnal AF. Am vazut prin scheme si am verificat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări