Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie Electrica in casa, Intrebare.

porman

Postări Recomandate

o instalatie electrica buna se executa cam asa pentru circuit prize cu cp 2,5mm pentru prize fra cp fy 1,5 siguranta 16a nu mai mult de 8prize pe circuit masina de spalat si ac pe circuite dif iar il fy 1,5 nu mai mult de 800 w pe circuit cu sig 10 a doze din plastic conductorul se tae la 20 cm se dezizoleaza pe 6 cm efectuati leg prin rasucire le cositoriti este bine sau dupa rasucire le introduceti in reglete .tubul de protectie sa intre 1cm in doza se poate folosi my vlpy caceleasi sectiuni numaica leg se fac in reg cu tila sau morsete dupa incheerea lucrarii cu ajutorul unui megohmetru se masoara rez de iz sa fie mai mare de 5 megohmi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• Kreator

4

• bocxoa

4

• porman

3

Top autori în acest subiect

o instalatie electrica buna se executa cam asa pentru circuit prize cu cp 2,5mm pentru prize fra cp fy 1,5 siguranta 16a nu mai mult de 8prize pe circuit masina de spalat si ac pe circuite dif iar il fy 1,5 nu mai mult de 800 w pe circuit cu sig 10 a doze din plastic conductorul se tae la 20 cm se dezizoleaza pe 6 cm efectuati leg prin rasucire le cositoriti este bine sau dupa rasucire le introduceti in reglete .tubul de protectie sa intre 1cm in doza se poate folosi my vlpy caceleasi sectiuni numaica leg se fac in reg cu tila sau morsete dupa incheerea lucrarii cu ajutorul unui megohmetru se masoara rez de iz sa fie mai mare de 5 megohmi

una la mana incerca sa ne scrii cat mai explicit (asta in limba romana, nu limba de net sau messenger), si a doua la mana citeste si tu normativil I7 inainte de a mai da sfaturiPs: valoarea prizei de pamant trebuie sa fie egala sau mai mica de 4 ohmi
Link spre comentariu

oakyman: sunt daor nsite sfaturi practice normativul respectiv putea sa-l citeasca si colegu prescurtarile respective vin de la priza cu contact de protectie(cp) iluminat (il) rezistenta de izolatie (rez de iz) conductor de cupru izolatie PVC (fy) conductor flexibil din cupru cu izolatie din PVC (vlpy) unde am scris 1.5 si/sau 2.5 este sectiune milimetri patrati rezistenta de izolatie se masoara cu ajutorul uniu megohmetru 500 V .

priza de pamint are o rezistenta mai mik sau egala cu 4 ohmi dar pentru uz casnic se foloseste protectia in potriva electrocutari prin legare la nulul de protectie

Link spre comentariu

are o rezistenta mai mik sau egala cu 4 ohmi dar pentru uz casnic se foloseste protectia in potriva electrocutari prin legare la nulul de protectie

ok, daca prescurtarile tale de mai sus au chiar un caracter aparte numai in astea doua randuri ai alte greseli de ortografie.......................

iar ptr "cultura ta din generala" - protectia impotriva electrocutarii se face prin diferentiale ( tot in I7) scria si asta , daca imi arati unde scrie ca ai voie sa protejezi instalatia ( dupa I7) prin legarea cum ai spus mai sus eu ma las de meserie si ma calugaresc

PS: nu am nimic personal cu tine dar nu imi plac cei care sustin ce nu e adevarat

indiferent de posturi nu am sa mai comentez nimic :secret

Link spre comentariu

dragii mei critici ,nu greseliie de ortografie ar fi ce mai mare problema pina in anul 1998 intrerupatorul diferential era mai rar folosit , prima mare aparitie a fost ca '' antifurt '' mai departe s-a vazut eficienta sa in prezent un sfert din locuinte nu au in dotare intrerupatoare diferentiale si nici prize de pamint in acest caz curentul de defect va avea o valoare mai mare pentru interuperea circuitului prin arderea fuzibilului sau decuplare sigurantei automate dar recomand folosirea intrerupatoarellor diferentiale

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator prafu

vreau sa va intreb daca se poate monta contorul fara dosarul cu instalatia de la interior.Am facut o casa noua care acum e gata la rosu si am angajat o firma care a facut lucrarea de bransament iar eu am tras un cablu 4x6 pana la tabloul din casa care acum e montat provizoriu.In momentul asta nu am nici instalatia executata nici dosarul cu instalatia de la interior dar as dori sa imi monteze contorul pentru ca operatinile tehnologice cere mai sunt de facut sa le pot face folosind curent electric.Ce ma sfatuiti sa fac pentru a putea avea energie inainte de realizarea instalatiei.P.S. Instalatia o voi executa in regie proprie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări